Hæklede bamser

Hæklede bamser og hæklede dyr er så kære! De små buttede bamser med en blød midte af fyldevat og store, sorte øjne kan smelte de flestes hjerter. Bamserne kan gives til børn i alle aldre og kan designes på et utal af måder.

Hæklede dyr er et projekt både for den helt nye hækler, men de kan også sagtens udfordre den mere garvede. 

Amigurumi er det japanske ord, der dækker over de små, søde skabninger. Oversat på slum betyder det hæklede/strikkede bamser eller dyr. Selvom ingen er helt sikre på, om idéen til de små hæklede dyr er startet i Japan, så kan de fleste blive enige om, at interessen for dem er stadigt stigende i hele verden. De sidste par år er udvalget af opskrifter på hæklede bamser, dyr og dukker for alvor blevet udvidet, og det er nu muligt at finde alt fra en alpaca og elefant til en lille julenisse.

Se alle vores opskrifter med hæklede bamser her

For at komme godt i gang med en hæklet bamse, så kræver det faktisk ikke mange remedier. Vi anbefaler en god hæklenål, som ligger godt i hånden, et nøgle bomuldsgarn, fyldevat og gå-på-mod. Det kræver også, at man kan de basale hækleteknikker som fastmasker, 2 fastmasker i samme maske og 2 fastmasker sammen. Hvis du er i tvivl om disse teknikker, så har Garnstudio en række gode videoer, som tydeligt viser, hvordan de forskellige masketyper skal gribes an.

Find hjælp til hækleteknikker her

Et godt råd er desuden at øve sig i at hækle stramt, så der ikke opstår huller mellem maskerne, hvor man kan se bamsefyldet titte ud. Alternativt kan man også fylde bamsen med bamsefyld, som følger farven i garnet.

Hooked genanvendt bamsefyld kan fås i 3 forskellige farver

Hvis du er ny i at hækle bamser, så er det fornuftigt at starte med en nem opskrift uden alt for megen montering. Montering kan nemlig for nogen udfordre, og er ofte nemmere at lære i små steps. Her kan en lille dukke som tinsoldaten her være nem at kaste sig over, da den stadig kan udfordre lidt med farveskift, men ellers hæklet ud i ét: 

Find opskriften på den lille tinsoldat her

Farveskift er en god måde at opnå et sjovt og spændende udséende. Når teknikken lige er fundet, så er det faktisk rigtigt nemt at skifte farve i hækling. Hvis du har brug for hjælp til at lære at skifte farve, så har Garnstudio en rigtigt god video her, som kan dirigere dig igennem farveskiftet.

Hvis du ønsker mere udfordring i dit hæklearbejde, så kan en større bamse med flere detaljer som krokodillen Klaus eller Anden Albert være et sjovt og udfordrende projekt. Monteringsarbejdet kræver en anelse fingersnilde og tålmodighed, men når teknikken lige er fanget, så kan de små dele til dyret virkelig give nogle smukke og helt unikke detaljer

Til bamserne anbefales der som hovedregel at benytte sig af bomuldsgarn, da det kan vaskes på høje temperaturer. Der kan både bruges merceriseret bomuld og almindeligt bomuld. Merceriseret bomuld giver bamserne en mere skinnende effekt, hvilket kan være rigtigt smukt i hår og på tøjet, mens almindeligt bomuld giver et mere mat look.

Her kan du gå på jagt i de mange spændende farver i vores bomuldsgarn

De hæklede kreationer kan desuden være årstidsbestemte som en sød nissepige eller nissedreng til jul, som kan være en del af den hjemmelavede julekalender. Mange er også utroligt glade for de små nisser til at pynte i juletiden, da de kan personliggøres til din helt egen nisse. De hæklede nisser kan være en af de frække nisser, der har spist af julegrøden:

Se alle vores gratis hækleopskrifter her