Hækleopskrifter til børn

Her på siden finder du hækleopskrifter på en masse sjove og søde hækleprojekter, som helt sikkert vil gå rent ind hos børnene. Find blandt andet opskrifter på julefigurer, julepynt, en sej nissehue, kostumer, finurlige pyntepuder til børneværelset, sjove soveposer samt dekorative scrunchies til det lange hår.

Mange af opskrifterne er ganske gratis. Det betyder, at det blot kræver, at du downloader opskriften direkte fra hjemmesiden til din telefon, tablet eller computer, forud for at du kan komme i gang med dit næste hækleprojekt. Hvis du har lyst, kan du selvfølgelig også printe opskriften ud. De ting, du skal bruge til at få opskrifterne gjort til virkelighed, kan du naturligvis købe på YarnLivings webshop. Det kræver faktisk ikke andet end en opskrift, dit foretrukne garn og en velegnet hæklenål for at komme i gang.

0 anmeldelser
0 anmeldelser
-6%
Pris fra
56,00 DKK
59,80 DKK
Du sparer: 3,80 DKK
0 anmeldelser
-15%
169,15 DKK
199,00 DKK
Du sparer: 29,85 DKK
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
-6%
Pris fra
48,00 DKK
50,85 DKK
Du sparer: 2,85 DKK
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser

Det er trendy og cool at hækle og skabe ting med sine hænder

De seneste år er det igen for alvor blevet trendy at hækle og skabe ting med sine hænder. Håndarbejde er igen blevet cool, og det er det ikke mindst også i børnenes univers. Man forstår det godt, når man ser, hvilke fine og kreative udtryk man kan skabe, når man kombinerer hjemmelavede og købte ting på børneværelset eller i børnenes garderobe.

Skab et cool, anderledes og personligt udtryk på børnenes værelse med en hjemmehæklet pyntepude. Du kan også pynte hjemmet op til jul i fællesskab med dine børn med de fine, hjemmehæklede julefigurer, som du finder opskrifterne på her. Måske børnene endda kunne tænke sig at være med eller hjælpe med at hækle figurerne.

Lav en gave, der oser af kærlighed, og gør det til et fælles projekt

Uanset om du hækler til børnene som mor, bedstemor, bedstefar, moster, veninde eller noget helt sjette, så er det en kæmpe kærlighedserklæring at skabe og give hjemmelavede gaver. Det oser af kærlighed og omsorg, når nogen har taget sig tid til at lave tingene selv, og børnene synes også, at det er både sejt og dejligt at have personlige og unikke ting, som der er brugt tid og energi på. Det er bare med at komme i gang.

Mange børn elsker også at lave både kreative projekter og at lave ting med deres forældre. Derfor kan det måske være oplagt en finde en metode til at få børnene inddraget i håndarbejdet og hækleprojekterne. På den måde bliver det både en fælles hyggestund, og børnene får et endnu større ejerskab over det færdige resultat.

En idé kunne være at lade børnene vælge farver og farvesammensætninger på projektet, og måske de større børn endda kan være med til at hækle. Hvis I hækler figurer og dyr, kan børnene også være med til at stoppe fyld i figurerne. Nogle børn synes også, at det er hyggeligt blot at få lov at holde garnnøglet og vikle mere tråd ud, når der er behov for det.

Det behøver ikke at være perfekt: Alle kan være med

Husk, at dit færdige resultat ikke nødvendigvis behøver at ligne billedet på hækleopskrifterne. Det er netop det skæve, unikke og personlige udtryk, som giver hjemmehæklede ting deres charme. Ensartede, fejlfri og perfekte ting kan man købe i butikkerne, og de har hverken lige så meget charme eller personlighed, som de hjemmelavede ting har. Det gør ikke noget, at det hele ikke er snorlige. Slutresultatet skal nok blive rigtigt fint uanset.

Jeg kan ikke hækle, hvad gør jeg? 

Selvom det umiddelbart kan se både svært og indviklet ud, så er det ikke umuligt eller så svært, som man skulle tro at hækle. På YouTube finder du mange begyndervenlige videoer, der viser forskellige relevante hækleteknikker. Faktisk skal der ofte ikke ret mange hækleteknikker til, før du kan give dig i kast med en opskrift. Indtast simple søgeord som ”Lær at hækle”, og så er du allerede i gang.

Hvilken størrelse skal min hæklenål have?

Hæklenålens størrelse afhænger af tykkelsen på det garn, du bruger, og af det æstetiske udtryk på det projekt, du hækler. Du vil også kunne læse på dit valgte garnnøgles pap- eller papiremballage, hvilken størrelse hæklenål producenten anbefaler. På hækleopskrifterne vil du også kunne læse, hvilken størrelse hæklenål der er velegnet til projektet.

Hvis du hækler med garn med en forholdsvis tyk tråd, er en tykkere hæklenål at foretrække. Det samme gælder, hvis du for eksempel hækler med dobbelttråd, altså hækler med tråd fra to forskellige garnnøgler samtidigt. Hvis du vil have et mere luftigt og hullet resultat, er det også en fordel at vælge en tykkere hæklenål. Hækler du stramt, er det også en fordel med en større nål.

Ønsker du derimod et mere tæt og lukket resultat, skal du vælge en mindre hæklenål. Det samme gælder, hvis du hækler med en tynd tråd. Har du en tendens til at hækle løst, kan du med stor sandsynlighed også med fordel vælge en mindre nål.

Hvilket garn? 

Hvis du skal hækle julefigurer, scrunchies eller andre sjove projekter, vil bomuldsgarn ofte være at foretrække. Bomuldsgarn er meget slidstærkt og holdbart, og så kommer bomuldsgarn i et enormt stort udvalg af tykkelser og sjove farvekombinationer.

Hvis du skal hækle beklædningsgenstande, er Baby Merino fra DROPS et godt bud. Baby Meirno er meget blødt og kradser ikke, som flere andre uldtyper kan gøre. Derudover er baby merinould også meget elastisk, og børnene har derfor med denne garntype god mobilitet og mulighed for bevægelse, hvor andre uldtyper kan have en mere stiv fornemmelse.

Vaskeanvisninger

På de fleste garnnøgler vil der være angivet en vaskeanvisning. Det er en god idé at gemme disse eller at huske på, hvordan garnet bedst vaskes. Det vil nemlig være rigtigt ærgerligt at bruge lang tid på et hækleprojekt, som derefter går i stykker ved første vask. De fleste garntyper kan maskinvaskes, men der er forskel på, hvor mange grader de kan tåle.

DROPS Baby Merino kan for eksempel tåle maskinvask på 40 grader finvask. Derudover er ofte det en fordel at vælge et uldprogram og at vælge et vaskemiddel velegnet til uld. Bomuldsgarn kan derimod ofte tåle lidt højere grader og kan i mange tilfælde også tåle en tur i tørretumbleren. Det kan baby merinould ikke.