Strikkede bamser

Hjemmestrikkede bamser er noget af det sødeste, ser findes! Strikkede bamser kan gives til børn i alle aldre og kan strikkes på en lang række forskellige måder. Hvis du kender et barn, der ville elske at få en hjemmestrikket, sød bamse, så er du landet på den helt rette side. Her får du nemlig inspiration til, hvilke bamser du kan strikke.

 

Se alle vores strikkeopskrifter på dyr & legetøj her.

At strikke bamser er både noget, som nybegynderen og den mere rutinerede strikker kan kaste sig ud i. Vi tilbyder nemlig en række opskrifter på strikkede bamser, som hver især har forskellige sværhedsniveauer. Her er nogle simple og et godt nybegynderprojekt, hvorimod andre kræver, at man kan nogle forskellige teknikker.

For at påbegynde en strikket bamse, behøver du først og fremmest blot et par strikkepinde, noget blødt og dejligt garn og en mængde fyldevat. Et godt råd, når du går i gang med at strikke, er, at du strikker lidt stramt. På den måde opstår der ikke huller mellem maskerne i arbejdet, hvor man ville kunne se bamsefyldet titte ud. Alternativt kan man fylde bamsen med bamsefyld, som følger farven i garnet.

Se vores udvalg af fyldevat her.

Alt efter hvilken opskrift du vælger at strikke efter, skal der måske påføres et par sorte øjne eller en lille fin næse. Det kan også være, at du gerne vil indsætte en musik- eller rasleboks i selve bamsen, så den bliver ekstra unik og personlig. Lige meget hvilket tilbehør du mangler til bamsen, så kan du finde det i vores store udvalg af tilbehør til dyr og legetøj.

Se hele tilbehørsudvalget til dyr & legetøj her.

Hvis du er nybegynder inden for strik, kan det være en god idé at starte med en nem opskrift uden alt for mange små dele og for megen montering. Tjek f.eks. denne opskrift ud, som indeholder en en sød kålorm. Ormen er nem at gå til, fordi den strikkes i retstrik, og samtidig kan du øve dig i at strikke med farveskift, da den søde orm har striber.

Farveskift er perfekt, hvis du gerne vil opnå et sjovt og spændende udseende til bamsen. Når teknikken lige er fundet, er det faktisk rigtig nemt at skifte farve i strik.

Hvis du gerne vil udfordres lidt mere i dit strikkearbejde, kan du overveje at strikke den flotte enhjørning, zebra eller løve. Udover at være strikket i retstrik, strikkes der her med omslag og udtagninger, og derudover skal over- og underdelen sys sammen.

Du kan også vælge at strikke denne søde bamse. Her strikkes der med striber, og samtidig skal bamsens forskellige dele monteres på selve kroppen. Monteringsarbejde kræver en anelse fingersnilde og tålmodighed, men når teknikken er der, behøver det ikke være hverken tidskrævende eller besværligt.

Det er også super populært at hækle bamser. Hvis du ønsker at gå i gang med et hækleprojekt frem for et strikkeprojekt, kan du læse meget mere om hæklede bamser her.

Du kan også gå på opdagelse blandt vores hæklopskrifter på dyr & legetøj her.

Rigtig god fornøjelse med din strikkede bamse :-)