Hvad er chunky garn?

Hvis du er nybegynder inden for strik og hækling, kan det for langt de fleste være lidt af en jungle at finde rundt i de mange forskellige typer af garn.

Som erfaren strikker kan du sikkert også nikke genkendende til, at udvalget ofte er stort, men det giver bare en masse fantastiske muligheder for et mere nuanceret arbejde.

Måske har du allerede hørt om chunky garn, og hvis ikke så er der god grund til at få øjnene op for den skønne garntype nu. Hvis du i forvejen kender til akryl og uld, så er du allerede rigtig godt på vej. Chunky garn består nemlig typisk af 30 % uld og 70 % akryl. Det er derfor en form for blandingsgarn bestående af to lækre garntyper af høj kvalitet.

Se vores store udvalg af chunky garn her.

Hvordan føles chunky garn?

Denne type af garn er det oplagte valg for dig, der leder efter et materiale, som ikke kradser. Derfor er garnet også særlig brugbart til eksempelvis tæpper og puder og andre hyggeting til hjemmet.

Det er kombinationen af uld og akryl, der er med til at gøre chunky garn særlig blødt. Når du strikker eller hækler med denne garntype, vil du formentlig skabe noget, som du har lyst til at bruge igen og igen.

Akryl er syntetisk garn, der blandt andet både er et let og billigt materiale. Det vil naturligvis også påvirke prisen, når du kigger på chunky garn.

Derudover er akryl også farveægte, hvilket vil sige, at det ikke smitter ret meget af, selvom materialet ofte vaskes. Når uld sættes sammen med akryl, skaber det en imponerende varmeisolerende effekt, hvilket uden tvivl er med til at gøre chunky garn til et populært garnvalg til vinterbrug.

Læs mere om akrylgarn her 

Mange gode muligheder for at strikke og hækle med chunky garn

Hvis du leder efter en type garn, som er ufatteligt tyk, bør du kigge efter chunky garn. Garnet har nemlig en helt anden garnstruktur, som gør det langt tungere af udseende.

I modsætning hertil er selve garnet dog meget let, så det er behageligt at have på, hvis du eksempelvis strikker en trøje eller en cardigan.

Hos os finder du altid et stort udvalg af forskellige strikkeopskrifter, så du finder med stor sandsynlighed også en model, der passer til dine ønsker og behov.

Se vores store udvalg af gratis strikkeopskrifter her

Hvis du også har forelsket dig i denne garntype, kan vi anbefale dig eksempelvis at kaste dig ud i at strikke et varmt tæppe. Vi har mange gode bud på opskrifter på tæpper, og vi har sørget for, at der er noget for enhver smag og strikkeniveau.

Et tæppe er det oplagte valg med chunky garn, fordi garnet netop har den varmende effekt, som rigtig mange foretrækker på de kolde dage.
Med dette kvalitetsgarn er det i virkeligheden kun din fantasi, der sætter grænser for dine kreationer. Du har nemlig også rigtig mange gode muligheder for at hækle med dette garn.

Her kan du eksempelvis finde stor inspiration i vores spændende sortiment af opskrifter på en poncho eller et sjal, som du kan læse mere om her. Denne type af overdel er nem at gå til, og det er det oplagte valg, hvis du i højere grad kan lide at hækle. Uanset om du foretrækker at strikke eller at hækle, kan du være ret sikker på at få flotte resultater med chunky garn.

Hvilke pinde og nåle skal jeg bruge til chunky garn?

Hvis du vil have mest muligt ud af dit strikke- eller hækleprojekt, er det godt at anskaffe sig det helt rigtige udstyr. På den måde kan du være sikker på at få en god strikkeoplevelse, og der er samtidig større sandsynlighed for, at du kommer i mål med et tilfredsstillende resultat.

Se vores brede udvalg af strikkepinde og nåle her.

Når du skal i gang med at strikke eller hækle med så tykt garn, bør du overveje at bruge jumperpinde. Her har du mulighed for at vælge mellem ret kraftige og solide pinde, som er særlig fordelagtige, når du skal arbejde med tykt garn.

Hvis du skal hækle med chunky garn, kan det også være en god idé at kigge efter en tykkere hæklenål, hvis du vil være sikker på at have godt styr på dit hæklearbejde.

Læs mere om vores hæklenåle her

Hvorfor skal jeg vælge chunky garn?

Der findes rigtig mange lækre garntyper på markedet, og de har alle deres særlige fordele. Hvis du ikke tidligere har arbejdet med denne tykke form for garn, vil du formentlig få en meget anderledes oplevelse.

Ikke desto mindre har garnet en helt anden og spændende struktur, som alle strikkeelskere burde unde sig selv at beskæftige sig med. Samtidig er der næsten heller ikke begrænsninger, i forhold til hvad du kan strikke eller hækle med denne type af garn.

Chunky garn er uden tvivl blevet moderne i løbet af de seneste år. Det er formentlig den karakteristiske struktur på garnet og de mange muligheder for at skabe rå og rustikke projekter, som tiltaler mange.

Når du shopper chunky garn, er der god grund til at holde øje med vores udsalg. Her samler vi vores allerbedste tilbud, så måske kan du spare penge på dit favoritgarn netop nu.

Hvem bør strikke eller hækle med chunky garn?

Som udgangspunkt er der egentlig ikke nogen garntyper, der er tiltænkt til bestemte strikkeniveauer. Hvis du har de rette opskrifter, tilbehør og tålmodighed, har du et rigtig godt fundament for at få et pænt resultat.

Alligevel kan tykt garn være et godt valg af garn for dig, der ikke har så meget erfaring med at strikke. Her er det kraftige garn nemlig ekstra nemt at håndtere, hvis du eksempelvis vil undgå, at du mister en maske.

Hvis du er nybegynder i strikkeverden, bør du tage et kig på vores eksklusive sortiment af hjælpemidler her.

Her finder du alt fra lys og sakse til fingerbøl og skrædderkridt. Med de rigtige hjælpemidler tør vi godt garantere dig et flot, tilfredsstillende resultat med chunky garn.

Gå på opdagelse i alt vores tilbehør her