Strikkeopskrift Grydelapper

Er du på udkig efter et simpelt, skønt og brugbart strikkeprojekt? Så er grydelapper helt sikkert noget for dig. Grydelapper er en uundværlig del af køkkenet og madlavningen, og noget, som bliver brugt igen og igen. Derfor kan det være sjovt at strikke sine egne grydelapper, så de bliver personlige og falder netop i din smag - mønster og farvemæssigt.

Se alle vores gratis strikkeopskrifter her.


Se alle vores opskrifter på strikkede grydelapper her.

At strikke grydelapper er et perfekt valg til dig, der er ny indenfor strik. Her kan du nemlig øve dig på forskellige strikketeknikker, garntyper og -farver og samtidig få et virkelig flot og brugbart resultat på kort tid. Grydelapper er dog også noget for den mere garvede strikker. Grydelapper kan nemlig strikkes helt simple eller mere udfordrende, alt efter hvad man ønsker.

Hvis du ikke selv står og mangler et par grydelapper, kan du sagtens gå i gang med et par alligevel. Du kender nemlig sandsynligvis én, der vil få glæde af et par unikke grydelapper, som netop er strikket af dig!

I vores udvalg af opskrifter på strikkede grydelapper finder du både simple grydelapper med retstrik og grydelapper i bl.a. vaffelmønster, brudt perlestrik eller nordisk mønster. Derudover finder du enkeltfarvede grydelapper og grydelapper i flere farver. Du kan altså helt selv bestemme, hvilke du vil give dig i kast med.

Er du til flotte mønstre, har vi også opskrifter, der opfylder dette krav. Især vores jule- og påskegrydelapper har fine og sjove motiver, der kan skabe hygge og glæde i ethvert hjem. Tjek for eksempel disse fire opskrifter ud, som indeholder to påskegrydelapper og to par julegrydelapper. I alle fire strikkeprojekter kan man lege med motiver og farver.

 

Se alle vores strikkeopskrifter til særlige højtider her.

Hvis du vil i gang med et par grydelapper, kan du vælge enten at strikke dem på rundpinde eller jumperpinde. Begge muligheder kan bruges og kommer an på, hvad du foretrækker. I vores pindeudvalg kan du vælge at strikke med pinde af træ, metal eller bambus. Dette er igen en smagssag og helt op til den enkelte strikker.

Grydelapper strikkes ofte i bomuldsgarn. Dette er en klar fordel, fordi bomuld er god til at modstå varmen fra gryder, pander og fade. Derudover kan meget bomuldsgarn tåle at blive vasket i maskine og på høje temperaturer, hvilket gør det nemt at rengøre grydelapperne. Når man strikker grydelapper, er det vigtigt, at de bliver tykke, så man ikke brænder fingrene, når man bruger dem. Dette kan man for eksempel gøre ved at strikke med to tråde bomuldsgarn.

Et af vores populære bomuldsgarner, der egner sig perfekt til grydelapper, er DROPS Paris. Dette garn består af 100% bomuld og kommer i mange flotte farver. Garnet passer til pind 5 mm. Hvis man er til en tyndere tråd, anbefaler vi også vores bomuldsgarn, DROPS Safran. Dette garn egner sig nemlig til pind 3 mm.

Se hele vores udvalg af bomuldsgarner her.

Hvis du hellere vil hækle et par grydelapper i stedet for at strikke dem, så er det intet problem. Vi har nemlig også række gratis hækleopskrifter på grydelapper. Blandt disse finder du smukke og farverige grydelapper med forskellige hækleteknikker og mønstre. Hvis du vil læse mere om hæklede grydelapper, kan du tjekke denne side ud.

Rigtig god fornøjelse med dine nye personlige og flotte grydelapper :-)