Hækleopskrifter til baby
Her finder du vores udvalg af hækleopskrifter til baby. Hvis du selv venter dig eller er så heldig, at en i din nærmeste familie eller omgangskreds venter sig, er det både oplagt og hyggeligt at hækle fine, personlige, hjemmelavede og unikke gaver til den vordende mor og den lille baby. I vores sortiment finder du blandt andet opskrifter på fine babytæpper og babysvøb. Du finder også en opskrift på en hjemmelavet uro med hæklede dyr, som kan pynte over puslepladsen og vække nysgerrighed fra din baby under de mange puslestunder.
Se hele det kæmpe udvalg af hækleopskrifter her
Flere af opskrifterne er gratis og klar til, at du downloader dem til din telefon, tablet eller computer og går i gang med dit nye hækleprojekt til den lille ny. Du kan selvfølgelig også vælge at printe hækleopskriften ud. Med hækleopskriften, velegnede garnnøgler fra YarnLivings sortiment og en passende hæklenål i hånden er du klar til at komme i gang. Alle kan være med. Vi guider dig.
Er du mere til strik? Så gå på opdagelse i det kæmpe udvalg af strikkeopskrifter til baby her
Brug den lange ventetid på hyggelige hækleprojekter
En graviditet kan føles lang og til tider nærmest uendelig, og selvom graviditeter populært kaldes den søde ventetid, så er det ikke altid sådan, den føles. Mange gravide oplever at have behov for ekstra hvile, fordi kroppen er sat på en stor, fantastisk og mirakuløs, men hård opgave. Det er oplagt at bruge den nødvendige og ekstra tid i sofaen eller sengen på at hækle fine ting, som baby senere kan bruge og få glæde af.
Det kan også være, at du venter på den lille ny som kommende bedsteforælder, moster, eller at det er din gode veninde, som skal have en baby. Også i sådanne tilfælde kan ventetiden føles lang, fordi spændingen og glæden ingen ende vil tage. Brug også her ventetiden på at hækle fine barselsgaver til den vordende mor og den lille baby. Det er fantastisk at give fine, unikke, hjemmelavede og personlige gaver, som er lavet og givet i kærlighed.
Mange gravide oplever det som både meditativt, produktivt og som en hyggelig mental forberedelse at skabe ting og tilbehør til den nyfødte. På den måde kan man næsten forestille sig og mærke, hvordan den kommende lille baby vil se ud i de hjemmelavede ting, og man vil derfor føle sig tættere forbundet til det liv, som man snart vil tage hul på.
Jeg kan ikke hækle: Hvordan lærer jeg det?
Hækling kan se kompliceret og indviklet ud, når ikke man har gennemskuet teknikken endnu, men faktisk er det ikke tilnærmelsesvist umuligt at lære, hvis man tager sig tiden og undgår at blive for frustreret og utålmodig i starten.
På YouTube kan du finde mange videoer både på dansk og engelsk, der langsomt og begyndervenligt viser og forklarer, hvordan du hækler de forskellige teknikker. Ofte har du ikke behov for at kunne mestre ret mange forskellige masketyper og teknikker, før du kan komme i gang med at hækle. Især ikke hvis du kaster dig ud i at hækle et babytæppe. Disse er ofte simple og med en masse gentagelser af de samme teknikker, der bliver nemmere, jo flere gange du gentager dem.
Husk også, at det hverken er meningen eller nødvendigt, at dit hækleprojekt skal være perfekt, fejlfrit eller ligne billedet fra hækleopskriften nøjagtigt. I så fald ville det være nemmere blot at købe et maskinlavet og fabrikeret alternativ fra hylderne i butikkerne. Det er netop charmen med hjemmelavede hækleprojekter, at de er unikke, personlige og lavet i kærlighed med alle de mulige fejl og skævheder, som de nu engang måtte indeholde.
Vælg en hæklenål i den rigtige størrelse
Det er vigtigt at vælge en hæklenål i den rigtige størrelse. En for stor hæklenål vil give et hullet og slasket resultat, hvorimod en for lille hæklenål vil give et meget tæt og mere stift resultat. Vælger du en for stor hæklenål, risikerer du også, at det færdige resultat bliver langt større end antaget ud fra opskriftens anvisninger, mens en for lille hæklenål vil give et langt mindre resultat.
Ofte vil det på garnnøglets pap- eller papiremballage være angivet, hvilken størrelse hæklenål der umiddelbart passer til garnets type og tykkelse. Det er som hovedregel en meget god guideline at gå ud fra. Har du dog en tendens til at hækle stramt, kan det være en god idé at vælge en hæklenål i en lidt større størrelse, hvorimod det er en god idé at vælge en hæklenål i en lidt mindre størrelse, hvis du har en tendens til at hækle meget løst.
Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du hækler stramt eller løst, kan du hækle et lille prøvestykke. Hvis dit hækletøj har tendens til at knirke, når du hækler, hækler du med stor sandsynlighed stramt. Har dit hækletøj derimod tendens til hurtigt at glide helt af hæklenålen, så har du sikkert tendens til at hækle løst. Ingen af delene er forkerte, men det er i så fald en god idé at vælge hæklenål med denne viden in mente.
Hvilket garn skal du vælge?
Valget af garn afhænger af, hvilket projekt du kaster dig ud i. I hækleopskrifternes indledning vil der ofte være angivet, hvilken garntype og farvekode der er anvendt på hækleopskriftens billede. Du vælger dog selvfølgelig helt selv, hvilken type garn og hvilken farve (eller farver) du vælger.
Når du hækler til en baby, er det i mange tilfælde en rigtig god idé at hækle i baby-merinould. Babyer er ikke selv i stand til at varmeregulere. Dette lærer de først i en alder af to år. Da uld har en varmeregulerende effekt, er det derfor en oplagt og meget god mulighed, hvis du hækler tæpper, svøb eller beklædningsgenstande. Da uld har en varmeregulerende effekt, vil din baby nemlig ikke opleve den overophedede og indelukkede følelse, som syntetiske garntyper kan give.
Merinould er meget blødt og elastisk, og dermed opleves baby-merinould hverken som kradsende, generende eller stift, som andre typer af uld kan. Her på siden kan du finde et stort udvalg af lækre garner fra DROPS. En af kvaliteterne er DROPS Baby Merino, som netop er et garn i den fordelagtige merinould. DROPS Baby Merino forhandles i mange smukke farver.
Hækler du derimod dyr til en uro over puslebordet, er en klassisk bomuldstråd et oplagt valg. Bomuld er både holdbart og slidstærkt, og så kommer bomuldsgarn i et hav af flotte farver og nuancer. Du kan selvfølgelig også finde et stort udvalg af bomuldsgarn her hos YarnLiving.
Vær opmærksom på garnets vaskeanvisninger
Når du har brugt lang tid på et hækleprojekt, vil det være ærgerligt at ødelægge resultatet ved vask. Vær derfor opmærksom på den vaskeanvisning, der er angivet på garnnøglets pap- eller papiremballage. Hækler du til en gave, vil det være en god idé at vedlægge emballagen med vaskeanvisningerne i gaven, så forældrene ved, hvordan de bedst passer på gaven.
DROPS Baby Merino kan for eksempel vaskes ved 40 grader finvask, gerne på et uldprogram og med vaskemiddel velegnet til uld.