Hæklet Julepynt til juletræet

Kom godt i gang med at hækle dit helt eget pynt til det klassiske, det moderne eller måske endda det nordiske julepynt til juletræet. Mulighederne er mange, når det kommer til hæklet julepynt, så det handler egentlig bare om, at finde lige de opskrifter, så passer til dine behov, niveau og ønsker. Heldigvis har vi et stort udvalg, så du kan finde den helt rigtige.

Se vores store udvalg af hæklet julepynt her.

Når man skal i gang med at hækle julepynt til juletræet, så er det først og fremmest vigtigt ikke at vælge opskrifter, som vil tynge træets grene. Det er altså vigtigt at gå efter mindre ornamenter, julekugler og lignende, som ikke tynger træets grene og får pynten til at se tung ud. For at opnå et let og elegant julepynt til træet er det altså vigtigt, at hvis man ønsker at fylde julepynten med vat, at pynten så ikke bliver for stor. Heldigvis har vi et stort udvalg af opskrifter, som gebærder sig rigtigt godt til juletræspynt.

Det er desuden også vigtigt at vælge et garn, som passer til dit hæklede julepynt. Skal det være let og luftigt, så prøv med et mohair garn, som er et yderst fint og let garn. Garnet er desuden en smule puffet i teksturen, hvilket giver et utroligt smukt og elegant udtryk på den hæklede julepynt. Det er især oplagt til nordisk julepynt, hvor man ønsker at opnå en ren hvid og elegant stil.

Læs mere om mohairgarn her.

Til hæklet julepynt bruges ofte små hæklenåle, for at opnå de små og ensartede dele. Her er det vigtigt at vælge den hæklenål, som passer til din hæklestil, da det petite arbejde godt kan være hårdt for fingrene. Det er altså en rigtig god prioritering at investere i en ordentlig, ergonomisk hæklenål, så fingrene skånes for at skulle arbejde for hårdt for at hækle den smukke pynt. Heldigvis har vi samlet en artikel med de bedste råd til valg af hæklenål, som vi meget gerne vil dele med jer.

Find den rigtige hæklenål til dig her 

I stedet for at hækle et fladt stykke julepynt, så kast dig ud i et hæklet julehjerte, hvori der kan opbevares pebernødder eller små drillenisser for at give dit juletræ liv. Den lille kurv er et nemt og overskueligt projekt at gå i gang med - og når man lige har fanget teknikken, så hopper de nærmest af nålen. Hjertekurven er desuden hæklet i Drops Alpaca, som er et dejligt let og elegant garn, som gør sig smukt på juletræet.

Find opskriften på den hæklede julekurv her

Om du er mere til den elegante og stilrene nordiske julepynt, så er der også hjælp at hente. Udover et utal af gratis, smukke opskrifter, som du kan finde her, så kan vi også tilbyde en bog med hækleopskrifter dedikeret til emnet. Nordisk julepynt er en stilart inden for julepynt, som kombinerer hygge, nostalgi og traditioner kombineret med et hvidt og stilrent udtryk. Bogen er fyldt med julepynt til juletræet, men pynten kan også pynte mange andre steder i hjemmet. Den er desuden fyldt med hjælp, så du får den smukkeste julepynt.

Køb bogen her 

Vi håber, at du nu føler dig helt klar til at gå i gang med din egen hæklede julepynt til juletræet.

God fornøjelse :-)