Hækleopskrifter

Her på siden finder du vores kæmpe udvalg af hækleopskrifter. Om du vil i gang med at hækle tøj til børn eller voksne, interiør, legetøj, kurve eller tasker, så finder du med garanti en opskrift, der passer netop til din smag og dit behov. Vi har inddelt hækleopskrifterne i kategorier, så du på den måde nemt og hurtigt kan få et overblik og vælge den helt rigtige opskrift.

Alle opskrifterne er digitale og kræver derfor ikke bestilling eller forsendelse.

Opskrifterne downloades direkte fra webshoppen. Klik blot på produktet og tryk på det store blå link for at downloade gratis. På den måde kan du lynhurtigt komme i gang med dit næste projekt.

Vi tilføjer løbende flere nye, spændende opskrifter, så du er helt sikker på at finde den rette her

Rigtig god hæklefornøjelse :-)

Se alle vores gratis strikkeopskrifter her.

139,80 DKK
0 anmeldelser
0 anmeldelser
349,50 DKK
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
-6%
Pris fra
720,35 DKK
767,75 DKK
Du sparer: 47,40 DKK
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
549,35 DKK
0 anmeldelser
303,70 DKK
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser

Vær med på moden og sving hæklenålen

Det er igen kommet på mode at kunne skabe ting med sine hænder. Her har du nemlig mulighed for at skabe dine helt egne, personlige ting og beklædningsgenstande med ganske få remedier. Sæt dig eget præg på hjemmets indretning eller din egen tøjstil med hæklede kreationer.

Læs mere om at hækle her.

Det er vigtigt at huske på, at dit eget resultat ikke altid behøver at ligne billedet fra hækleopskriften. Det er netop de unikke og personlige udtryk, som giver de hjemmehæklede kreationer sin charme. Slutresultatet er godt i det øjeblik, at du er tilfreds med det.

Jeg kan ikke hækle, hvad gør jeg?

For nogle kan det se rigtigt svært ud at komme i gang med at svinge hæklenålen. Det er dog hverken umuligt eller meget svært at lave de simple hækleteknikker, så længe gå-på-modet og lysten er i top. Faktisk skal der kun ganske få hækleteknikker til for, at du kan give dig i kast med rigtigt mange forskellige hækleopskrifter.

Læs hele vores hækleguide her.

YouTube er desuden en rigtig god platform at finde gode og begyndervenlige anvisninger på. Møder du et nyt begreb eller teknik en opskrift, kan du ved hjælp af ganske få klik finde en video, som kan vise dig godt på vej.

Hvilken størrelse skal min hæklenål have?

Hæklenålens størrelse afhænger af tykkelsen på det garn, du bruger, og af det æstetiske udtryk på det projekt, du hækler. Du vil også kunne læse på dit valgte garnnøgles pap- eller papiremballage, hvilken størrelse hæklenål producenten anbefaler. På hækleopskrifterne vil du også kunne læse, hvilken størrelse hæklenål der er velegnet til projektet.

Hvis du hækler med garn med en forholdsvis tyk tråd, er en tykkere hæklenål at foretrække. Det samme gælder, hvis du for eksempel hækler med dobbelttråd, altså hækler med tråd fra to forskellige garnnøgler samtidigt. Hvis du vil have et mere luftigt og hullet resultat, er det også en fordel at vælge en tykkere hæklenål. Hækler du stramt, er det også en fordel med en større nål.

Læs vores guide til den rette hæklenål her.

Ønsker du derimod et mere tæt og lukket resultat, skal du vælge en mindre hæklenål. Det samme gælder, hvis du hækler med en tynd tråd. Har du en tendens til at hækle løst, kan du med stor sandsynlighed også med fordel vælge en mindre nål. Vælger du en for stor hæklenål, risikerer du også, at det færdige resultat bliver langt større end antaget ud fra opskriftens anvisninger, mens en for lille hæklenål vil give et langt mindre resultat.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du hækler stramt eller løst, kan du hækle et lille prøvestykke. Hvis dit hækletøj har tendens til at knirke, når du hækler, hækler du med stor sandsynlighed stramt. Har dit hækletøj derimod tendens til hurtigt at glide helt af hæklenålen, så har du sikkert tendens til at hækle løst. Ingen af delene er forkerte, men det er i så fald en god idé at vælge hæklenål med denne viden in mente.

Se vores store udvalg af hæklenåle her.

Hvilket garn?

Valget af garn afhænger af, hvilket projekt du kaster dig ud i. I hækleopskrifternes indledning vil der ofte være angivet, hvilken garntype og farvekode der er anvendt på hækleopskriftens billede. Du vælger dog selvfølgelig helt selv, hvilken type garn og hvilken farve (eller farver) du vælger.

Se hele det store udvalg af garn her

Hvis du skal hækle julefigurer, scrunchies eller andre sjove projekter, vil bomuldsgarn ofte være at foretrække. Bomuldsgarn er meget slidstærkt og holdbart, og så kommer bomuldsgarn i et enormt stort udvalg af tykkelser og sjove farvekombinationer.

Hvis du skal hækle beklædningsgenstande, er Baby Merino fra DROPS et godt bud. Baby Merino er meget blødt og kradser ikke, som flere andre uldtyper kan gøre. Derudover er merinould også meget elastisk og er derfor aldeles velegnet til beklædning, da det er en garntype med god mobilitet og mulighed for bevægelse.

Se vores nyeste garner her

Vaskeanvisninger

På alle vore garnnøgler vil der være angivet en vaskeanvisning. Det er en god idé at gemme disse eller at huske på, hvordan garnet bedst vaskes. Det vil nemlig være rigtigt ærgerligt at bruge lang tid på et hækleprojekt, som derefter går i stykker ved første vask. De fleste garntyper kan maskinvaskes, men der er forskel på, hvor mange grader de kan tåle.

Se hele vores store udvalg af garn her

DROPS Baby Merino kan for eksempel tåle maskinvask på 40 grader finvask. Derudover er ofte det en fordel at vælge et uldprogram og at vælge et vaskemiddel velegnet til uld. Bomuldsgarn kan derimod ofte tåle lidt højere grader og kan i mange tilfælde også tåle en tur i tørretumbleren.

Her kan du finde alle vores garntyper, som kan maskinvaskes.

Lav en gave, der oser af kærlighed

Uanset om du hækler til din mor, bedstemor, bedstefar, moster, veninde eller noget helt sjette, så er det en kæmpe kærlighedserklæring at skabe og give hjemmelavede gaver. Det oser af kærlighed og omsorg, når nogen har taget sig tid til at lave tingene selv, og modtageren synes også, at det er både sejt og dejligt at have personlige og unikke ting, som der er brugt tid og energi på. Det er bare med at komme i gang.

Læs mere om hæklede gaver her