Hækleopskrift tøj

Skal du i gang med egohækling eller måske en ny bluse til din veninde? Så finder du alt den hjælp, du har brug for, til at påbegynde projektet her.

Se vores store udvalg af hækleopskrifter her

Hæklet tøj er i mange år blevet set på som en kompakt og tung metode at lave tøj på, men det behøver det faktisk slet ikke at være. Hæklet tøj kan ligesom strikket og vævet både være chunky og struktureret eller let og lækkert til sommer. Her hos YarnLiving kan du finde et stort udvalg på alt fra bluser og cardigans til strømper og veste. Det er altså kun fantasien, som sætter grænser for, hvad du kan gå i gang med af hæklet tøj.

Om det er en bluse eller din nye vest du leder efter, så har vi helt sikkert en opskrift, som passer til dit behov. I bunden af siden her kan du læse mere om vore forskellige opskrifter på bluser, veste, osv

Når du anvender hækleteknikker til at hækle tøj, så kan du skabe megen forskellig struktur. Hækling muliggør nemlig boblemasker, som er store klynger af masker, som giver en sjov og anderledes effekt på det hæklede tøj. Boblerne tilføjer ikke kun en smuk struktur, men kan også sættes op i mønstre, så de kan forme en hjerte eller en stjerne i det hæklede tøj

Ved at anvende teknikker med mange luftmasker, kan du skabe en let og luftig sommerbluse eller -sjal. Her har du mulighed for at inkludere sjove mønstre og krummelurer og kan på den måde opnå en flot effekt i tøjet, som bliver helt perfekt til sommer.

Hæklet tøj behøver heller ikke kun at være til voksne. Blusen herover er hæklet med et rundt bærestykke, så der er god bevægelsesplads i blusen til de små. Den er hæklet i Drops Sky, som er et lækkert og helt unikt alpaca garn, som giver en masse luft mellem fibrene. Dette bidrager til en god åndbarhed, og så er det også god til at temperaturregulere. Derfor er dette garn rigtigt godt til børnetøj.

Læs mere om alpacagarn her

Hvis du er i tvivl om, hvilket garn, der kan bruges til hæklet tøj, så er der ikke ét rigtigt svar. Det er meget individuelt, hvad man synes er det perfekte garn til hæklet tøj. Hvis det er til yngre børn, vil vi anbefale et garn, som kan maskinvaskes. Læs mere om de forskellige typer garn, som kan maskinvaskes her. Det er altså vigtigt at du gør op med dig selv, hvilken type garn du leder efter. Skal det være tykt og varmt eller let og åndbart? Garn har nemlig mange forskellige egenskaber.

Læs mere om de forskellige typer garn her.

Når du har valgt et garn, så er det vigtigt at have den rette hæklenål klar. Ved tøj er det nemlig vigtigt ved hækling, at der ikke bruges en for lille hæklenål. Så bliver tøjet kompakt og svært at bevæge sig i. Her er det fornuftigt at lave en hækleprøve inden projektet påbegyndes for at tjekke, om den rigtige hæklefasthed overholdes. Opskriftsudvikleren har allerede taget hensyn til, at der skal være god bevægelighed i det hæklede, og derfor er det vigtigt at holde sig til hæklefastheden.

Vi håber, at du nu er klar til at gå i gang med dit eget hæklede tøj :-)

Læs mere om hæklet tøj ved at vælge en kategori herunder