Strikkeopskrift Karklud

Man kan ikke få for mange klude! Og heldigvis er klude et nemt, overskueligt og billigt strikkeprojekt at gå i gang med. Hvis du er nybegynder indenfor strikkeverdenen, er klude derfor et super godt projekt at starte ud med. Og hvis du er en mere garvet strikker, vil du helt sikkert opleve, at du på ingen tid kan stå med et par færdigstrikkede klude - enten til dig selv eller som en fin gave til familie eller venner.

Se alle vores klude-opskrifter her.

Det er blevet super populært og moderne at strikke sine egne klude, blandt andet fordi det er miljøvenligt. Klude strikket i bomuld udleder nemlig ikke mikroplast, som mange købe-engangsklude gør. Derudover kan man genbruge kludene igen og igen. Som en ekstra bonus kan man selv sætte sit præg på sit køkkendesign ved at strikke klude i netop de farver og mønstre, som passer ind i resten af køkkenrummet.

Her på vores hjemmeside finder du en lang række gratis opskrifter på klude. De er alle strikket i lækkert bomuldsgarn. Fordelen ved at strikke i bomuld er, at det er nemt at arbejde med, kommer i et utal af smukke farver, og at det kan vaskes i maskine. Tilmed er bomuld en af vores billigste garnkvaliteter, og ofte skal du kun bruge et nøgle for at strikke en hel klud.

Bomuldsgarn - se hele udvalget her.

Flere af vores bomuldsgarner kan maskinvaskes på 60 grader. Dette er en klar fordel, fordi bakterierne på en brugt klud dør af den høje varme. Når du finder et bomuldsgarn her på siden, fremgår en vaskevejledning til garnet. Vi har en lang række bomuldsgarner, som kan vaskes ved netop 60 grader, og heriblandt finder du vores to meget populære garner Mayflower Junior Cotton 8/4 og DROPS Paris. Begge kvaliteter kommer i mange smukke farver.

Et godt råd er at strikke dine klude lidt løst, eftersom de kan finde på at trække sig sammen i vask.

Se vores bomuldsgarn her - Perfekt til klude!

Hvis du er nybegynder, kan du med fordel gå i gang med denne nemme opskrift på klude. Her strikker du skiftevis 2 ret og 2 vrang. Med denne opskrift kan et nøgle garn give hele to karklude.

Hvis du er frisk på at strikke klude med forskellige teknikker, kan du vælge mellem en lang række strikketeknikker i vores store udvalg af gratis klude-opskrifter. Hvis du holder af at strikke i mønster, kan du for eksempel strikke klude med strukturmønster, hulmønster, bølgemønster, bladmønster eller vaffelmønster. Du kan også vælge en opskrift, hvor kludene strikkes i perlestrik, patent, snoning eller med striber.

Hvis du gerne vil øve dig i bestemte mønstre og teknikker, er kludestrikning en virkelig god idé. Her kan du nemlig øve dig, inden du begiver dig ud i et større strikkeprojekt, og samtidig vil du få et resultat, som du rent faktisk kan bruge til noget.


Se denne gratis opskrift på klude med vaffelmønster.

Når du strikker i et af vores bomuldsgarner, kan du vælge mellem en lang række flotte farver. Du får hermed mulighed for at vælge netop de farver, som matcher de andre farver i dit køkken. Og med hjemmestrikkede klude i smukke farver kommer du hurtigt til at sætte kulør på hverdagen og madlavningen.

Strikkede karklude kan også bruges som den perfekte værtindegave, fødselsdagsgave eller julegave. For hvem har ikke brug for flotte klude til køkkenet? Tilmed kan vores opskrifter på karklude også med fordel bruges som vaskeklude. Så hvis du står og mangler en lækker og blød vaskeklud eller kender én, som gør, så er det bare med at komme i gang med en af vores mange gratis opskrifter.

Når du har valgt den rette opskrift på de klude, du gerne vil strikke, samt det rette garn, kommer valget om de rette strikkepinde. Du kan nemt og hurtigt finde de helt rigtige pinde til kludestrikningen her på siden. Til karklude kan du både vælge at bruge rundpinde eller jumperpinde, alt efter hvad du bedst kan lide.

Vores rundpinde og jumperpinde kommer i forskellige materialer, længder og tykkelser, så der vil helt sikkert være nogle, som passer til dig.

Se alle vores rundpinde her.
Se alle vores jumperpinde her.

Du kan med fordel lade dig hjælpe på vej af den kludeopskrift, du vælger at benytte. Her vil det nemlig ofte fremgå, hvilken type garn og hvilke pinde, der anbefales at bruge til kludene. På den måde behøver valget af garn og pinde ikke at blive et unødvendigt, uoverskueligt projekt.

Hvis du er eller bliver glad for at strikke karklude, men også gerne vil udfordre sig selv lidt mere, vil du helt sikkert også blive vild med at strikke andet interiør til hjemmet. På vores hjemmeside finder du nemlig ikke kun gratis opskrifter på klude, men også på en lang række andet interiør. I udvalget finder du blandt andet opskrifter på viskestykker, grydelapper, håndklæder, tæpper, pudebetræk og gulvtæpper.

Så alt efter, hvad du står og mangler til hjemmet, kan du vælge mellem en lang række opskrifter på interiør. Og flere af dem vil uden tvivl pifte borddækningen eller indretningen i dit hjem op.

Se alle vores interiøropskrifter her.

Hvis du ønsker at lære at hækle eller allerede kan det, er interiøropskrifter også lige noget for dig. Flere af vores gratis interiøropskrifter er nemlig netop til hæklere. Se for eksempel denne gratis opskrift på hæklede glasunderlag, mellemlægsservietter og dækkeservietter.

Her kan du finde gratis opskrifter på hæklede klude.

Vil du læse mere om strikkeopskrifter? Så se mere her.
Og hvis du vil se flere gratis strikkeopskrifter, så kan du se hele vores udvalg her.

Nu håber vi, at du er godt klædt på til at gå i gang med at strikke karklude i alverdens farver og med forskellige mønstre og teknikker!
Rigtig god fornøjelse :-)