DROPS - Merino

Her på siden ser du vores udvalg af skønt merinogarn. God fornøjelse :-)

Materiale_227: 100% Merino uld
Pris fra
24,95 DKK
0 anmeldelser
Materiale_227: 100% Merino uld
Pris fra
24,95 DKK
0 anmeldelser
Materiale_227: 100% Extrafine merinould
Pris fra
25,95 DKK
0 anmeldelser
Materiale_227: 100% Merino uld
Pris fra
24,95 DKK
0 anmeldelser
Materiale_227: 50% Uld /50% Bomuld
Pris fra
24,95 DKK
0 anmeldelser
0 anmeldelser

Robust merino, der er praktisk i hverdagen

Kan man forene det praktiske, det bløde og let luksuriøse, når man strikker? Med den rette garn af merino kan man godt. Merino kommer oprindeligt fra fåret merino, der både bliver opdrættet i Australien og på New Zealand, men har spanske rødder. Ulden fra merino er kendt over hele verden på grund af dens blødhed og dens gode kvalitet. Selvom den er blød og dermed kunne tænkes at være lidt sart, så er merino mere robust, end man lige skulle tro. Denne robusthed gør det nemt at strikke i merino.

Den er kendetegnet ved sine meget tykke og måske en anelse tunge tråde. Men det er til gengæld også denne tyngde, der gør den så eftertragtet og lun og dermed meget passende til et land som Danmark, hvor vinteren kan trække ud i flere måneder end planlagt. Derfor er det vigtigt at have lækre trøjer, som er både klædelige og i god kvalitet, der holder længe.

De varme tæppers uld

På grund af sin tykkelse og robusthed har du måske selv set tæpper, der er strikket af uld fra merino. Man kan nemlig hive og slide rigtig meget på merino, uden at den tager særligt meget skade. Derfor er det også oplagt at bruge denne type garn til lækre slumretæpper til sofaen efter fyraften eller til at strikke sengetæpper, der kan bruges som et ekstra lag, når det enten bliver for koldt til kun at sove med dyne, men ikke koldt nok til at hive vinterdynen frem.

Samtidig gør merinos store popularitet, at det er let at finde den i rigtig mange forskellige størrelser af garnnøgler og ikke mindst i utrolig mange farver. Derfor kan man designe sig et blødt sengetæppe efter præcis det mønster og i de farver, som man forestiller sig vil passe bedst til ens behov og stil.

Blødt og robust på samme tid

Designmæssigt giver tykkelsen på merino mulighed for at eksperimentere med mange forskellige typer teknikker. Det er især oplagt at eksperimentere med større tern og flere lag, der nærmest kan give tæppet indtryk af at varme lige så godt, som en tynd sommerdyne kunne have gjort det. Men ved at købe den rette garnnøgle er det også muligt at gøre det helt modsatte. Man kan eksempelvis købe garnnøgler, der er tynde og lette. På den måde får man et fint og ekstremt tyndt lag med for eksempel hullede mønstre, der moderigtigt egner sig til trøjer på lune sommeraftener.

Blandingen af at være blød og robust gør den også til et populært bud på et materiale, der egner sig til tæpper, som helt små babyer og tumlinger kan sove med. Merino sikrer, at barnet aldrig vil blive irritabelt over, at garnet kradser, og på den anden side skal forældre og bedsteforældre ikke koncentrere sig om, at tæppet vil tage skade af vask og slid. Merino er nemlig en hårdfør race, og garnet er så tykt, er det også robust nok til at tåle vand og vask.