Male på sten Påskepynt

Der er ikke noget så skønt som påskefarverne gul, orange, lys blå og grøn - det er rigtige forårsfarver. Sten med påskemotiver pynter på et veldækket påskebord - og det er ikke nogen dårlig idé, at lægge en sten ved hver kuvert, som gæsterne kan tage med sig hjem som et minde fra en skøn påskefrokost.

Find endnu flere motiver at male på sten her

Der er mange motiver at male til påske: påskekylling, påskehare, påskeæg og selvfølgelig en påskelilje. Motivet på stenen bestemmer jeg efter stenens form.

I nedenstående vejledning er brugt denne påskehare

Her er brugt:
Blyant
Viskelæder
tusch
Stenlak
Pensel

Link til materialer er nederst på siden

Sådan gør du

  1. Find nogle gode sten på stranden – i forskellige størrelser og former
  2. Vask stenene grundigt i lunkent vand tilsat opvaskemiddel, således at skidt og sand fjernes og læg dem til tørre (nogle gange bruger jeg en føntørrer, så går det lidt hurtigere).
  3. Mal hele stenen i en mellemblå farve. Når malingen er tør, tegner du tynde hvide streger hele vejen rundt på stenen med passende afstand.
    Hererfter optegner du kaninen og æggeskallen med en blyant – det gør det nemmere at rette motivet til, inden du begynder at male med tusch. Blyantstregerne kan viskes ud med almindeligt viskelæder.
  4. Når du er tilfreds med motivet, tager du en tynd sort tusch og tegner oveni de markerede blyantstreger, hvorefter du visker de synlige blyantstreger ud.
  5. Da baggrunden er lidt mørk, maler du motivet med en hvid tusch for at dække den lyseblå baggrund, da næste lag med de øvrige farver dækker bedre, specielt den gule farve træder bedst frem ovenpå en hvid baggrund.
  6. Nu kan du begynde at farvelægge motivet i de farver, du ønsker. Derudover kan du også lege lidt med baggrunden - fx kan du sætte tynde streger og prikker - det er med til at gøre udtrykket lidt festligt. Slut af med at male guleroden orange.
  7. Når motivet er færdigt, kan du afslutte med et lag stenlak. Lakken får stenen til at skinne, og derudover kan stenen også pynte udenfor i et bed eller på et havebord. Jo flere lag lak du påfører, jo mere skinnende bliver stenen.

Bag på stenen kan du male endnu et motiv

Se det store katalog af sjove motiver på sten her

TIPS:

Hvis du bruger poscatusser, kan du trykke noget maling ud af poscatussen ved at trykke spidsen ind flere gange. Sørg for at det underlag, du trykker malingen ud på, ikke er sugende. Du dypper tuschpennen i malingen eller bruger en pensel. Det er rigtig godt, når det er et større område, der skal farvelægges - og du ikke har en af de tykke tusser.

Gå på opdagelse i udvalget af tusser til at male på sten med her

Derudover kan du blande farver på samme måde; hvis du ikke har en orange farve, kan du trykke lidt gult og rødt farve ud og blande med en pensel (den orange farve bliver ikke lige så frisk og kraftig, som på en orange tusch).

Mangler du en pensel til at blande farven? Så tilbyder vi et stort udvalg af pensler her

Du kan også lysne dine farver; fx hvis du vil have en lys grøn, trykker du hvid og grøn tusch ud og blander disse.

Bonusinformation:

Du kommer langt med farverne hvid og sort samt primærfarverne gul, blå og rød.
Gul blandes med blå for at få en grøn farve
Blå blandes med rød for at få en violet farve
Rød blandes med gul for at få en orange farve

Rigtig god fornøjelse !

Materialer

Staedtler

Posca

Blyanter (indeholder 3 blyanter, viskelæder og blyantspidser)

Pensel

Stenlak (link kommer senere)

Andre produkter til at male og tegne med kan du kigge på her