Hækleopskrift bordskåner

Opradér den lidt småkedelige bordskåner i kork, som de fleste nok har stiftet bekendtskab med. Det er heldigvis et nemt, overskueligt og billigt hækleprojekt at kaste sig ud i. Hvis du er ny med en hæklenål, så er en hæklet bordskåner også et godt projekt at starte med. Vi har desuden også opskrifter til den mere øvede hækler, så man kan blive udfordret på alle niveauer.

Se vores store udvalg af gratis opskrifter på hæklede bordskåner her

Det er blevet meget populært at hækle interiør til eget hjem. På den måde er man nemlig helt sikker på, at man får det i lige den farve, stil og model, som passer til hjemmet. Som en ekstra bonus kan det være yderst miljøvenligt, da hjemmelavet interiør som bordskåner, klude og håndklæder kan bruges igen og igen.

Hos os finder du en lang række opskrifter på hæklede bordskåner. Her kan du vælge i mellem opskrifter i forskellige mønstre, former, farver og i forskelligt garn. Kast dig for eksempel ud i at hækle en bordskåne i filtegarn. Så ender du ud med en tæt og lækker bordskåne.

Læs mere om vores filtegarn her 

Det sjove ved bordskåner er, at det modsat klude og grydelapper ikke kun begrænser sig til bomuldsgarn. En bordskåne kan filtes i udvalgte uldgarner, hvilket betyder, at den bliver tæt og varmeafvisende ligesom bomuld. Det giver dig altså mulighed for at få brugt nogle af dine rester fra tidligere strikke- og hækleprojekter.

Se vores udvalg af garner, som kan filtes her 

Hæklede bordskåner er dog overhovedet ikke kun begrænset til filteteknik. En tyk bordskåner i et lækkert bomuldsgarn er mindst lige så godt. Fordelene ved at hækle i bomuld er mange. Det kommer nemlig både i et kæmpestort udvalg af farver, kan maskinvaskes og er tilmed en meget billig garnkvalitet.

Læs mere om bomuldsgarn her

Vores mest populære bomuldskvaliteter er Drops Paris og Mayflower Junior Cotton 8/4. Begge garner kan vaskes på helt op til 60 grader i maskinen, hvilket betyder, at ikke kun skidt men også bakterier kan fjernes fra din hjemmelavede bordskåne. Der er altså store fordele ved at bruge bomuldsgarn til din hæklede grydelap.

Gå på opdagelse i vores store udvalg af bomuldsgarn her

Hvis du ønsker en bordskåner, som skal give mere farve til dit hjem, så er denne regnbuebordskåner helt perfekt. Her kan du desuden bruge dine rester af 8/8 bomuldsgarn og skabe din helt egen, personlige regnbue. Fortsæt mønsteret og farveskiftet indtil det har lige den størrelse, som du ønsker. Opskriften her er desuden perfekt til en nybegynder, da der kun hækles i halvstangmasker. Ønsker du en mere ensartet bordskåner? Ja, så lav blot bordskånen i én eller to farver uden for mange farveskift.

Ønsker du at lave et helt sæt til køkkenet? Hold stilen ved at bruge de samme farver på både kluden, håndklædet, bordskåneren og grydelappen for at opnå et ensartet og stilrent resultat.

Her kan du læse mere om vores hækleopskrifter.

Vi håber, at du nu er klar til at gå i gang med din helt egen hæklede bordskåner :-)