Male på sten Mariehøne

Der er mange måder at male en mariehøne på, og hvilke farver din mariehøne skal have, vælger du selv. Når man maler, behøver man jo ikke at gengive de rigtige farver, hvis formen er som en mariehøne. Her er et eksempel, som du frit kan bruge

Læs mere om at male på sten her


Her er brugt:

 • Blyant
 • Viskelæder
 • Poscatusser (sort fx str. 0,7 mm - lys blå, pink og gul str. 1,8-2,5 mm)
 • Akrylmaling (sort og rød)
 • Pensel
 • Stenlak

Link til materialer er nederst på siden

Sådan gør du

 1. Find nogle gode sten på stranden – i forskellige størrelser og former
 2. Vask stenene grundigt i lunkent vand tilsat opvaskemiddel, således at skidt og sand fjernes og læg dem til tørre (nogle gange bruger jeg en føntørrer, så går det lidt hurtigere).
 3. Optegn bien med en blyant – det gør det nemmere at rette motivet til, inden du begynder at male med tusch. Blyantstregerne kan viskes ud med almindeligt viskelæder.
 4. Når du er tilfreds med motivet, tager du en sort tusch og tegner oveni de markerede blyantstreger. Derefter visker du blyantstregerne ud.
  Herefter begynder du at male op med tusch (da tusserne fra posca er dækkende, kan du (når malingen er tør) altid male ovenpå med en ny farve). Først males hovedet sort og derefter kroppen rød (du kan bruge poscatusser i str. 1,8-2,5 mm eller akrylmaling.
 5. Derefter lavede jeg sorte prikker på kroppen med poscatusch str 1,8-2,5 mm. Øjnene malede jeg hvide og dernæst en rød næse og mund med en tynd poscatusch str. 0,7 mm (inden du maler munden rød, bør du male den hvid først, da bundfarven er sort og derfor vil den røde farve ikke træde så skarpt frem).
 6. Når motivet er færdigt, kan du afslutte med et lag stenlak. Lakken får stenen til at skinne, og derudover kan stenen også pynte udenfor i et bed eller på et havebord. Jo flere lag lak du påfører, jo mere skinnende bliver stenen.

TIPS:

Hvis du ikke har akrylmaling, kan du trykke noget maling ud af poscatussen ved at trykke spidsen ind flere gange. Sørg for at det underlag, du trykker malingen ud på, ikke er sugende. Du dypper så tuschpennen i malingen eller bruger en pensel. Det er rigtig godt, når det er et større område, der skal farvelægges.

Gå på opdagelse i produkter til at male på sten her

Rigtig god fornøjelse !

Materialer

Blyant
Viskelæder 
Poscatusch
Akrylmaling
Pensel
Stenlak (link kommer senere)