Strikkeopskrift Scrunchie

Hjemmestrikkede hårelastikker, også kaldet scrunchies, er og bliver et hit! De er smukke og kan laves i alle mulige farver, så du i princippet har et til enhver anledning.

At strikke en scrunchie er et let og hyggeligt projekt for både nybegyndere og øvede strikkere. Det kræver nemlig ikke megen teknik at strikke dette accessorie. Samtidig kan du på kort tid strikke en hel bunke scrunchies, som du enten selv kan få glæde af, eller også kan du glæde en af dine (ven)inder, som har langt hår. En hjemmestrikket og personlig scrunchie vil uden tvivl falde i god jord hos modtageren!


Se vores udvalg af gratis opskrifter på scrunchies her.
Og se mange flere strikkeopskrifter her.

En scrunchie kan strikkes på forskellige måder. I nogle tilfælde strikkes de rundt på rundpinde, i andre strikkes de frem og tilbage på for eksempel strømpepinde. I mange tilfælde tilføjes en elastik, som trækkes igennem det strikkede hårelastik eller monteres på det. Nogle vælger også at hækle en fin kant rundt om scrunchien, hvilket giver et elegant finish.

Hvis du hellere vil hækle en scrunchie, kan du sagtens det. Tjek for eksempel denne opskrift ud, der indeholder en hæklet scrunchie.


Læs mere om hæklede scrunchies her.

Scrunchies kan strikkes i mange forskellige typer garn. Derfor er det meget op til dig, hvilke garner du synes om og kan lide at strikke med. Hvis du ønsker en kraftig scrunchie, kan du vælge at strikke i uld, hvorimod du kan vælge at strikke i bomuld, hvis din scrunchie skal være mere let. Har du tykt hår, anbefaler vi at anvende bomuldsgarn, da det kan holde en smule bedre end for eksempel velourgarn. Du kan også vælge at gå med mohairgarn til dit hårelastik. Her vil resultatet blive smukt og luftigt.

Noget af det bedste ved at strikke scrunchies er, at du ikke behøver købe en masse nyt garn for at påbegynde projektet. En scrunchie kræver ikke særlig meget garn. Hvis du derfor ligger inde med en masse garnrester, kan du vælge at bruge nogle af disse til at strikke hårelastikker. På den måde får du mange forskellige og unikke scrunchies samtidig med, at du får ryddet ud i dit garnlager.

Endnu en skøn ting ved hjemmestrikkede scrunchies er, at du kan matche dem med dit andet hjemmestrik. Har du for eksempel strikket en ny bluse eller top og har noget garn i overskud? Ja, så kan du bruge dit restegarn til en ny hårelastik, der vil matche blusen eller toppen perfekt!

Hvis du vil tilføje lidt ekstra effekt til dine hjemmelavede scrunchies, er det kun fantasien, der sætter grænser. Er du vild med glimmer, kan du vælge at tilføje en glimmertråd enten gennem hele arbejdet eller i hårelastikkens kant. Du kan også eksperimentere med at tilføje perler i din scrunchie. Du kan for eksempel strikke vores Hama-perler med i arbejdet og tilføje en legende effekt. Du kan selvfølgelig også give den gas med at lege med farver. Skal din hjemmestrikkede scrunchie for eksempel være ensfarvet, stribet eller have en farvet kant? Det hele er helt op til dig!

God fornøjelse med din strikkede scrunchie :-)