Strikkeopskrift Tøj

Det er super populært at strikke sit eget tøj. Og det forstår vi godt! Hjemmestrikket tøj er hyggeligt at give sig i kast med, og fordi man selv har strikket det, bliver man også ofte langt gladere for det, end tøj man køber i butikkerne.

Her på vores hjemmeside kan du få inspiration til, hvad du kan strikke af forskellige beklædningsgenstande. Mulighederne er rigtig mange, og derfor finder du med garanti en opskrift, der passer til dig og din smag.

Her kan du se alle vores strikkeopskrifter.

Mulighederne for strikket tøj er utrolig mange: Sweatre, bluser, kjoler, t-shirts, toppe, veste, ponchoer, sjaler og sokker - bare for at nævne nogle ting, du helt selv kan strikke.

I bunden af denne side kan du finde flere artikler, der handler om vores forskellige opskrifter på bluser, cardigans, toppe etc.

Vi tilbyder både strikkeopskrifter til dame, herre, barn og baby. I hver kategori finder du et væld af opskrifter på bl.a. sweatre, jakker, sokker og huer. Du har derfor både mulighed for at påbegynde et stort strikkeprojekt eller et mindre og mere overskueligt. Og du har ligeledes mulighed for at strikke tøj til hele familien eller vennekredsen.

I opskrifterne finder du alt, hvad du skal bruge, for at komme i gang. I opskriften fremgår det således, hvilket garn, man kan strikke tøjet i, og hvilken størrelse strikkepinde, man skal bruge. Du kan se vores store udvalg af garn her og vores udvalg af pinde og nåle her.

Man kan sagtens benytte andre typer garner, end dem opskriften anbefaler. Det er meget individuelt, hvilke typer garner, folk kan lide og holder af at strikke i. Hvis man strikker til yngre børn, anbefaler vi dog et garn, som kan maskinvaskes.

Her kan du se vores udvalg af garner, der kan vaskes i maskine.

Hvis du strikker til dig selv, kan du overveje, om du f.eks. vil strikke i et lækkert uldgarn, der vil give et skønt resultat til især efterårs- og vinterbrug, eller om du vil strikke i et lettere og mere luftigt garn. Garner der især egner sig til sommertøj er bomuldsgarner og luftige mohairgarner. Her på hjemmesiden finder du et stort udvalg af mange forskellige typer garner, så det er bare med at vælge det garn, der passer til dig og dine behov.

Når det gælder valget af strikkepinde, er det en god idé at lave en strikkeprøve, før man går i gang med at strikke tøjet. På den måde kan du tjekke, om den rigtige strikkefasthed overholdes, eller om du er nødt til at gå en størrelse pind op eller ned i forhold til opskriften.

Hvis du hellere vil i gang med at hækle dit eget tøj, så kan du læse mere om et sådant projekt på denne side.

Vi håber, at du nu er klar til at gå i gang med dit eget strikkede tøj :-)

Læs mere om strikket tøj ved at vælge en kategori herunder.