Garn til hækling
Faktisk kan det meste garn bruges til hækling såvel som strik, dog er noget nemmere at hækle med end andet. Her i guiden kan du finde frem til det helt rigtige garn til dig og dit næste hækleprojekt.
Garn fås i utroligt mange forskellige kombinationer. Det kan variere i tekstur, tykkelse, farve og sammensætning. Hvert garn har sine egne kendetegn, som gør garnet helt unikt. Derfor er der heller ikke ét rigtigt svar på, hvilket garn, der gør sig bedst til hækling. Herunder har vi dog samlet en lang række tips og tricks til, hvilket garn, der egner sig bedst til hvilke projekter.
Find det rigtige garn til opskriften
Når du sidder med en ny opskrift, så er det vigtigt at tjekke, hvilket garn forfatteren har brugt til sit projekt. I opskriften vil der nemlig altid som udgangspunkt stå, hvilket garn der anbefales at benytte i opskriften.
Som udgangspunkt er det altid en god idé at bruge garnet, som er angivet i opskriften. Det betyder dog ikke, at garnet sagtens kan erstattes. Derfor har vi også samlet alle gode alternativer til de mest populære garner. Den kan du finde herunder.
Her kan du se alle vores alternativer til populært garn
Garn til nybegynderen
Hvis du er ny med en hæklenål og lige skal lære alle teknikkerne, så er bomuldsgarn helt klart vejen frem. Det er nemlig både nemt at styre, og så er det også let at se maskerne i bomuldsgarnet. Desuden er det nemt at vaske og pleje, så dine projekter kan holde i mange år fremover.
Grunden til, at bomuldsgarnet er et oplagt valgt til den nystartede hækler, er, at maskerne lægger sig flot i garnet og er hårdt spundet. Det kan være svært at tyde maskerne ved mere tekstureret garn, og derfor er de letgenkendelige og lange fibre i bomulden supergod.
Se hele det store udvalg af bomuldsgarn her
En anden fantastisk egenskab ved bomuldsgarn er, at det kan vaskes på op til 60 grader i maskinen. Det betyder, at det gør sig ufatteligt godt til klude, håndklæder og bamser, som har brug for at kunne vaskes på højere temperaturer. Netop klude og bamser er fantastiske projekter til en nybegynder med hæklenålen.
Læs mere om at hækle bamser her
Uld til beklædning
Skal du hækle tøj i alt fra bluser og sweatre til strømper og huer, så er uld bare et rigtigt godt valg. Det er altså ligegyldigt, om du svinger strikkepindene og hæklenålen, så er uld bare godt til det hele.
Gå på opdagelse i vores store udvalg af uldgarner her
Uld er en naturlig fibre, som både er svedabsorberende og varmeisolerende. Desuden er uld også meget elastisk, hvilket gør det perfekt til at hækle tøj af.
Uld kommer i et væld af forskellige tykkelser og sammensætninger, så det er lige med at finde den, der passer til dig. Et par tykke strømper kan for eksempel fremstilles i det lækre Felted Tweed garn fra Rowan, mens en hæklet babyromper kan gøre sig bedre i det ultrabløde Iris Superfine Merino Wool fra HobbyArts.
Uld kan godt være udfordrende at hækle i, da garnet oftere er løsere spundet end ved f.eks. bomuld. Her kan det være godt med maskemarkører til tydeligt at markere de forskellige masker i garnet. På den måde er du sikker på, at du altid har det rette antal.
Find hele vores kæmpe udvalg af maskemarkører her
Kom godt i gang med dit næste hækleprojekt
Hvis du stadig er lidt i tvivl om, hvad du skal kaste dig over som dit næste hækleprojekt, så har vi her samlet et væld af inspiration. Om det er et mindre projekt som en bamse eller en rondel, eller du skal i gang med de meget tidskrævende som tæpper eller plaider, så kan du herunder finde inspiration.
Find inspiration til dit næste hækleprojekt her.
Så er der ikke andet tilbage end at ønske held og lykke med dit næste hækleprojekt. Skulle du være i tvivl om noget, så er du altid velkommen til at kontakte os på support@yarnliving.com