Hvad er mohairgarn?

Hvis du er vant til at strikke og kender til uld og alpacagarn, har du formentlig også hørt om mohairgarn. Det er et utrolig populært materiale, som er blødt og lækkert at arbejde med. Derudover føles det også fantastisk at have på, fordi den bløde uld nærmest kæler for din hud.

Se vores store udvalg af mohairgarner her

Mohair bliver betragtet som et meget eksklusivt materiale og bliver ofte anvendt til tøj som fx bluser, toppe, cardiganer og huer.

Mohairgarn kommer oprindeligt fra angorageden, som er en stor ged med en fin, krøllet uld. Mohair blandes ofte med andre fibre som fx uld eller silke, og kvaliteten af ulden afhænger som regel af størrelsen på geden. I takt med at geden bliver ældre, ændrer ulden sig til at blive mere grov. Derfor bruges mohairuld fra ældre geder oftest til gulvtæpper, hvorimod ulden fra yngre geder oftest bruges i tøj.

Mohairgarn er utrolig populært

I de seneste år er mohairgarn blevet utrolig populært, og det forstår vi godt. Det er blødt, lækkert og føles luksuriøst. Garnet virker varmt og isolerende uden at absorbere varmen fra din krop. På den måde virker mohairgarn temperaturregulerende.

Mohairgarn er ligeledes antibakterielt, hvorfor du undgår at lugte af sved, når du fx har en bluse på, der er lavet af mohairgarn. Derudover har mohairulden også en stor elasticitet, der gør tøjet dejligt at have på. Derfor skal du heller ikke bekymre dig om at ødelægge tøjet, når du har det på.

Se vores lækre mohairgarner sorteret efter popularitet her

Hvad kan du strikke med mohairgarn?

Når du strikker med mohairgarn, vil du ofte opleve, at garnet er mikset med en anden type fiber. Vi ser ofte, at mohair er sat sammen med silke, hvilket øger eksklusiviteten og virkelig fremhæver de silkebløde egenskaber fra begge materialer.

Både silke og mohair er to lette materialer, og de er derfor nemme at strikke med, selvom du skal være omhyggelig. Tråden er ofte tynd, hvorfor et strikkeprojekt hurtigt kan tage længere tid end forventet.

Hvis du er nysgerrig efter at gå i gang med et strikkeprojekt, hvor du bruger mohairgarn, kan vi anbefale dig at starte med denne opskrift på en feminin cardigan. Her kan du gå i gang med et smukt, let og sommerligt projekt. Og vi er sikre på, at cardiganen bliver din nye favorit.

Om du ikke føler dig helt sikker nok til at strikke en cardigan endnu, kan du med fordel starte med et smukt sjal i mohair og silke. Mohairgarnet, der er brugt i opskriften, er fra det anerkendte brand DROPS, og du bestemmer naturligvis selv, hvilken farve dit sjal skal være. Opskriften på det fine, efterårsagtige sjal kan du finde her.

Her finder du alle vore garner fra Drops

Hvis du gerne vil se flere opskrifter, er du velkommen til at gå på opdagelse her. Vi gør en dyd ud af at have en masse tilgængelige opskrifter til dig, så du hele tiden kan være med på de nyeste trends.

 

Hvilke egenskaber har mohairgarn?

På grund af den fine fiberstruktur krøller dit tøj i mohairgarn ikke. Den fine uld er nemlig superelastisk og former sig efter din krop, når du har den på. Det er blandt andet også med til at gøre tøj i mohairgarn utrolig modstandsdygtigt og holdbart.

Ligesom blandt andet alpacagarn og uldgarn, så holder mohairgarn utrolig godt på varmen. I forhold til alpacagarn og uldgarn, så minder mohair mest om garnet fra alpaka-lamaen. Mohairgarn er nemlig også et lettere materiale end uld fra får, hvorfor det føles lettere at have på.

Mohairgarn bruges ofte i eksklusivt tøj, og i modsætning til mange andre fibre, så har mohairgarnet et mere skinnende look. Det er blandt andet en af grundene til, at garnet har fået et eksklusivt omdømme.

Se alle vores gratis opskrifter her

Når du vasker dit tøj, der indeholder mohairgarn, er det vigtigt, at du går forsigtigt til værks. For det første bør du undgå at vaske dit tøj i vaskemaskinen, da vaskemaskinen ofte er for hård ved tøjet. Du bør i stedet vaske tøjet i hånden og sørge for, at vandet ikke er mere end 30 grader varmt. Afslutningsvist bør du sørge for, at tøjet ligger ned, når det tørrer. Det gøres for at holde den facon, som du ønsker, at tøjet skal have.

Kan du hækle med mohairgarn?

Hvis strikkeriet ikke har fanget din interesse endnu, eller hvis du blot har lyst til at arbejde med en anden genre, kan du med fordel gå i gang med at hækle. Du kan hækle præcis det, som du har lyst til. Der er nemlig ingen begrænsninger – heller ikke, når det gælder hækling med mohairgarn.

Mohairgarn er godt at bruge, hvis du fx hækler en top, et sjal, en dragt til din baby eller en hue. Vi vil anbefale dig at bruge mohairgarn, når du hækler tøj eller andre beklædningsgenstande. Idet mohairgarn består af uld, skal du passe på, hvordan du vasker det. Derfor kan du med fordel vælge at bruge det, når du hækler tøjprojekter. Har du lyst til at kaste dig over andre hækleprojekter som fx grydelapper eller vaskeklude, kan du med fordel kigge på de andre typer af garn, som vi forhandler.

Her kan du finde alle vores hækleopskrifter.

Rigtig god fornøjelse med dit næste strikke- eller hækleprojekt.