DG366 Osroso

Størrelse: Voksen

Garnkvaliteter: Alpakka

Teknik: Mønsterstrik, Strik

Designer: Iselin Hafseld

 

DOWNLOAD LOOKBOOK HER

80,10 DKK
89,00 DKK
Du sparer: 8,90 DKK
Lager: Ikke på lager
Levering 1-2 hverdage

DG366 Osroso

Det store OSROSO-eventyret startet da det dumpet inn en melding i mailboksen fra Laila Reisertsen, varaordføreren i Os kommune i Hordaland. – Som osing er jeg opptatt av tradisjoner, og særlig gjelder det rosemalingstradisjonen i Os kommune – det vi kaller Osrosemaling. Og nå med strikkebølgen og de sterke strikketradisjonene vi har her hjemme, hadde det vært kjekt med et eget Osrose strikkemønster, skrev hun. Vi tente på ideen, og koblet henne med en av våre dyktigeste designere, Iselin Hafseld. Er det noen som kan løse den utfordrende oppgaven, er det Iselin, tenkte vi. – Jeg ble kontaktet av Laila Reiertsen for å utvikle en idé hun hadde om å få laget et strikkedesign basert på Osrosemalingen, forteller Iselin. Iselin har alltid vært interessert i ornamentikk, og prosjektet vakte hennes nysgjerrighet. Hun ble invitert til Os der hun fikk et inspirerende møte med Laila og de to fremste, nålevende Osrose-malerne, Hjørdis Juvik og Torunn Rød Farsund.

Inspirasjonen og utgangspunktet til hovedornamentikken i OSROSO er hentet fra ei kiste malt av en annen kjent Osrosemaler, Per Rød. Der det trengtes ble flere mindre elementer lånt fra andre verk. Men det er et godt stykke fra et rosemalingsmotiv til et mønster som folk flest kan strikke. Det krever solid fagkunnskap, mye bearbeiding og tilpasning. – Mangfoldet av farger og nyanser i rosemalingen er for komplisert å gjenskape i et strikkemønster, påpeker Iselin og fortsetter: For å få inn flere farger og beholde det frodige uttrykket, valgte jeg mønsterfarger i Alpakka Space Dye. Det er et multifarget garn i flotte sjatteringer som endrer karakter alt etter hvilken bunnfarge man velger, og man trenger bare én farge for å oppnå et flerfarget mønster.

Tradisjonen tro, valgte Iselin to varianter av Osrosa; en hvit og en svart bunnfarge, fordi det er karakteristisk i Osrosemalingen. Det har blitt en utrolig vakker OSROSO-kolleksjon med jakke, genser, lue og pulsvarmere. Ornamentene er i en klasse for seg selv, og det fine er at alle som har koll på masketelling og er moden for en liten utfordring med pinner og garn, kan få sin egen Osroso.

Fristes du, håper vi at du deler bildene dine med oss i sosiale medier. Det ♥ vi!

 

Margaretha Finseth

Design & Brand Manager

HOUSE OF YARN

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
OM OS

YarnLiving forsyner hele Danmark med kvalitetsgarn. Vi har et bredt sortiment fra de populære mærker med mere end 15000 varenumre. Vores team tilstræber at give dig den bedst mulige service og hurtigste levering til enhver tid. Se teamet bag YarnLiving her.

Find os på

DROPS Superstore - YarnLiving