Hvad er polyestergarn?

Polyestergarn er et syntetisk fremstillet garn, som består af bløde, glatte og fine fibre. Det giver en garntype, som frem for alt er meget slidstærk og samtidig føles glat og blød. Kvaliteten er så lækker, at du ikke bemærker, at der er tale om kunstfibergarn.

Se vores store udvalg af polyestergarn her

Udseendemæssigt er polyester et meget alsidigt garn, som kan have mange legesyge former og farver. Kunstfibre giver mulighed for mange spændende udtryk, alt efter hvordan det produceres. Hos YarnLiving kan du blandt andet få polyestergarn med pailletter, guldgarn, polyestergarn med et vamset pelslook og velourgarn, som er lavet af 100 % micropolyester.

Modsat hvad mange tror, er polyestergarn kendt for at være miljøvenligt og bæredygtigt. I vores sortiment finder du mange meget forskellige typer polyestergarn, blandt andet den meget miljøvenlige Svarta Fåret Blue Ocean Alpaca, som består af en blanding af 70 % genanvendt polyester fra PET-flasker samt 30 % genanvendt alpaka.

Vi har også flere forskellige pelslignende polyestergarntyper, såsom den populære topsælger Go Handmade Bohéme velvet dobbelt, som er en skøn, blød fløjlsgarn, der fås i et væld af farver.

Klik her, og se vores spændende udvalg af polyestergarn

Polyestergarn: Slidstærkt, sjovt og krympefrit

Polyestergarn har mange gode egenskaber, som du vil elske at kreere de allermest spændende og kreative projekter af. Faktisk har polyester mange af de samme egenskaber som polyamid og bomuld.

Læs mere om polyamid her

En af de væsentligste og mest nyttige kvaliteter, som gør polyestergarn interessant, er, at det er let at vedligeholde og holde pænt i lang tid.

For det første krymper de syntetiske fibre ikke, når de vaskes. For det andet slides materialet ikke på samme måde, som naturfibre gør. Det holder formen mange år frem og bliver ikke hullet.

Som tidligere nævnt er polyestergarn mere miljøvenligt, end de fleste regner med. For det første kræver det en minimal mængde vaskemiddel at rengøre polyester. Og så er det særligt egnet til genanvendelse. Det kan bruges igen og igen uden at miste styrke. Hvis du går op i bæredygtighed og måske endda har en hud, der ikke tåler uldgarn, er polyester det helt rette for dig.

Polyestergarn kan sagtens stå for sig selv, men bruges også i garnblandinger med fx uld eller bomuld på grund af dets slidstærke kvalitet.

Om du vælger ren polyester eller en blanding er i første omgang en smagssag, og så afhænger det også af, hvilket strikkeeventyr du har begivet dig ud på.

Sidst, men absolut ikke mindst, er det utroligt nemt at arbejde med syntetisk garn på dine strikkepinde og hæklenåle. Du er således sikret et virkelig flot og ensartet resultat.

Vil du vide mere om andre typer garn? Så læs mere her.

Polyestergarn til boliginteriør og strikket beklædning

Med polyestergarn på dine strikkepinde eller på hæklenålen er det kun din fantasi, der sætter grænser for, hvad du ender op med, når garnet slipper op. Der er utroligt mange spændende muligheder med polyestergarn, og du kan udfolde din kreativitet og lege med garnets udseende. Du kan kombinere de mange flotte farver, eller måske har du en idé, hvor du benytter flere forskellige slags polyestergarn i samme projekt.

Med Polyestergarn er der rig mulighed for at eksperimentere med de projekter, du går rundt og tøver med at sætte i gang. Polyestergarnets gode egenskaber og sjove muligheder gør det især velegnet til strikke- og hækleprojekter til børn og baby. Strik fx en køredragt til baby, en vamset hættejakke, eller hækl en fin kaninbamse til dit barn af det nye, superbløde Go Handmade Teddy-garn.

Hvis du foretrækker hækle- eller strikkeprojekter til voksne, har du også utallige muligheder med polyestergarn. Vil du fx hækle eller strikke tøj til dig selv, bør du gå efter blandingsgarn med polyester og bomuld, da det oftest er den garntype, der anvendes til tøj. Her foreslår vi Svarta Ocean Fåret Blue Ocean Cotton, som er sammensat af 70 % genanvendt polyester og 30 % genanvendt bomuld. Det giver et blødt resultat, som er meget behageligt at bære.

Overtøj som sjaler, huer, halstørklæder og handsker er også sjove at eksperimentere med, når du benytter blødt luksuspolyestergarn. Hvis du formår at fange den rigtige størrelse til barnet eller det gode look til dig selv, har du altså din nye favorithue i mange år frem.
Boliginteriør som puder og slumretæpper er meget populære at lave af polyestergarn. De tykke polyestergarner med pels eller som velour giver nogle skønne, lette og meget, meget bløde strikkeresultater. Og så gør tykkelsen, at det hurtigt går fremad.

Se alle vores gratis hækleopskrifter her

Lav effekter med polyestergarn

Polyestergarn er også godt som følgegarn til at skabe ekstra effekt i dit strikketøj. Om du vælger følgegarn i samme nuance som hovedgarnet eller i en kontrastfarve er helt op til dig, og hvordan du ønsker, at det færdige produkt skal se ud. Du kan eksempelvis tilføje et flot farvespil i dit slumretæppe med følgegarn i guld langs kanten eller give strikblusen til din datter et ekstrafint touch med følgegarn, der er spundet med pailletter.

Slip fantasien løs, og find inspiration til dit næste strikkeprojekt blandt vores mange spændende og gratis strikkeopskrifter.

Køb polyestergarn hos YarnLiving nemt og sikkert

Hos YarnLiving kan du trygt slippe din indre polyestergarn-købelyst fri. Vi garanterer altid lynhurtig levering, så du kan komme i gang med dit projekt. Dine oplysninger behandles selvfølgelig fortroligt, og vores webshop er gjort topsikker og nem at navigere i med adskilte kategorier. Du kan ikke købe dig til lykke, men du kan købe garn, og det er næsten det samme.

Tag også et kig i vores kæmpestore udvalg af tilbehør, som fuldender dine hjemmelavede projekter og gør dem meget velegnede som gaver. Slå dig løs i knapper, labels og andet tilbehør, der gør strikkeeventyret meget sjovere og lettere.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til nogle af vores produkter, eller hvis du er i tvivl om, hvilket garn der passer bedst til dit næste projekt.

Rigtig god fornøjelse :-)