Hækleopskrift klude

Der findes ikke en sådan ting som for mange klude. De er et hurtigt projekt at kaste sig over, og så kræver det ovenikøbet ikke andet end en hæklenål og et nøgle bomuldsgarn. Hvis du er ny med en hæklenål, så er det et nemt og overskueligt projekt at kaste dig over. Samtidig er det også en rigtig god måde at teste et mønster af til dit næste tæppe eller bluse.

Se alle vore opskrifter på hæklede klude her.

Modsat mange af de klude, som købes i supermarkederne i dag, så er hæklede klude fri for mikroplast, da de hækles i 100% bomuld. På den måde er det ikke kun en flot gave, men også med en tanke på miljøet, når en hjemmelavet bomuldsklud anvendes. Derudover er kludene meget slidstærke og kan genbruges igen og igen.

Vi anbefaler altid at hækle kludene i bomuldsgarn. Fordelene ved bomulden er nemlig mange, da det først og fremmest kan maskinvaskes på høje temperaturer, så bakterier dør. Vi kan desuden tilbyde en række forskellige bomuldsgarner i et stort udvalg af farver og med print. Derudover er bomuld et billigt garn, hvortil du ofte kun skal bruge 1-2 nøgler til en hæklet klud.

Bomuldsgarn - se hele vores store udvalg her

Når kluden hækles, så er det vigtigt at bruge en stor hæklenål eller hækle meget løst. Hvis kluden bliver for fast, så er den ikke nem at vride op. Det er desuden vigtigt at tænke på, at bomulden trækker sig en smule sammen efter vask. Derfor kan det være smart at lave en hækleprøve inden, som du kan vaske, så du kan teste, om der hækles for fast.

Se vores udvalg af hæklenåle her

Når du skal i gang med din første klud, så er det vigtigt at overveje, hvilken størrelse du ønsker at lave kluden i. Nogle foretrækker små klude af 15*15 cm, mens andre foretrækker større klude, som kan lægges dobbelt ved aftørring. Heldigvis er alle opskrifter delbare og skriver det ofte, så du kan lægge til eller trække fra mønsteret som du vil, så du kan få lige dén størrelse klud, som du ønsker.

Med hjemmehæklede klude kan du sætte kulør på dit køkken. Da bomuldsgarnerne kommer i så stort et udvalg af farve, kan du helt sikkert finde lige dén, som passer til dit køkken.

Se det store udvalg af bomuldsgarner her

De flotte, hjemmelavede karklude er en rigtig god gave at give, da de kan tilpasses den person, som skal have dem. Find netop de farver, som personen godt kan lide. Alle kan bruge en ekstra klud, så det er bare at komme i gang med én af vore mange gratis opskrifter.

Find vore gratis opskrifter på hæklede karklude her 

Hvis du kan lide at hækle karklude og ønsker at udfordre dig selv mere, så vil vi anbefale dig at kaste dig ud i anden enteriør. Det kan være hæklede grydelapper såvel som større projekter som sofatæpper, puder, håndklæder eller gulvtæpper. Så hvis ønsker at lave mere interiør til hjemmet, så kan vi naturligvis også hjælpe med opskrifter hertil.

Find opskrifter til hæklet interiør her.

Om du ønsker at kaste dig ud i strikkede klude, så kan vi også hjælpe dig på vej her. Du kan få både råd til gode startopskrifter, de rigtige strikkepinde til projektet og det helt rigtige garn.

Find inspiration til strikkede karklude her

Rigtig god fornøjelse med din hæklede karklud :-)