Sådan maler du blomster

Der er mange måder at male blomster på - det er kun fantasien, der sætter grænsen for, hvad du kan male af blomster. Det kan være realistiske blomster eller lidt abstrakte blomster - det er en smagssag. Kaktusser er også rigtig sjove at lave og sætte i en urtepotte, og måske med lidt strandskaller i.

Læs mere om at male på sten her

I nedenstående vejledning vises, hvordan du maler disse blomster

Her er brugt:
Blyant
Viskelæder
tusch
Stenlak
Pensel

Link til materialer er nederst på siden

Sådan gør du

  1. Find nogle gode sten på stranden – i forskellige størrelser og former
  2. Vask stenene grundigt i lunkent vand tilsat opvaskemiddel, således at skidt og sand fjernes og læg dem til tørre (nogle gange bruger jeg en føntørrer, så går det lidt hurtigere).
  3. Lav en komposition med blomster, dvs at du markerer de områder, hvor du vil male blomsterne i forskellige farver med tusser (eller samme farve).
  4. Når det er tørt, tager du en tynd sort tusch og maler blomsternes konturer (omrids). (en lille bonusinformation: lav altid et ulige antal blomster – det gør kompositionen mere interessant).
  5. Stenen er egentlig færdig nu, men du kan eventuelt male baggrunden i en anden farve. Her er valgt en sort baggrund med prikker i forskellige farver.
  6. Mal først baggrunden sort tusch. Når det er tørt, kan du sætte en masse prikker i fx pink, lys blå, gul og hvid.
  7. Når motivet er færdigt, kan du afslutte med et lag stenlak. Lakken får stenen til at skinne, og derudover kan stenen også pynte udenfor i et bed eller på et havebord. Jo flere lag lak, du påfører, jo mere skinnende bliver stenen

Er du interesseret i en flot velkomststen? Klik her for mere inspiration 

TIPS:

Hvis du bruger poscatusser, kan du trykke noget maling ud af poscatussen ved at trykke spidsen ind flere gange. Sørg for at det underlag, du trykker malingen ud på, ikke er sugende. Du dypper tuschpennen i malingen eller bruger en pensel. Det er rigtig godt, når det er et større område, der skal farvelægges - og du ikke har en af de tykke tusser.

Derudover kan du blande farver på samme måde; hvis du ikke har en orange farve, kan du trykke lidt gult og rødt farve ud og blande med en pensel (den orange farve bliver ikke lige så frisk og kraftig, som på en orange tusch).

Du kan også lysne dine farver; fx hvis du vil have en lys grøn, trykker du hvid og grøn tusch ud og blander disse.

Bonusinformation:

Du kommer langt med farverne hvid og sort samt primærfarverne gul, blå og rød.

Gul blandes med blå for at få en grøn farve

Blå blandes med rød for at få en violet farve

Rød blandes med gul for at få en orange farve

Rigtig god fornøjelse !


Materialer

Staedtler

Posca

Blyanter (indeholder 3 blyanter, viskelæder og blyantspidser)

Pensel

Stenlak (link kommer senere)

Andre produkter til at male og tegne med kan du kigge på her