Strikkeopskrifter til børn

Velkommen til vores spændende sortiment af strikkeopskrifter til børn. Her på siden finder du en lang række opskrifter på alverdens strikkeprojekter til børn. Blandt sortimentets mange muligheder finder du strikkeopskrifter på alt fra trøjer og sweatre, kjoler og nederdele, cardigans og jakker, kostumer og udklædning til julesweatre og nissehuer, strømper og sutsko, bukser, pyntepuder og gulvtæpper til børneværelset samt fine, dekorative kraver.

Mange af opskrifterne i sortimentet er gratis. De resterende opskrifter sælges til overkommelige priser. De gratis opskrifter downloades og åbnes direkte fra hjemmesiden, og du kan vælge enten at printe opskriften ud eller læse den på din skærm. Opskrifterne, der sælges, skal klikkes i kurven og betales, og derefter kan de printes eller læses på din skærm.

0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser

Skab en personlig og unik stil i dit barns garderobe

Hjemmestrikkede beklædningsgenstande er både personlige, unikke, hyggelige og anderledes. Du kan skabe en personlig og unik stil i dit barns klædeskab ved at mikse og matche hjemmestrikkede items med barnets øvrige tøj. Du kan for eksempel kombinere en hjemmestrikket cardigan med et par cool denimbukser, en fin T-shirt og et par smarte sneakers.

Hjemmestrikket tøj trender rigtig meget i børnegarderoben i disse år, og det går generelt aldrig af mode at klæde sine børn i hjemmestrik. Man kan sagtens være både cool, smart, sej og trendy i hjemmestrik.

Ved at kombinere indkøbt tøj med hjemmelavet tøj får du et anderledes udtryk, og så synes dit barn garanteret også, at det er enormt hyggeligt at løbe rundt i sweateren fra mormor, de hjemmelavede strømper fra mor eller nederdelen strikket af moster. Hjemmestrik oser af kærlighed og omsorg.

Er du på udkig efter den perfekte gave til familiens yngste, kan du også overveje at strikke et personligt stykke legetøj, som uden tvivl vil falde i god jord.

Alle kan være med: Find opskrifter til både begynderen, den let øvede og den rutinerede

Alle kan være med på strikkebølgen, og det kræver ikke en årelang erfaring at kunne strikke til dit barn. Hos YarnLiving finder du strikkeopskrifter til flere strikkeniveauer, så uanset om du er nybegynder, har en smule erfaring eller har strikket i årevis, er der helt sikkert et relevant strikkeprojekt for dig i vores sortiment.

Det er ikke vigtigt, at resultatet nøjagtigt ligner det på strikkeopskrifternes billeder. Dit projekt vil være lavet med kærlighed og få sit eget personlige og unikke udtryk, og det er jo netop charmen ved hjemmestrik. Hvis man ønskede et perfekt, ensartet og fejlfrit resultat, kunne man lige så godt købe de maskinstrikkede og fabrikerede varer på hylderne i tøjbutikkerne.

Du kan strikke opskrifterne med garn fra YarnLivings store sortiment og selv være kreativ med garntyper, farver og nuancer. Det er kun fantasien, der sætter grænserne.

Strik med afsæt i opskrifternes størrelsesguide 

I strikkeopskrifterne til diverse beklædningsgenstande til børn er der angivet strikkevejledninger til forskellige størrelser. Størrelserne er angivet i år, og de er udarbejdet med udgangspunkt i en anslået størrelse for et barn på den pågældende alder. Det er dog blot en guideline, og det er vigtigt selv at vurdere, om en anden størrelse kunne være mere passende. Strikker du for eksempel til et meget højt barn, kan det være en fordel med en større størrelse. Når du skal vælge størrelse, kan du sammenligne med barnets øvrige tøj.

Er du meget i tvivl, er det altid en større fordel at strikke for stort end for småt. Vakler du mellem to størrelser, vil det derfor altid være til størst fordel at vælge den store, da barnet i værste tilfælde vil vokse ind i denne størrelse på sigt. Strikker du i en for lille størrelse, vil arbejdet i værste tilfælde være spildt, og det ville være ærgerligt.

Vælg garn med omtanke for funktionalitet, kvalitet og formål

Når du skal strikke, er det en god idé at vælge garn med tanke på slutresultatets formål og funktion. Strikker du tøj, er det godt at vælge garn i en behagelig, blød og elastisk kvalitet. I denne forbindelse kan DROPS Baby Merino være en god mulighed, da det er en meget blød uldtype, som hverken kradser eller virker stiv. DROPS Baby Merino er en del af YarnLivings sortiment, og garnet forhandles i en lang række flotte farver.

Du vil også opleve, at strikkeopskrifterne, du finder i vores sortiment, vil indeholde et forslag til anvendelse af en bestemt garntype og farve. Garntypen vil være den, som er anvendt på strikkeopskriftens billede, og du vil derfor kunne aflæse både garntype og farvekode på det anvendte garn i strikkeopskriften, så du kan arbejde på at skabe et lignende udtryk. 

Valget er dog selvfølgelig helt op til dig, og du kan både vælge en anden garntype eller en anden farve end den anvendte i opskriften, ligesom du kan vælge at anvende, matche og kombinere flere farver i dit projekt for at opnå et sjovt og anderledes udtryk.

Vælg den rigtige størrelse på dine strikkepinde

På dit valgte garnnøgle vil der ofte være en anvisning til, hvilken størrelse strikkepinde man anbefaler, at du bruger. Dog skal du have in mente, om du har en tendens til at strikke meget stramt eller løst.

Strikker du meget stramt, vil resultatet blive mere tæt og i nogle tilfælde lidt stift. I sådanne tilfælde er det i stedet en fordel at vælge et sæt strikkepinde i en lidt større størrelse, så du får mere elasticitet og luftighed i dit projekt. Hvis du strikker meget stramt, risikerer du også, at det færdige resultat vil være mindre end det, strikkeopskriften anviser.

Strikker du derimod meget løst, vil resultatet blive mere hullet og en smule mere slasket i sit udtryk, og i sådanne tilfælde vil det være en fordel med strikkepinde i en lidt mindre størrelse. Strikker du meget løst, risikerer du modsat, at dit færdige resultat kan blive større end det, strikkeopskriften anviser. 

Hvis dit strikketøj knirker, når du strikker, har du med stor sandsynlighed en tendens til at strikke meget stramt. Hvis dit strikketøj derimod har en tendens til let at glide helt af dine strikkepinde, når du strikker, har du med stor sandsynlighed en tendens til at strikke meget løst.

Vask det færdige resultat korrekt

På dit valgte garnnøgles pap- eller papiremballage vil der ofte stå en vaskeanvisning. Det er en god idé at følge disse vaskeanvisninger, så du ikke risikerer at ødelægge det færdige resultat. Skal du give dit hjemmestrik i gave til et barn, er det en god idé at give den lille pap- eller papiremballage med i gaven, så barnets forældre ved, hvordan din hjemmestrikkede gave skal vaskes. 

Det meste garn i uld skal for eksempel vaskes ved max 30 grader. Gerne på et uldprogram og gerne med vaskemiddel udviklet særligt til vask af uld. Vasker du hjemmestrik i uld ved for høje varmegrader, risikerer du, at garnet kryber. Uld kan heller ikke tørres i en tørretumbler. Det vil også få garnet til at krybe betydeligt.