Strikkede gaver

Har du lyst til at strikke en personlig gave til en heldig modtager? Så er du landet på den helt rette side. Her har vi nemlig samlet en lang række idéer, som kan hjælpe dig godt på vej. Her kan du nemlig få inspiration til forskellige strikkede gaver. Nederst på siden kan du finde endnu mere inspiration til specielle mærkedage.Se vores store udvalg af strikkeopskrifter her.

Mulighederne er uendelige, når det gælder hjemmestrikkede gaver. Du kan enten vælge at gå i gang med et lille og overskueligt projekt, såsom elastikker, grydelapper eller klude, eller kaste dig ud i et større projekt og f.eks. strikke en sweater, et tæppe eller et pudebetræk.

Den hurtige gave

Det behøver ikke tage lang tid at strikke en skøn gave. Ligeledes behøver en strikket gave ikke bestå af avancerede strikketeknikker. Hvis du står i sidste øjeblik og mangler en gave, får du her nogle idéer til, hvad du kan strikke på kort tid.

En nem og hurtig løsning på en strikket gave er hårelastikker/scrunchies eller makeup pads. Begge dele er sjove og nemme projekter, og her kan du lege med farver og ovenikøbet få brugt dine garnrester.

Læs mere om strikkede hårelastikker/scrunchies her.

En sikker vinder, når det gælder hurtigtstrikkede gaver, er også pynt til forskellige anledninger. Om højtiden er jul, påske, halloween, fødselsdag eller noget helt femte, kan du på kort tid strikke flot pynt, som vil pryde hjemmet hos din modtager af gaven. På denne side finder du alle vores strikkeopskrifter, der er velegnet til højtider. Heriblandt finder du både opskrifter på påskekyllinger, græskar, flagvimpler, betræk til kopper og æggevarmere.

 

Den personlige gave

Alt efter hvem din modtager er, kan en personlig gave tage alverdens former og farver. Du kan dog få inspiration til en skøn personlig gave herunder.

At strikke tøj og beklædningsgenstande til andre indikerer, at du har taget dig god tid til at strikke noget, som kan bruges i årevis. Du kan derfor overveje at strikke en skøn og lun sweater, en smuk og let sommertop eller en blød hue til vintersæsonen.

Du kan også kaste dig ud i at strikke et skønt tæppe til enten baby eller voksen. Et tæppe kan måske virke som et uoverskueligt projekt, men det behøver slet ikke være tilfældet. Alt efter hvilken opskrift, du vælger at strikke efter, kan du nemlig vælge enten at strikke et simpelt og retstrikket tæppe eller afprøve forskellige former for mønsterstrik, som gør projektet sjovt og udfordrende. Hvad der gør tæpper til en virkelig god og personlig gave er, at de kan holde i mange år, måske i generationer, og at de stort set kan bruges hele året rundt.

Læs mere om strikkede tæpper her.

Hvis du gerne vil strikke en personlig gave, der ikke omfatter hverken tøj eller tæpper, er et flot pudebetræk eller legetøj måske sagen. Vi har en række opskrifter på super flotte pudebetræk både til stuen og til børneværelset. Derudover har vi opskrifter på sødt strikket legetøj, som helt sikkert vil falde i god jord hos de mindre i familien eller vennekredsen.

 

Den praktiske gave

Praktiske gaver lyder måske kedeligt, men de kan ofte være nogle af de bedste gaver. Hvis modtageren af gaven elsker at være i køkkenet og lave mad eller bage, kan du overveje at strikke et par lækre grydelapper til hende/ham. Vi tilbyder en lang række opskrifter på strikkede grydelapper, som enten er helt simple eller har mønster og farveskift, så det er blot at vælge en opskrift, der passer til dig og din tid.

Du kan også overveje at strikke et flot viskestykke eller en klud. Både grydelapper, viskestykker og klude er gode, praktiske gaver, som kan bruges igen og igen. Men det behøver slet ikke betyde, at de er kedelige at strikke eller se på. Leg f.eks. med farver, strikketeknikker og garner og opnå et personligt og unikt resultat, som modtageren af din gave kommer til at elske.

Man kan aldrig få for mange strikkede klude. Hvis du er ny i strikkeverdenen er klude et godt sted at starte. Her kan du nemlig på én og samme tid øve dig i at strikke og samtidig få et virkelig fint, brugbart og praktisk resultat. Samtidig kan du også her få brugt nogle af alle de garnrester, du muligvis ligger inde med.

En anden rigtig god og praktisk gaveidé er strikkede strømper. Ligesom klude kan man aldrig have for få par strømper, og derfor er det også en sikker vinder! 

Læs mere om strikkede strømper/sokker her.


Holder du også af at hækle? Så er der gode nyheder! Der findes nemlig et væld af hæklede gaveidéer og opskrifter, såsom hæklede klude, indkøbsnet, bogmærker og tæpper.

Du kan læse om hæklede gaveidéer lige her.

Herunder finder du et udvalg af artikler, som er rettet imod specielle mærkedage, så du kan finde den helt rigtige gave. Klik på artiklen for at læse mere.

Rigtig god fornøjelse med din strikkede gave :-)