Strikkeopskrift Pude

Mangler du en skøn detalje til stuen eller soveværelset? Og mangler der specifikt noget blødt og dejligt i sofaen eller i sengen? Så er du havnet på den helt rette side. Her kan du nemlig finde inspiration til flotte pudeprojekter i strik.

 

Her på hjemmesiden har vi et stort udvalg af gratis opskrifter, og herunder finder du også en række opskrifter på flotte pudebetræk. Om du er nybegynder eller har strikket i mange år, så kan du sagtens gå i gang med at strikke en pude, da det både kan være et super projekt til nybegynderen, men også blive et mere avanceret projekt, alt efter hvilket mønster du strikker i.

Se vores strikkeopskrifter på puder her.

Hvis du ønsker at gå i gang med en hel simpel og nem pude, så er det intet problem. Vælg et lækkert og blødt garn, du vil strikke i, og et par gode pinde. Et pudebetræk kan sagtens kun strikkes i f.eks. retstrik eller i rib. Begge teknikker er nemme at gå til, og samtidig giver det pudebetrækket et flot og klassisk look. For at gøre projektet så nemt som muligt, kan du vælge at strikke to lige store firkanter, som f.eks. passer til en kvadratisk pude i str. 50 x 50 cm. Når du har strikket de to sider, sys de blot sammen hen over puden, og vupti! Så har du en flot og hjemmestrikket pude.

Hvis du vil udfordre dig selv lidt, kan du vælge at kombinere flere forskellige garnfarver i din pude. Her kan du lege med at skifte farve efter et vist antal rækker og derved få et flot stribemønster, eller du kan tilføje én farve til kanten og en anden til resten af puden. Kun fantasien sætter grænser!

Hvis du hellere vil i gang med at strikke en pude, som har et mere avanceret mønster, så tilbyder vi også opskrifter hertil. Her kan du afprøve flot hulmønster eller smukke striber. Du kan også vælge at strikke en rund eller rektangulær pude.

Når du skal i gang med at strikke en pude, er det en god idé at overveje, hvilken type pude du ønsker. Ønsker du en neutral pude, som skal falde i ét med sofaen, eller ønsker du en farve- og mønsterrig pude, der måske kan pryde børneværelset? Blandt vores store udvalg af garn finder du en lang række kvaliteter, der egner sig til at strikke pudebetræk. Gå efter et blødt garn, der samtidig har nogle smukke farver, der falder i din smag. Du kan med fordel også tjekke de garner, som kan maskinvaskes ud, hvis du ind imellem ønsker at kunne vaske dit pudebetræk.

Se hele vores udvalg af garner her.

Hvis du har et barn i din familie eller omgangskreds, kan du kaste dig ud i at strikke en sød og flot pude til ham/hende. Udover at være et sjovt strikkeprojekt, kan en sådan pude personliggøres, så den passer netop til det barn, der skal have glæden af den. Her kan du overveje at strikke puden i et skønt bomuldsgarn. Fordelen ved bomuld er, at det er slidstærkt, og at det kan tåle at blive vasket i maskine. Samtidig kan du vælge mellem en lang række flotte farver i vores udvalg af bomuldsgarn.

Gå på opdagelse blandt vores bomuldsgarner her.

Hvis du også er glad for at hækle, kan du vælge at kombinere en strikket pude med en hæklet. Dette kan give en flot effekt, og samtidig får du fornøjelsen af at lege både med strikketeknikker og hækleteknikker. Hvis du vil læse mere om hæklede puder, kan du tjekke denne side ud.

Rigtig god fornøjelse med din hjemmestrikkede pude :-)