Guide: Tunesisk hækling
De seneste år er det blevet superpopulært både at hækle og strikke, og det er noget, som mange begynder at tage del i. Det kan skyldes, at det er en dejlig hobby at have - især om vinteren, hvor det unægtelig er hyggeligt at sidde indenfor og give sig i kast med sit strikke- eller hækleprojekt. Derudover er det altid dejligt at kunne strikke eller hækle noget til sig selv eller andre, og så giver det et hav af muligheder. Man kan for eksempel både lave ting til hjemmet, tøj, sjove figurer, klude og viskestykker eller noget helt andet.
Det er faktisk næsten kun fantasien, der sætter grænser, og det er bare med at udfolde sit kreative sind. På den måde har du altid mulighed for at lave nogle ting, der er helt specielle og unikke i forhold til den person, du vil forære dit strikke- eller hækleprojekt. Det er især hækling, der i stigende grad bliver mere og mere populært, og der findes mange forskellige former for teknikker og metoder, når det kommer til hækling. Derfor er det lige med at gøre op med sig selv, hvilken form for hækling, man ønsker at lære. Det kræver nemlig altid en del øvelse, hver gang man giver sig i kast med et nyt projekt, og det samme gælder altså for hækling.
En af de former for hækling, der bliver mere og mere udbredt, er tunesisk hækling. Denne form for hækling kan beskrives som en slags blanding af både strik og hækling, hvilket også kan være en af årsagerne til metodens popularitet. Hvis du ønsker at give dig i kast med tunesisk hækling, men ikke er helt sikker på, hvor du skal starte, så har vi heldigvis her hos YarnLiving valgt at lave en lille guide til, hvordan du opnår et godt resultat med tunesisk hækling. Vi guider dig altså både til brugen af de helt rigtige materialer og samtidig også til den teknik, du skal bruge, når du vil hækle på den tunesiske måde. Derfor er det bare med at læse med i guiden her og komme godt fra start med dit tunesiske hækleprojekt.
Det skal du bruge
Heldigvis er tunesisk hækling relativt enkelt, ligesom almindelig hækling er, og derfor er det ikke mange ting, du skal bruge for at opnå et flot resultat. Dog kræver det selvfølgelig, at du er i besiddelse af de rette remedier til tunesisk hækling. Her anbefaler vi, at du anskaffer dig følgende, inden du går i gang med tunesisk hækling:
- En tunesisk hæklepind på omkring 7 mm og med en wire på 60 cm til større projekter. Se vores tunesiske hæklenåle her.
- Garn efter dine egne behov, men gerne med en anbefalet pindstørrelse på 5.
Det er altså de eneste to ting, du skal bruge, inden du går i gang med dit tunesiske hækleprojekt, så det er næsten lige til at gå til. Her hos YarnLiving forhandler vi både garn i alverdens farver og størrelser samt tunesiske hæklenåle i suveræn kvalitet. Derfor kan du med fordel tage et kig i vores udvalg og finde lige præcis det, du skal bruge til tunesisk hækling.
Find den rette teknik
Noget, der er lidt anderledes ved tunesisk hækling, er, at man hakker frem og tilbage i stedet for at vende hæklearbejdet. Nedenfor finder du de basale teknikker, du skal kunne for at lave tunesisk hækling. Heldigvis er tunesisk hækling også en enkel form for hækling, så man skal ikke være bange for at kaste sig ud i den sjove metode.
Luftmasker: Som ved normal hækling skal du starte med at lave en rækker luftmasker. Du starter næsten altid en hækleopskrift ved at lave luftmasker, og det er altså ikke nogen undtagelse ved tunesisk hækling. Du starter med at lave en løkke om den tunesiske hæklenål, hvorefter du strammer til. Derefter fører du garnet rundt om den tunesiske hæklenål og ned igennem den løkke, du lige har lavet. På den enkle måde har du altså lavet din første luftmaske. Derefter fortsætter du, til du har det ønskede antal luftmasker, så du kan starte på den næste teknik.
Opsamlingsrækker: Når du har lavet tilstrækkeligt mange luftmasker, skal du lave de såkaldte opsamlingsrækker. Det er en ret enkel teknik, hvor du skal hente løkker i luftmaskerne, som du allerede har lavet en række af. Her er det en god idé at starte med at gå ind i anden luftmaske på rækken og derefter slå garnet om den tunesiske hæklenål. Derefter trækker du tråden ud og fortsætter således, så der er hentet løkker fra alle luftmaskerne på rækken fra højre mod venstre.
Afmaskningsrækker: Når du igen er kørt hele rækken igennem, og er nået til enden af dine luftmasker, så er det tid til at lave en såkaldt afmaskningsrække. Her slår du igen garnet om den tunesiske hæklenål og trækker det gennem den første maske. Derefter slår du garnet om igen og trækker det denne gang igennem de to første masker på nålen, således at det altså kun er første gang, du trækker nålen gennem en enkelt maske. Herefter gør du det samme, så du hele tiden slår omslaget igennem to masker. Efter dette fortsætter du med at lave opsamlingsrækker og afmaskningsrækker frem og tilbage, og på den måde har du altså fundet teknikken til tunesisk hækling.
Kom godt i gang med tunesisk hækling
Denne guide vil med garanti hjælpe dig godt i gang med at prøve kræfter med en anderledes form for hækling. Teknikken er relativt simpel, og du kan især prøve teknikken af som erfaren hækler, men det kan også sagtens lade sig gøre, selvom du er nybegynder og helt grøn på området. Hvis du allerede er vild med diverse former for hækling, så kan du med fordel tage et kig blandt vores lækre produkter, hvor du altid kan finde de bedste hæklenåle og det lækreste garn - og måske endda investere i din første tunesiske hæklenål. Det er bare med at kaste sig ud i at lære tunesisk hækling. Husk, at det kun er fantasien, der sætter grænser, når du skal starte på et nyt hækleprojekt.