Strikkeopskrifter til baby

Strik til baby er noget af det bedste, der findes. Venter du dig en ny? Eller ankommer der snart en baby til familien eller vennekredsen? Så kan du her få inspiration til en lang række søde ting, man kan strikke til en nyfødt.

Find hele vores udvalg af strikkeopskrifter til baby her.

Mulighederne er rigtig mange, når det gælder strik til baby. Om du er nybegynder eller øvet strikker, kan du med garanti finde et projekt, der bliver sjovt at gå til. En af de herlige ting ved at strikke ting til baby er, at projekterne ofte tager ganske kort tid. Samtidig skal man ikke benytte særlig meget garn. Derfor behøver babyprojekter hverken at være særlig tidskrævende eller dyre.

Vi opdaterer løbende vores store udvalg af strikkeopskrifter til baby. Opskrifterne byder både på projekter til begynderen, den letøvede og den rutinerede strikker. Blandt vores udvalg af strikkeopskrifter til baby finder du det meste inden for beklædning til baby. Lige fra trøjer, sweatre, cardigans, huer, små vanter, babysko, smækbukser og kjoler til babytilbehør som tæpper og svøb, køreposer, nissehue, dåbskjole og fine kraver.

En populær gave til en nyfødt er et skønt babytæppe. At strikke et babytæppe eller babysvøb er et skønt og hyggeligt projekt, som i den grad også er mere overskueligt at strikke end et tæppe til voksen. På denne side kan du læse meget mere om strikkeopskrifter på babytæpper.

Hvis du derimod ønsker at strikke tøj til den lille ny, er det vigtigt at strikke i den helt rigtige størrelse. Skal tøjet kunne bruges kort tid efter fødslen, eller skal babyen kunne vokse i det? Mulighederne er mange, og det er derfor værd at overveje, om du vil strikke tøj i størrelse præmatur eller en større størrelse som f.eks. 6 måneder.

Længere nede kan du klikke ind på artiklen om strikkeopskrifter på babytøj og få meget mere inspiration til, hvad man kan strikke af babytøj.

Når du skal i gang med et projekt til den lille skabning, er garnvalget også vigtigt. Det er her en god idé at vælge et garn, som kan vaskes i maskine, eftersom de små jo har det med at svine og savle. Derudover er mange glade for at strikke i merinogarn, som føles dejlig blødt, og som ikke har korte fibre, som kan kilde babyens hud.

To af vores populære merinogarner er DROPS Baby Merino og DROPS Merino Extra Fine. Begge garner kan maskinvaskes, og derudover er de begge Oeko-Tex certificeret, hvilket betyder, at de er testet fri for skadelige kemikalier. Merino er også et naturfiber, som er yderst åndbart, hvilket betyder, at barnet kan komme af med sved og varme.

Hvis du gerne vil i gang med at strikke en suttesnor, en savlesmæk eller en bamse, så kan vi anbefale at strikke i bomuld. Bomuld kan vaskes i maskine og er derudover bedre til at absorbere væske, hvilket gør det ideelt til babystrik. Samtidig kommer vores bomuldsgarner i et væld af smukke farver, så du kan kreere nogle smukke og farverige resultater.

Se vores store udvalg af bomuldsgarn her.

Holder du også af at hækle, og vil du gerne i gang med et hækleprojekt til baby? Så tjek denne side ud og bliv inspireret.