Hvad er nældefibergarn?

Nældefibergarn er ikke så kendt i Danmark. Måske er du ikke stødt på det før. Det er dog absolut ikke en ny modedille. Nej, der er faktisk tale om et luksuriøst garn med en meget lang tradition bag sig. I Danmark har man sågar fundet tøj i nældefibre dateret tilbage til bronzealderen.

Hvad gør så, at nældefibre har været anvendt til tøj i flere tusinde år? Jo, hvis du foretrækker et luksusgarn i 100 % naturmaterialer. Og hvis du elsker, at det materiale, du bærer tættest på din krop, er udviklet af naturfibre, så vil du elske nældefibergarn. Det indgår nemlig ofte i økologiske uldblandinger.

Se vores store udvalg af garn med nældefibre her

Vil du samtidig gerne have en høj slidstyrke, så garnet holder til at blive brugt gang på gang, uden at det indeholder syntetiske fibre som nylon, akryl eller polyamid? Så forbered dig på at blive ekstra begejstret over nældefibre. Her vil vi præsentere dig for alle de praktiske og æstetiske fordele, der gør nældefibre til en elsket garntype. Samtidig fortæller vi naturligvis, hvad du kan bruge nældefibergarn til.

100 % økologisk garn med høj slidstyrke

Der er i det hele taget rigtig meget godt at sige om nældefibre. Nældefibre er først og fremmest et naturligt fibermateriale, som er baseret på planter, og så er det meget hårdfør og slidstærkt fra naturens side. Der laves som udgangspunkt ikke garn kun af nældefibre. Fibrene indgår i stedet i lækre luksusgarnblandinger – fx sammen med en eller flere slags uld.

I uldblandinger erstatter nældefibrene kunststoffer som polyamid, akryl og nylon og overtager de funktioner, som kunststofferne har i andre garnblandinger. Nældefibrene giver eksempelvis garnet en meget høj slidstyrke.

Derudover giver nældefibrene garnet en smuk glans og et flot meleret udtryk. Det melerede farvespil skabes helt naturligt, da nældefibrene ikke tager imod farve. Du får derfor et smukt maskebillede, når du strikker med det, og du kan se det flotte farvespil i strukturen på fx din nye sweater.

Alle de fantastiske egenskaber får man derfor i et lækkert meleret kvalitetsgarn, som har et smukt farvespil og en flot glans – uden at det indeholder kunstfibre.

Naturgarn med nældefibre er både praktisk at bruge, godt for miljøet og giver et unikt resultat hver gang. I gamle dage var nældefibergarn også kendt under navnet ’fattigmandssilke’, fordi det besidder mange af de samme egenskaber – glans, blødhed og styrke – som silke, men har lavere pris.

Se vores smukke udvalg af nældefibergarn her.

 

Hvad kan jeg bruge nældefibergarn til?

Nældefibergarn er en meget spændende, alsidig og lidt overset garntype. Der er nemlig stort set ikke det, du ikke kan bruge garn med nældefibre til. Det afhænger af komposition, altså den blanding, nældefibergarnet indgår i, det ønskede udtryk og funktion samt garnets løbelængde i forhold til din opskrift.

Du kan således frit dykke ned i alle vores fine strikkeopskrifter på boliginteriør, damestrik, babystrik og børnestrik. Her vil du helt sikkert finde en god og inspirerende strikkeopskrift, som passer med garnets løbelængde. Og du kan selvfølgelig også sagtens hækle med nældefibergarn.

Se vores udvalg af gratis opskrifter her

Du kan sagtens bruge nældefibergarn til sokker og futter. Nældefibre er perfekte i strømpegarn til at strikke strømper af. Det er de, fordi de er med til at holde fødderne varme og giver dem mulighed for at ånde. Nældefibrene gør garnet utrolig slidstærkt, så strømperne holder i meget lang tid.

Se opskrifter på strømper her.

Derudover er nældefibergarn oplagt at anvende til andre former for beklædning og interiør, hvor du ønsker ekstra holdbarhed og rene naturmaterialer. Det kan være huer, handsker, slumretæpper eller noget helt fjerde. Tænk på, at det virkelig holder til meget, og hav det i baghovedet, når du mangler stærkt garn til dit næste strikke- eller hækleprojekt.

Hos YarnLiving har vi forskellige slags blandinger med nældefibre i et absurd stort udvalg af farver. Du finder således superwash-behandlet nældefibergarn, som har den populære fordel, at det kan maskinvaskes på uldprogram ved 30°C – uden at du behøver bekymre dig om, at det krymper.

Derudover har vi lette og luftige nældefiber-/uldblandinger, der både kan bruges som strømpegarn, men også til større projekter, som ikke må blive for tunge.

Hurtig levering af dit nældefibergarn

Vil du hurtigt i gang? Kribler det i fingrene efter at begynde på dit næste strikke- eller hækleprojekt med nældefibergarn. Det kender vi godt. Så du kan trygt bestille dit garn hos YarnLiving.

Vi garanterer nemlig hurtig og sikker levering, så du kan komme i gang inden for ganske få dage. Du kan handle i fuld tryghed på vores hjemmeside. Vi behandler alle informationer fortroligt og sikkert.

Vidste du i øvrigt, at der kan være forskel på indfarvning fra parti til parti. Det er helt normalt. Og derfor kan det godt betale sig at bestille det hele på en gang, hvis du foretrækker et ensartet farveresultat.

Vi har desuden at kæmpe udvalg af praktisk strikketilbehør, som gør strikkestunden til en leg og udvider din kreative horisont: lige fra knapper, strikkeringe og omgangstællere til et hav af gode strikkepinde.

Se vores alt vores kvalitetstilbehør.

Kontakt os med garnspørgsmål

Sidder du stadig tilbage med ubesvarede spørgsmål om brug af nældefibergarn, eller et hvilket som helst andet strikke- eller hæklerelateret spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vores største passion er garn og alle dets kreative muligheder. Så vi vil elske at hjælpe dig.

God fornøjelse.