Hvad er garn med farveskift?

Garn med farveskift er en type garn, der skifter farve, som stoffet udfolder sig. Forskellige farvekombinationer er mulige. Garn med farveskift kan starte blåt, blive gradvist lysere, så grøn og tilbage igen.

Garn med farveskift er ikke et garn materiale. Det er en type garn, altså en måde garnmaterialet – som kunne være bomuld – er behandlet, er farvet.

Det flerfarvede garn er derfor en smagssag ikke som sådan et udtryk for kvalitet. Flerfarverigt garn er særligt populært, når der lavet strømper, men lad dig endelig ikke begrænse.

Se vores spændende udvalg af garner med farveskift her

 

Hvorfor skal du bruge garn med farveskift?

Du skal bruge garn med farveskift, hvis du bryder dig om garn i flere farver. Hvis du elsker farvekombinationer og ikke vil nøjes med én farve.

Har du flere yndlingsfarver, så prop dem alle sammen i din trøje.

Muligheden er der selvfølgelig altid for at kombinere forskellige farver, når du hækler eller strikker med plant garn. Det bliver bare ikke lige så vildt og farverigt som med flerfarverigt garn.

Når du hører om denne garntype, kan de måske lyde rodet og mindre attraktivt. Det ændres dog, når du ser det endelige produkt.

En trøje med flere farver, der krydser, kombinere og støder ind i hinanden har en glans over sig, der faktisk virker meget beroligende og rar, ikke rodet og forstyrrende.

Det er udelukkende en smagssag. Har du dog fået smag for garn med flere farver, så bliver det svært at modstå. Du kan finde vores flotte garner med farveskift her

Hvilket materiale skal jeg bruge?

Garner med farveskift hæmmer dig på ingen måde. Det kræver blot, at du har en nogenlunde viden om, hvilket materiale du skal bruge i den specifikke situation.

De typer garn, du finder på vores side, er bomuld, akryl, polyamid, uld og kombinationer af de forskellige. Meget alsidige garner, som du kan bruge til stort set alle projekter.

Skal du lave et par lækre strømper, vil det nok være at foretrække med noget lækkert bomuld. Når du så har valgt bomuld, må du finde frem til den kvalitet af garn og farvekombinationen.

Garn med farveskift har heller ikke blot en entydig og stringent måde at producere farveskiftet på. Der er forskellig styrke i farverne og forskellige lækre overgange.

Det kan være kraftige, sprudlende farver, som er meget iøjnefaldende, eller det kan være rolige og mørkere farver, som giver et mindre iøjnefaldende, men mere behageligt møde for øjet.

Det er altid en smagssag, hvilke kombinationer du vælger. Overvej dog altid udfaldet grundigt. Garnet er typisk ikke dyrt, men det er altid ærgerligt at bliver irriteret og skuffet over valg af garn.

Se vores store udvalg af garner sorteret efter type her

Spark liv i dine strikke- og hækleprojekter

Har du strikket eller hæklet i noget tid og stadig ikke forvildet dig ind på garn med farveskift, så få det gjort. Dine hue, vanter, trøjer og klude får bare et virkelig lækkert udtryk. De bliver lidt sjovere, lidt mere livagtige at kigge på, end en sort, rød eller gul klud.

Du kunne altid prøve med strømper som en start. Strømper i farveskift er meget behagelige at kigge på og fortryder du så dine farvevalg, så er de ikke så fremtrædende som farven på en trøje.

Se vores udvalg af strømpegarn her

Mangler du lidt hjælp til at kunne se, hvad du skal bruge garn med farveskift, så find inspiration til opskrifter her.

Dine strikke- og hækleprojekter får et nyt og frisk liv med garn med farveskift.