Hæklede gaver

Skal du også i gang med at kreere en hæklet gave til én du kender, men har lidt svært ved at finde ud af, hvad det præcis skal være. Så har vi her samlet en lang række idéer, så du kan komme godt i gang med at lave den helt rigtige gave til den heldige modtager. Gå på opdagelse i artiklen her eller find nederst på siden endnu mere inspiration til specielle mærkedage.

Se vores store udvalg af hækleopskrifter her

Hæklede gaver kan komme i et utal af farver og former alt efter, hvem modtageren er. Det kan være helt fra det lille, hæklede hårelastik til bluser og sjaler. Mulighederne er altså mange, når det kommer til hæklede gaver, og derfor kan det netop være svært at finde den helt rigtige. Vi vil her i artiklen hjælpe dig med at zoome ind på, hvad der er rigtigt for din modtager.

Den hurtige gave

Står du i sidste øjeblik og skal have en gave klar? Der har vi vist alle været, men frygt ej, for det behøver slet ikke at tage lang tid at have en gave klar.

Hårelastikker og rondeller er perfekte gaver, når det skal gå hurtigt. De små fine pynteting er sjove og nemme projekter - test dig selv, og se hvor mange du kan lave på to timer. Desuden er disse gavetyper helt ideelle til at få brugt de sidste rester af garn fra det forrige projekt.

Læs mere om scrunchies her.

Vil du vide mere om hæklede rondeller? Så klik ind her og læs om hæklede rondeller.

En anden hurtig gave kan være en lille bamse. De små bamser behøver ikke kun at være til børn, men kan også laves som pynt til voksne. Der er altså mange muligheder med de små dyr, som kan gøre børn og barnlige sjæle godt tilfredse med en hjemmelavet gave.

Læs mere om hæklede bamser her

 

Den personlige gave

En personlig gave kan være rigtigt mange forskellige ting, da det afhænger af modtager. Dog har vi fundet nogle forslag frem, som vi er sikker på, at de fleste ville finde meget personlig.

Et hæklet tæppe kan virke som et uoverskueligt projekt, men sådan behøver det faktisk slet ikke at være. Det kan starte allerede fra et babysvøb til et fuldvoksent sofatæppe, som kan bruges i mange forskellige funktioner. Det bedste ved tæpper er, at det er en gave som holder i årevis, hvis det blot behandles rigtigt.

Læs mere om hæklede tæpper her.

Gå på opdagelse i vores store udvalg af gratis opskrifter på hæklede tæpper.

Til læsehesten er et hæklet bogmærke helt idéel. Lav et personligt bogmærke, som afspejler personens læsevaner - er det fantasy og gys, så kast dig over heksen eller spøgelset. Er det i stedet den store kærlighedsroman, så kan en smuk blomst udgøre bogmærket. Vi har et stort udvalg af opskrifter på forskellige typer af hæklede bogmærker, og så er den oven i købet helt gratis.

Se vores udvalg af opskrifter på hæklede bogmærker her

Den praktiske gave

Det er intet bedre end at modtage en gave, som kan bruges igen og igen. Her er praktiske gaver helt idéelt, da de både kan være smukke og dekorative, men også meget anvendelige i hjemmet.

Hæklede klude er en sikker favorit. De små kreationer kan laves i netop den farve, som passer til modtagers hjem - spraglet eller afdæmpet. De fine klude er desuden også et miljøbevidst valg, da de kan holde i mange år og bruges igen og igen.

Læs mere om hæklede klude here

Et hæklet net er også en dejlig gave, som kan bruges til rigtigt mange forskellige formål. Både til indkøb, men også som taske gør det hæklede net sig godt. Nettet kan laves i lige den størrelse, som egner sig til formålet - det er altså en helt perfekt gave til både ham og hende.

Se vores store udvalg af opskrifter på hæklede net

Er du mere til at strikke gaver? Så har vi heldigvis også samlet en masse inspiration, så du kan komme godt i gang med at strikke din næste gave

Læs mere om vores strikkeopskrifter her.

Herunder finder du et udvalg af artikler, som er rettet imod specielle mærkedage, så du kan finde den helt rigtige gave. Klik på artiklen for at læse mere.