Strikkeopskrift Strømper/Sokker

Man kan aldrig få for mange strikkede strømper eller sokker! Strikkede strømper er uundværlige, især i den kolde årstid. Samtidig er der ofte kærlighed og nostalgi forbundet med hjemmestrikkede strømper. Mange strikker for eksempel strømper til deres børn og børnebørn, som kan få gavn af sokkerne i mange år.

 

Vi har et stort udvalg af strikkeopskrifter på strømper og sokker.
Se alle vores opskrifter på damestrømper her.

Forskellen på strikkede strømper og sokker er, at strømper dækker et stykke af benet, hvorimod sokker er en kort strømpe. I vores udvalg af gratis opskrifter har vi både opskrifter på strømper og sokker. Så det er bare med at finde den opskrift, der passer bedst til dig og din smag.

Det gode ved at strikke strømper og sokker er, at man kan lave et væld af forskellige og unikke par. Man kan lege med strømpernes farver, mønstre og det garn, der skal bruges. Mulighederne er mange, og det er blot fantasien, der sætter grænser.

Blandt opskrifterne finder du både simple og ensfarvede sokker, som kan bruges til hverdag. Derudover finder du mange opskrifter, hvor sokkerne har mønstre, er flerfarvede eller har fine detaljer såsom flæsekant. Disse sokker kan give et farverigt og festligt indslag til outfittet og kan derfor for eksempel bruges til mere festlige lejligheder.

Når man skal strikke strømper kan man vælge imellem en lang række forskellige garner. Vi har derfor samlet alle de strømpegarner, vi tilbyder på hjemmesiden, i denne kategori. Her kan du nemt få et overblik over mulige garner til dit strømpeprojekt.

Ens for alle vores strømpegarner er, at de både er utrolig slidstærke og holdbare. I udvalget af strømpegarner finder du mange flotte og ensfarvede garner, som er ideelle til ensfarvede strømper eller strømper med mønster. Derudover finder du mange garner med flotte farveskift og farvekombinationer. Om du er til den ene eller anden type garn, bliver dine strikkede strømper med sikkerhed super flotte og unikke!

Leg med mønstre! Det er lige hvad du kan gøre, når du strikker strømper. Flere af vores opskrifter har for eksempel hulmønster, striber eller bladmønster. Andre har flotte motivmønstre. Hvis du er glad for sokker med motiver, vil du helt sikkert elske vores opskrifter på flotte julesokker.

 

Med en opskrift på julesokker kan du lege med forskellige julemotiver, såsom hjerter og snemænd. Strik et par lækre og lune julesokker til dig selv eller til dine familiemedlemmer!

Se alle vores juleopskrifter her.

Blandt vores opskrifter på strømper og sokker finder du også en række opskrifter på tøfler. Disse er ideelle som hjemmesko og er ofte strikkede og filtede. Her får du altså mulighed for at prøve at filte. Resultatet bliver lunt og lækkert, og også her kan du anskaffe hele familien lunt fodtøj til om vinteren. 

Her kan du se alle vores filteopskrifter.

Ønsker du at hækle et par sokker? Så er der også rig mulighed for det. Vi har nemlig også et udvalg af hækleopskrifter på sokker, som er helt gratis. Disse opskrifter kan du finde via dette link:

Se vores hækleopskrifter på strømper/sokker her.

Se et udvalg af hæklede sokker herunder.


Mangler du strømpepinde til dit nye strømpeprojekt? Så kan du vælge mellem en masse skønne strømpepinde her på hjemmesiden. Vælg mellem forskellige mærker og materialer og find de pinde, der passer bedst til dig.

Se alle vores strømpepinde her.

Hvis du gerne vil strikke sokker til baby eller barn, kan du også finde en gratis opskrift hertil. Gå blot på opdagelse i vores gratis opskrifter til baby eller barn. Her finder du en lang række opskrifter på baby- og barnetøj, og herunder skønne sokkeopskrifter.

Nu håber vi, at du er klar til at strikke et par lune og lækre strømper/sokker. Rigtig god fornøjelse :-)