Hækleopskrift cardigan

Mangler du også en varm og lækker cardigan, men vil du helst i gang med et hækleprojekt? Ja, så er det langt fra en umulig opgave - en hæklet cardigan kan blive lige så let og luftig eller tyk og chunky som en strikket cardigan. Hos os finder du et væld af fede opskrifter på hæklede cardigans, som kan gå til enhver stil, anledning og årstid.

Gå på opdagelse i vores store udvalg af hækleopskrifter på cardigans.

 

Når du skal i gang med at hækle en cardigan, så er det vigtigt at finde den helt rigtige opskrift til dit behov. Leder du efter en let og elegant cardigan til sommer fyldt med luft mellem maskerne? Eller er det tværtimod én, som skal dække godt om kroppen, så vinterens omskiftelige vejr ikke når kroppen? Ja, så har vi heldigvis opskrifter som lever op til kravene for, hvad du ønsker for din hæklede cardigan.

Hvis du ønsker en let cardigan til sommer, så er naturgarn som bomuld, bambus og hør at anbefale, da disse typer garner føles let og luftigt samtidig med, at det giver huden mulighed for at ånde. Bomuldens blødhed og lethed giver desuden et meget jævnt resultat, når det hækles, fordi det er nemt at arbejde med.

Læs mere om bomuldsgarn her

Om det skal være en mere chunky og varm cardigan, så er uld klar at foretrække. Den lækre, tykke cardigan kan styles over en buksedragt, eller bæres med en flot skjorte under. Så hvis du mangler en cardigan til hjemmebrug, som er dejlig blød og chunky, så vil vi anbefale, at du går på opdagelse i en af vore mange forskelligartede uldkvaliteter.

Se vores store udvalg af uldgarn her

Til en cardigan, skal der som regel bruges et sæt knapper, som passer sammen med det flotte mønster på cardiganen. Heldigvis har vi et kæmpe udvalg af knapper, som spænder alt fra de klassiske perlemorsknapper til rhinstensknapper med flot effekt og bøffelhornsknapper med et råt og naturligt look. Kombinér en smuk cardigan med hulmønster med de smukke rhinstensknapper for at opnå et eksklusivt udséende eller en metalknap for en mere poleret overflade. Mulighederne er altså utroligt mange, når man er færdig med at strikke sin cardigan og tilføje den det sidste finish.

Se vores store udvalg af knapper her

Kombinér sjove teknikker for at opnå en fed struktur og anderledes effekt på din hæklede cardigan. Cardiganen her er hæklet med boblemasker, som er en pufmaske sammensat af hele 5 tredobbelte stangmasker sammen. Selvom det kan lyde udfordrende, så er der altid god hjælp at hente ved Drops’ opskrift som denne. Opskriften er helt gratis og kan findes ved at klikke herunder.

Find den flotte, hæklede jakke med boblemasker her

En anden meget populær cardigan er ‘The 4 Seasons Jacket’ som er designet af YippieYarnYay. Jakken er en stor og lækker oversize cardigan i en blanding af Big Merino og Brushed Alpaca Silk fra Drops. Cardiganen er med en udførlig guide til jakken, som hækles i 3 dele og sys sammen til sidst. Det er altså en god opskrift til begynder såvel som øvet hækler.

Køb opskriften til kun 45kr her.

Hvis du er mere til at strikke din næste cardigan, så er der god hjælp at hente. Vi har nemlig også et stort udvalg af gratis opskrifter på strikkede cardigans, som er lige til at kaste sig over.

Du kan gå på opdagelse i vores strikkede cardigans her og se hele udvalget af opskrifter her.

Rigtig god fornøjelse med projektet :-)