Hækleopskrift tæpper

Hæklede tæpper er sjove og flotte projekter at give sig i kast med. Tæpper lægger op til, at man for alvor kan få testet sine teknikker af, om det er oldemorfirkanter eller Zig-Zag. Desuden kan tæpperne holde i årevis eller endda flere generationer, hvis de behandles godt.

At gå i gang med et tæppe kan godt synes som et langstrakt projekt, som der skal lægges en del timer i. Men vi kan garantere, at det vil være alle timerne værd. Desuden er tæppet en flot og dekorativ del af indretningen, som du kan nyde godt af i mange år fremover.

De gratis opskrifter på hæklede tæpper kan findes her


Inden du går i gang med dit hæklede tæppe, så er det godt at overveje, hvilken type tæppe du ønsker. Tæpper kan nemlig laves på et væld af forskellige måder med forskellige teknikker, som kan give vidt forskellige udtryk. Tæpper kan både laves som store oldemorfirkanter, med corner to corner teknik, i små lapper som hækles sammen og meget andet.

Se alle vore gratis opskrifter på hæklede tæpper

Det er naturligvis også vigtigt at overveje, hvad tæppet skal bruges til. Ønsker du et tæppe, som du kan tage med fra sofaen og ud i naturen, eller ønsker du derimod et babysvøb? Det kan også være, at du leder efter det helt rigtige gulvtæppe, som passer til indretningen i stuen. Mulighederne er mange, og vi har heldigvis en masse gratis opskrifter på hæklede tæpper.

Her kan du læse mere om hæklede gulvtæpper

Her kan du læse mere om hæklede babytæpper og -svøb

Når garnet til tæppet skal vælges, så er det igen vigtigt at overveje, hvad du ønsker at benytte tæppet til. Hvis det er et tæppe, som skal udstå meget og megen vask, så er det essentielt at vælge et garn, som kan maskinvaskes. Her vil vi anbefale et merinogarn som disse. Et strømpegarn er også et yderst slidstærkt garn, som er idéelt til sofatæpper, der skal bruges i naturen eller skal kunne klare slid i hjemmet.

Se vores store udvalg af garn her

 

Hvis du har lyst til at kaste dig ud i et tæppe med lapper, så er dette søde solsikke tæppe en rigtig god mulighed. Her er det også muligt at ændre farven på blomsten, så den passer lige til din favoritblomst. Tæppet er perfekt både til sofaen, da det er hæklet i det lune Drops Lima, som er en kombination af uld og alpakauld. Tæppet hækles ved først at hækle den runde blomst, herefter hækles en kant om blomsten. De fine ruder monteres ved at sy dem sammen og til sidst hækles en kant for at binde det hele sammen.

Find den gratis opskrift på solsikketæppet her

Om du derimod er mere til det fine zig-zag mønster, så har vi også en opskrift til det. Zig-Zag mønsteret laves ved en blanding af sammenhæklede masker og udtagninger. Når først teknikken er fanget, så er det ellers bare derudad. Mønsteret kan laves i flere farver som her eller holdes i en enkelt eller få farver, for at opnå et mere ensartet resultat. Valget er dit. Tæppet her er desuden hæklet i Drops Paris, som er et lækkert bomuldsgarn. Bomulden er yderst slidstærk, og kan desuden maskinvaskes, så tæppet kan medbringes til stranden eller i skoven.

Find den gratis opskrift på tæppet her

Hvis du ønsker at lave tæpperne større eller mindre, så er der heldigvis også hjælp at hente. Hvis tæppet som Zig-Zag hækles ud i ét, så vil opskriften oplyse om, hvad tæppet er delbart med. Dermed kan du nemt lægge rækker til eller trække rækker fra, så tæppet kommet til at passe til lige dit behov. Ved tæpper hæklet i ruder eller lapper, så kan du lave ekstra og montere dem på for at få et større tæppe.

Du kan læse mere om at justere størrelsen på det hæklede her.

Hvis du har mere lyst til at kaste dig over et strikke tæppe, så har vi også en lang række gratis opskrifter på strikkede tæpper. Du kan desuden finde inspiration til vores strikkede tæpper ved at klikke her.

Vi håber, at du nu føler dig inspireret til at gå i gang med dit helt eget hæklede tæppe :-)