Strikkeopskrifter til baby

Velkommen til YarnLivings sortiment af strikkeopskrifter til baby. Her finder du et stort udvalg af strikkeopskrifter til både begynderen, den let øvede og den rutinerede strikker. Blandt vores udvalg af strikkeopskrifter til baby finder du det meste inden for beklædning til baby. Lige fra trøjer, sweatre, jakker, cardigans, huer, små vanter, babysko, bukser, smækbukser og kjoler til babytilbehør som tæpper og svøb, køreposer, nissehue, dåbskjole og fine kraver. 

Mange af strikkeopskrifterne i sortimentet er gratis, mens andre opskrifter sælges til gode og fornuftige priser. De gratis strikkeopskrifter kan downloades direkte fra hjemmesiden til din tablet, computer eller telefon. Du kan selvfølgelig også vælge at printe opskrifterne ud. De opskrifter, der sælges til fornuftige priser, skal klikkes i indkøbskurven, betales, og derefter kan de på samme måde læses på din skærm eller printes ud. 

0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
-12%
Pris fra
140,00 DKK
159,75 DKK
Du sparer: 19,75 DKK
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
Pris fra
201,95 DKK
0 anmeldelser

Udnyt den lange ventetid til hyggelige strikkeprojekter 

De ni graviditetsmåneder kan føles uendeligt lange. Både fordi du med stor sandsynlighed glæder dig helt enormt meget til at møde den lille ny, men også fordi en graviditet kan være hård ved din krop og kræve flere stillesiddende stunder og afslapning end normalt.

Det kan også være, at du venter på baby som kommende bedsteforælder, veninde til den vordende mor eller anden familie, og i sådanne tilfælde kan spændingen også være så stor, at månederne føles uendeligt lange. Mens du venter, er der ikke noget mere hyggeligt end at bruge tiden på at kreere fine, personlige og brugbare ting og gaver til den lille ny. 

Hvis du er gravid, kan et strikkeprojekt være en hyggelig underholdning til hvilestunderne i sofaen eller sengen. På den måde har du noget hyggeligt at tage dig til, mens du hviler dig og passer på dig selv og din baby.

Det at strikke tøj og tilbehør til din baby kan også være meget meditativt og en hyggelig og mental forberedelse på dit kommende liv som forælder. Det er svært ikke at komme til at forestille sig, hvor fin den lille baby vil se ud i det babysvøb eller den sweater, du er ved at strikke. 

Alle kan være med 

Du kan sagtens kaste dig ud i et strikkeprojekt til baby, selvom du hverken er en god eller erfaren strikker. Hos os finder du strikkeopskrifter i flere sværhedsgrader, og selv hvis resultatet ikke bliver helt som på billedet, så er projektet lavet i kærlighed og er både personligt og unikt. 

Strik i den rigtige størrelse: Se strikkeopskrifternes anvisninger

Se på opskrifterne, hvordan du strikker de forskellige beklædningsgenstande i den rigtige størrelse.

Vær opmærksom på vaskeanvisningen på det garnnøgle, du bruger. Vask ved forkerte grader kan ødelægge resultatet. Hvis du strikker til en barselsgave, er det en god idé at give pap- eller papiremballagen fra garnnøglet med i gaven, så de nybagte forældre ved, hvordan din gave skal vaskes.

I opskrifterne er størrelserne angivet ud fra den anslåede størrelse med afsæt i babys alder. Det er dog blot en guideline, så det er vigtigt at have for øje, om du strikker til en større eller mindre baby. 

Strik i den rigtige størrelse: Vær opmærksom på guidelines, men vurdér selv

Hvis du strikker til en nyfødt, kan du tage udgangspunkt i den anslåede fødselsvægt. Måske har de kommende forældre fået anslået barnets vægt ved jordemoderbesøg og har dermed allerede en fornemmelse af, om de venter en større eller en mindre baby.

Hvis du strikker til en baby, der allerede er et par måneder gammel, har både du og forældrene sikkert allerede nu et indtryk af, om det er en god idé at strikke i en større størrelse for at være sikker på, at babyen kan passe de fine, hjemmestrikkede og personlige ting.

Er du meget i tvivl om størrelsen, er det altid en fordel at strikke en størrelse større for en sikkerheds skyld. Er den strikkede beklædningsgenstand en smule for stor, vil babyen med tiden vokse ind i størrelsen, hvorimod en for lille beklædningsgenstand er mindre brugbar på sigt.

Valg af garn og strikkepinde til dit projekt 

På dit valgte garnnøgle vil der oftest stå en anbefaling til, hvilken størrelse strikkepind der er velegnet til garntypen.

Har du en tendens til at strikke meget løst, er det dog måske en fordel at vælge et sæt strikkepinde i en mindre størrelse, hvorimod det er en god idé at vælge et sæt strikkepinde i en større størrelse, hvis du har tendens til at strikke meget stramt.

Strikketøj, der strikkes på små strikkepinde (og/eller meget stramt), får et tæt og mere stift resultat og kan i nogle sammenhænge størrelsesmæssigt blive mindre i det færdige udtryk, end det er angivet i strikkeopskriften.

Strikketøj, der strikkes på større strikkepinde (og/eller meget løst), får et mere hullet og luftigt resultat og kan i nogle sammenhænge størrelsesmæssigt blive større i sidste ende, end det er angivet i strikkeopskriften.

I strikkeopskrifterne vil der være angivet et forslag til, hvilken type garn fra YarnLivings udvalg der vil være en god mulighed at vælge. Det vil også være angivet, hvilken farvenuance der er anvendt til strikkeprojektet på opskriftens billede, så du kan få et lignende resultat.

Du kan dog selvfølgelig helt selv vælge den garntype, du ønsker at bruge, ligesom du kan vælge den farve på garnet, som du synes passer bedst til dig. Du kan også kombinere flere farver og nuancer for et mere anderledes og sjovt resultat. Igen er mulighederne mange, og kun du sætter grænserne.

DROPS Baby Merino: Det oplagte valg til strikkeopskrifter til baby 

Garntypen DROPS Baby Merino er oplagt til de fleste strikkeprojekter til en baby. Babyer kan ikke selv varmeregulere på samme måde, som voksne kan, før de er 2 år. Derfor er uld en rigtig god løsning til babyer, da uld netop har en varmeregulerende funktion. Uld hjælper babyer til at holde på varmen på kolde dage, men giver ikke en indelukket og overophedet fornemmelse på varmere dage, som andre syntetiske garntyper kan gøre.

DROPS Baby Merino er meget blødt og kradser ikke. Derfor vil babyer ikke opleve den irriterende, kradsende fornemmelse, som man kan opleve ved andre uldarter. Derfor er garnet også et oplagt valg til din baby, da det både har god og behagelig komfort og en praktisk funktion i forbindelse med varmeregulering. 

Vi forhandler DROPS Baby Merino i et stort udvalg af farver. Du kan med fordel benytte garnet til mange strikkeprojekter til baby.

Garntypen kan vaskes ved 40 grader finvask, så kvaliteten og resultatet holder. Det er ligeledes en god idé at vaske med et vaskemiddel velegnet til uld.