Strikket fars dags gave

Fars dag falder hvert år på grundlovsdag, d. 5. juni. Hvis du står og mangler en skøn gave til din far, så kan du strikke en gave, som kan skabe glæde i mange år fremover. Her på siden kan du få inspiration til en god og brugbar fars dags gave, som er strikket.

At strikke en fars dags gave behøver ikke være et stort eller tidskrævende projekt. Mulighederne for gaver er mange, og én ting er sikkert: gaven vil blive unik og personlig og helt sikkert glæde din far.

Se alle vores strikkeopskrifter her.

En gave, som din far kan bruge år efter år, er en strikket hue. Selvom juni ikke er måneden, hvor man går mest med hue, vil din far med en sådan gave ikke komme til at stå og mangle en hue til den kommende vintersæson.

En strikket hue kan bruges i årevis. En god idé til strikkede huer er, at man går efter et blødt og kløfrit garn, som måske også kan maskinvaskes. På den måde bliver huen let at håndtere og kommer til at føles behagelig at have på.

Herunder kan du se et udvalg af vores strikkeopskrifter på huer til herre.

En anden klar favoritgave til din far er strikkede strømper. Dem kan man aldrig få for mange af, og de kan - ligesom strikkede huer - bruges i årevis. Vi tilbyder en lang række gratis opskrifter på strikkede strømper og på strømpegarner. Det gode ved at strikke strømper er, at man kan lege med farver og mønstre. Derfor kan du gå efter at strikke et par, der passer lige ind i din fars smag.

Se alle vores strømpegarner her.

 

Et lidt større projekt, du kan gå i gang med, hvis du har tiden til det, er en strikket sweater. En sådan gave vil helt sikkert skabe begejstring og indikerer samtidig, at du virkelig har taget dig tid til at strikke en stor gave til din far. Her på hjemmesiden finder du en lang række opskrifter på herresweater. De kommer i mange forskellige udgaver - nogle har striber eller nordisk mønster, andre har sadelskuldre eller snoninger.

Et andet større projekt, der dog tager mindre tid end en sweater, er en vest. Vesten er i den grad kommet på mode igen og bæres både af mænd, kvinder og børn. Herunder kan du se et udvalg af vores opskrifter på både herresweatre og herreveste.

Andre idéer til super gode fars dags gaver, som samtidig er super praktiske, er strikkede grydelapper eller karklude. Sådanne projekter er nemme og overskuelige, og de er anvendelige i køkkenet hver dag. Også her kan du lege med forskellige farver og mønstre og gå efter det, der falder i din fars smag. Hvis din far mangler en brødkurv til køkkenet, kan du også strikke sådan én. Hjemmestrikkede kurve er et sikkert hit på spisebordet og indikerer samtidig en masse hygge og personlighed.

Er du mere til hæklede gaver? Så kan du tjekke denne side ud. Her finder du alle vores hækleopskrifter, der også byder på mange idéer til fars dags gaver, f.eks. hæklede huer, indkøbsnet og pudebetræk.

Rigtig god fornøjelse med din strikkede fars dags gave :-)