Hækleopskrift kurve


Det er blevet virkelig populært at hækle sit eget interiør, og her er hæklede kurve ingen undtagelse. Mulighederne er nemlig rigtigt mange med den fine, hæklede kurv. De kan både anvendes til opbevaring af større ting som puder eller tæpper, men de kan også laves til opbevaring af dine egne hæklede rondeller, klude eller til de små ting, som har brug for en fast plads i hjemmet.

Find vores store udvalg af gratis opskrifter på hæklede kurve her.

De flotte kurve kan bruges alle de steder, hvor du mangler en personlig og smuk opbevaring. Kurvene er nemlig en fantastisk mulighed for at personliggøre sit hjem, så du kan vise dine kreationer frem men også bruge dem praktisk. Det er desuden muligt at hækle låg til kurvene, så det er muligt at gemme indholdet bedre væk.

En kurv kan også hækles om en urtepotteskjuler for at give hjemmet lidt mere farve.

Hæklede kurve hækles som ofte i enten ribbon garn, stofgarn eller flere tråde bomuldsgarn. Dette gøres for at få en tyk væk på kurven, som kan stå selv. Ribbon garn er et elastisk bomuldsgarn, som ofte består af genanvendt bomuld og et kunstfiber som polyamid for at give det styrke og elasticitet. Ribbon garn som Ribbon XL eller Mayflower Ribbon kan anvendes til alskens interiør som tasker, gulvtæpper, hundekurve, opbevaringskurve, bordskåner og grydelapper.

Se vores udvalg af ribbongarn her

Stofgarn er lavet af genanvendt T-shirt garn. Garnet er tilsat en smule elastan, som gør det mere strækbart, hvilket er en klar fordel, når der hækles kurve. Når garnet er lavet af genanvendte tekstilrester, så betyder det også, at de forskellige farver kan komme i et væld af nuancer. Ligesom Ribbon, så er stofgarn idéelt til mange forskellige typer interiør projekter, så skulle der være overskydende garn tilbage fra din kurv, så kast dig ud i et par hæklede grydelapper, som matcher.

Her kan du se vores udvalg af stofgarn.

Bomuldsgarn er også et yndet valg til at hækle kurve i. Garnet kan nemlig både anvendes til tøj, interiør, bamser og hæklede kurve. For at opnå en stor kurv, så skal der hækles med flere end én tråd bomuld. Det er muligt at hækle en kurv i én tråd bomuld 8/8, men så er der stor sandsynlighed for, at kurven vil falde sammen, da der skal hækles meget stramt. Derfor anbefaler vi som udgangspunkt at hækle med 2-3 tråde bomuldsgarn til en kurv.

Opdag dit nye yndlings bomuldsgarn her

De hæklede kurve er nemme at personliggøre, så de passer til lige netop dit hjem. Sy en læderrem fast til kurven, som går godt med farverne i dit hjem eller udforsk de mange sjove hækleteknikker, som kan bruges til at lave en kurv. Der kan desuden hækles et låg til, som kan gøre opbevaringen mere usynlig.

Ønsker du en kurv til børneværelset? Kast dig ud i at lave sjove ansigter på kurvene eller giv den gas med farverne. Der er masser af muligheder med de hæklede kurve og kun fantasien sætter grænser.

Opskriften på de to søde dyrekurve kommer både i en stor og en lille.

Når du skal i gang med at hækle din kurv, så er det vigtigt at have den helt rigtige hæklenål. Det kan nemlig være hårdt for fingrene med det tunge garn og de stramme masker. Derfor anbefaler vi en hæklenål, som ligger godt i hånden, så du ikke overbelaster dine fingre. Det er en meget personlig ting, hvorledes hæklenålen passer til dig, men du kan læse mere om vores hæklenåle her 

I stedet for at hækle bunden, så kan du også vælge at bruge en læderbund. Læderbunden kan give mere stabilitet til kurven, og derudover bidrage med et lækkert og elegant læderlook til kurven. Kombinér læderbunden med det smukke Go Handmade Bohéme Velvet Double garn og en læderrem, så har du faktisk kurven herover. Find opskriften på kurven her

Hvis du er interesseret i at hækle endnu mere interiør til dit hjem, så kan vi også hjælpe med dette. Vi har nemlig et stort udvalg af opskrifter på forskelligt interiør som hæklede tæpper, puder, grydelapper og skammelbetræk.

Læs mere om vores hækleopskrifter her og se hele det store udvalg af gratis hækleopskrifter her.

Vi håber, at du nu er helt klar til at gå i gang med din hæklede kurv :)

God fornøjelse ;-)