Hvad er stofgarn?

Uanset om du skal i gang med at strikke for første gang, eller du har stor strikkeerfaring, ved du sikkert, at der findes rigtig mange forskellige typer af garn.

Hvis du leder efter en stærk garntype, er der god grund til at kigge efter stofgarn. Garn af stof har nemlig en særlig solid struktur. Det er derfor fordelagtigt, hvis du drømmer om en kraftig strik eller hækling.

Se vores store udvalg af stofgarn her.

Stofgarn er fleksibelt, og du har derfor rigtig gode chancer for at få et tilfredsstillende resultat, uanset om du strikker eller hækler. Garnet er også meget robust, så du kan virkelig lave nogle kreationer, som kan holde til lidt af hvert.

Garn af stof er derfor et rigtig godt valg, hvad end du kaster dig ud i et strikkeprojekt til dig selv, til hjemmet eller som en gaveidé.

Hvordan strikker jeg med stofgarn?

Hvis det er nyt for dig at strikke med stofgarn, er det ikke usandsynligt, hvis det føles en smule hårdt at arbejde med. I modsætning til andre garntyper er garn af stof ofte mere udfordrende at arbejde med.

Ikke desto mindre resulterer det i flotte strikkeprojekter, og når du først har vænnet dig til garnet, vil du formentlig ikke opleve det store besvær. Du må derfor ikke give op, hvis din første strikkeoplevelse med stofgarn ikke var som forventet.

Når du skal strikke med stofgarn, bør du anvende store strikkepinde eller hæklenåle. I vores brede sortiment af pinde og nåle tilbyder vi et eksklusivt udvalg af kraftigt udstyr, der er særlig velegnet til at strikke med denne type af garn.

Læs mere om vores hæklenåle her.

Vil du vide mere om vores udvalg af strikkepinde? Så kan få hjælp til at finde den helt rigtige her

Selvom stofgarn kan være en smule tungt at arbejde med, er det også en kvalitet, som er med til at give dit projekt en overflade med en flot struktur.

Find dit favorit stofgarn her

Hvad kan jeg strikke med stofgarn?

Stofgarn er blevet et populært valg, når der skal hækles og strikkes – og det med god grund. Det grove garn er nemlig brugbart til både fremstilling af tøj og diverse boliginteriører.

Hos os finder du altid et spændende udvalg af de nyeste opskrifter til strik og hækling. De fleste opskrifter er gratis, og så har du masser af inspiration til dit næste strikkeprojekt.

Se vores store udvalg af opskrifter her

Der er i virkeligheden ikke nogen grænser for, hvad du kan strikke og hækle med stofgarn. Garnet er slidstærkt, så det er perfekt til produktion af eksempelvis hverdagstøj.

Drømmer du eksempelvis om at fremstille et tæppe til sofaen, som virkelig kan holde til at blive brugt, kan det også være en god idé at bruge stofgarn. Med stofgarn kan du være sikker på at have holdbart tilbehør til hjemmet, som du formentlig vil elske at bruge igen og igen.

Gå på opdagelse i vores opskrifter på hæklet interiør her

Stofgarn er også særlig kendt for at være så stift, at du kan strikke og hækle genstande, som kan holde sig selv oprejst.

Derfor har du også god mulighed for at strikke flotte tasker, som er alt andet end kedelige og slaskede. Med den kraftige kvalitet har du et rigtig godt udgangspunkt for at designe tasker til både hverdag og fest.

Hvis du finder en opskrift på en taske, som du godt kan lide, kan du være ret sikker på at skabe en personlig og unik taske, som ingen andre har.

Se vores store udvalg af opskrifter på hæklede tasker her

Gratis hækleopskrift på firkantet tæppe i Mayflower Ribbon

Hvordan fremstilles stofgarn?

Hvis du ikke ved, hvordan stofgarn fremstilles, så er du formentlig ikke den eneste. Som det næsten fremgår af ordet, består garnet af genbrugte tekstiler fra tøjindustrien.

På den måde kan du i virkeligheden strikke med ekstra god samvittighed med denne type garn, da det er med til at mindske unødigt spild.

Det er overskudslagre fra blandt andet T-shirts, som bruges til at lave stofgarn. Stof, der af den ene eller anden årsag ikke har kunnet sælges i butikkerne, eller som bliver returneret på grund af fejl.

Stofresterne sammensættes i en specialkonstrueret maskine, hvorefter de nærmest spyttes ud i de karakteristiske brede tråde.

Der er altså tale om en garntype, der er 100 % genanvendelig, og som kun indeholder få stabiliserende fibre. Hvis du er på udkig efter garn af høj kvalitet, kan stofgarn være det oplagte valg for dig.

Chunky garn minder på mange måder om stofgarn. Det er blandt andet den brede struktur i garnet og den generelle tyngde i materialet, som de typer af garn har tilfælles.

I modsætning til chunky garn er garn af stof dog mindre varmt. Derfor kan du sagtens kreere forskellige projekter, som kan bruges hele året rundt.

Læs mere om chunky garn her

Hvilket stofgarn skal jeg vælge?

Du kan altid vælge mellem mange forskellige kvaliteter og farver, når du kigger på stofgarn. Derfor kan du med stor sandsynlighed altid finde garn, som passer til dine ønsker og behov.

På hvert produkt er det angivet, hvilken løbelængde, vægt og vaskeanvisning garnet har. Du kan altid tage udgangspunkt i din valgte opskrift, i forhold til hvor meget garn du bør købe.

Vil du forkæle en, du holder af, med en klassisk bluse i stofgarn, kunne eksempelvis sort eller grå være et oplagt farvevalg. Disse farver klæder de fleste, og man går vel i virkeligheden aldrig galt i byen med en flot, sort overdel.

Drømmer du om at strikke eller hækle noget med lidt mere spræl, findes stofgarn også i flere skønne farver. Det er derfor helt op til dig, hvilken nøgle der matcher dine strikkedrømme.

Færdiggør dit projekt med det helt rigtige tilbehør. Hos os finder du blandt andet altid et stort udvalg af smarte lynlåse, så du kan fuldende eksempelvis en cardigan.

Se vores udvalg af lynlåse her

Hvad koster stofgarn?

Prisen på garn af stof kan variere en smule fra forhandler til forhandler. Hos os finder du dog altid kvalitetsgarn til de bedste priser.

Prisen på stofgarn kan blandt andet afhænge af stofsammensætningen. Der er nemlig forskel på, om der er tale om 100 % genanvendt tekstilgarn, eller om garnet indeholder eksempelvis 80 % bomuld og 20 % andre fibre.

Du kan ofte finde stofgarn til rigtig skarpe priser. Særligt hvis du holder øje med vores udsalg, hvor du kan købe garn meget billigt.