Hvad er akrylgarn?

Hvis du er ny i strikkeverdenen, er det ikke sikkert, at du har hørt om akrylgarn. Er du blevet vild med at strikke, kan du dog med fordel holde øje med akryl.

Akrylgarn er nemlig ofte billigere end andet garn, da det er kunstigt fremstillet. I modsætning hertil er andet garn lavet af naturlige fibre. Derfor er akryl i virkeligheden også et oplagt valg, hvis du strikker meget og har brug for garn, der ikke er for dyrt.

Se vores store udvalg af akrylgarn her.

Få flotte strikkeresultater med akrylgarn

Leder du efter garn i et let materiale, er akrylgarn et oplagt valg. Derudover har denne type af garn typisk en længere løbelængde end andet garn med samme tykkelse.

Tidligere har akryl været kendt for at være et kradsende materiale. I dag kan du dog glemme alt om kløen, da forbedrede fremstillingsteknikker er med til at gøre garnet markant blødere.

Hvis du skal i gang med at strikke en bluse, er det en rigtig god idé at have gode rundpinde. Rundpinde findes i størrelse 2-20 mm, og de er perfekte, hvis du eksempelvis skal strikke ærmer eller en rullekrave.

Undgå, at farven smitter af med garn af akryl

Findes der noget bedre end flot, farvestrålende garn? Nej, vel? Det skulle da lige være, at farven holder godt, selvom materialet vaskes igen og igen.

Her har akrylgarn en fordel ved at være farveægte, hvilket resulterer i, at det ikke smitter ret meget af. Derfor kan akryl også være et rigtig godt garnvalg, hvis du eksempelvis skal strikke til børn, hvor tøj ofte hurtigere bliver snavset.

Hos os finder du altid et bredt udvalg af strikkeopskrifter til børn. Her finder du alt fra trøjer og sweatre til kjoler og nederdele, og så er de fleste af opskrifterne endda gratis.

Akrylgarn skiller sig også ud ved at være en særlig stærk garntype, der virkelig kan holde formen. Selvom materialet vaskes mange gange, vil det stadig beholde sin form.

Hvis du ikke kan få nok af farverigt garn, kan du også tage et kig på vores spændende udvalg af garn med farveskift. Med multifarvet garn har du en unik mulighed for at skabe personlige kreationer.

Du kan læse mere om garn med farveskift her

Mange muligheder med akrylgarn til både strik og hækling

Selvom akryl er billigt, så er det samtidig let at arbejde med. Derfor kan det også være en god garntype at øve sig på, hvis du gerne vil have en masse erfaring med at strikke.

Akrylgarn er desuden fantastisk, da det kan bruges til både strik og hækling. Drømmer du eksempelvis om at strikke et flot tæppe, en behagelig pude eller sød dukke, kan det være et rigtig godt sted at starte med akryl.

Se vores inspirerende opskrifter på tæpper, og kom godt fra start med akryl.

Akryl er nemlig særdeles brugbart til fremstilling af blandt andet puder, tæpper og huer, da garnets struktur bidrager med en imponerende varme.

Allergivenlig strik med akrylgarn

Akrylgarn er et rigtig godt materialevalg, hvis du vil undgå at udvikle allergi. Akryl er nemlig allergivenligt, så der er ingen risiko for, at du udvikler gener. I modsætning hertil kan nogle eksempelvis opleve at udvikle allergi over for eksempelvis uld, når den kommer helt tæt på kroppen. Her er akryl et rigtig godt alternativ. Garnet minder nemlig på mange måder om uld, men der er ikke lanolin i, som netop kan være med til at udløse en reaktion.

Særligt når der strikkes til de mindste, kan det være en god idé at bruge et allergivenligt materiale, så deres hud ikke udsættes for unødig kløe.

Hvis du syr til børn, vil du formentlig finde stor glæde i dine mange muligheder for at finde finurligt tilbehør hos os. Med børneknapper i mange forskellige former og farver kan du fuldende udtrykket i eksempelvis den sødeste cardigan.

Hvordan bliver akryl til akrylgarn?

Hvis du undrer dig over, hvordan akryl bliver til akrylgarn, så er du formentlig ikke den eneste. Akryl er dog fremstillet af polymer, der består af syntetiske fibre. Det er på grund af disse fibre, at akrylgarn kan fremstilles. Disse fibre bliver delt i fine stykker, hvorefter de skæres i korte, endeløse tekstilfibre. Meget af produktionen af akrylgarn bliver fremstillet i Europa.

Akrylgarn er blødt og varmt – og perfekt til kolde vintre

Du kan som udgangspunkt strikke med akryl hele året rundt. Materialet er nemlig særlig behageligt at have på, men på de varmeste sommerdage kan det nok være, at akryl bliver en varm fornøjelse.

Akryl minder som sagt på mange måder om uld. Det kan tilbyde næsten samme varme, men fiberen i akryl er dog mere elastisk end naturlige fibre. Hvis du er interesseret i uld, kan du også se vores eksklusive udvalg af uld.

Gå på opdagelse i vores store udvalg af garn her

Skal vi forsøge at finde nogle ulemper ved akryl, kan det være, at det for nogle kan føles, som om det ’knirker’, når man arbejder med materialet.

Det er dog langtfra alle, der oplever denne fornemmelse med akrylgarn, og du vil formentlig hurtigt vænne dig til materialet.

Derudover er akryl også en smule mere brandbart end andet garn. Derfor bør du undgå at fremstille eksempelvis grydelapper af denne type garn, hvis du vil undgå brandfarlige overraskelser.

Akrylgarn har også den fordel, at det meget sjældent bliver bleget af sollys. Når du strikker eller hækler i denne type garn, får du dermed noget, der kan bruges i mange sæsoner.

Akryl kan bruges til en masse forskellige spændende strikke- og hækleprojekter, og det er i virkeligheden kun din fantasi, der sætter grænser.

Hvis du vil spare ekstra penge på dit garnkøb, kan du altid tage et kig på vores løbende udsalg. Her samler vi altid vores bedste tilbud, og måske du finder akrylgarn til en særlig god pris netop nu. Vi har sat prisen ned, så du kan få endnu mere at strikke for.