Hvad er ribbon garn?

Ribbon garn er et båndgarn, der typisk er lavet af genanvendt bomuld og polyester for at give et elastisk og robust garn. Det er især brugt til tasker, tæpper og andre accessories, hvor man ønsker et tæt og kompakt udtryk.

Så hvis du er på udkig efter et stærkt garn, så er det en god idé at kaste et blik på ribbongarnet. Det er nemlig solid i sin struktur, og derfor særdeles godt til kraftig strik og hækling.

Herunder kan du se nogle af de mange opskrifter, hvor du kan bruge ribbongarn

 

Hvad kan jeg hækle med ribbon garn?

Du er helt sikkert allerede faldet over en masse forskellige ting, der er lavet i ribbon garn. Det er nemlig superpopulært at hækle alt lige fra tasker og kurve til tæpper og tøj i garnet.

Ribbon garn kan bruges til rigtigt mange forskelligartede projekter. Så hvis du overvejer at gå i gang med et tykt og chunky projekt, så bør du helt sikkert overveje at bruge ribbon garn.

En af de bedste egenskaber ved ribbon garn er, at det er så stift, at det kan holde sig oprejst, når du hækler eller strikker genstande. Det er især en god egenskab, når det kommer til tasker og kurve, fordi de så ikke falder sammen og bliver slaskede. 

Find alle vores opskrifter på chunky tasker her.

Hvad kan jeg lave med ribbon garn?

Vidste du, at ribbon garn sagtens kan bruges til meget andet end hækling? Faktisk gør garnet sig også rigtigt godt til en lang række forskellige interiør projekter som urtepotteskjulere, planteophæng og kraftig strik.

Det skyldes, at det kraftige garn er utroligt slidstærkt og kan tåle meget. I virkeligheden er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan lave med ribbongarn.

For tiden er det også blevet populært at bruge ribbon garn til produktion af tøj. Det taler nemlig ind i den chunky stil, hvor man tydeligt kan se maskerne i tøjet. Her skal man dog være opmærksom på, at tøjet bliver tungt både i vægt og af udseende.

Gå på opdagelse i vores opskrifter på hæklet interiør her

Hvilket ribbon garn skal jeg vælge?

Du kan altid vælge mellem mange forskellige kvaliteter og farver, når det kommer til ribbon garn. Derfor kan du med stor sandsynlighed altid finde garn, som passer til dine ønsker og behov.

Mange ribbon garner ligner hinanden meget i sammensætning, løbelængde og vægt, så derfor kan det give god mening at kigge efter de farver, du ønsker. Det kan også være en god idé at finde garnet til den helt rigtige pris.

Det gode ved ribbon garn er også, at de forskellige producenter ofte laver mange forskellige farver. På den måde kan du finde et stort udvalg lige fra klassiske som grå og hvid til mere sprælske som neongul og pink.

Vi vil helt sikkert anbefale dig at kigge nærmere på LindeHobby Ribbon Lux, som har et stort farveudvalg. Vi sørger samtidig for altid at have mange af denne kvalitet på lager, så du også altid kan få fyldt godt op derhjemme.

Hvordan fremstilles ribbon garn?

Ribbongarn kan på nogle måder godt minde om stofgarn i sin måde at blive produceret på. Det skyldes, at garnet også består af genbrugte tekstiler fra tøjindustrien, dog tilsat polyester for at give det sin elasticitet.

Så hvis du går op i, at de materialer du bruger skal komme fra et godt sted uden unødigt spild, så er ribbon garn helt sikkert det rette valg for dig. Det bliver nemlig ofte fremstillet af bomulds T-shirts og lignende, som af den ene eller anden årsag ikke har kunnet sælges i butikkerne. For at materialerne ikke går til spilde, så genanvendes de til stof- og ribbon garn.