Amigurumi

Har du også undret dig over, hvad det japanske ord er, som ikke ruller så nemt på tungen? Ja, så er du langt fra den eneste. Selvom ordet er meget gammelt og betyder hæklede/strikkede dyr eller bamser, så er det en fast vending i nymoderne hækling. Det er nemlig betegnelsen for de flotte og søde bamser, som kan laves på et utal af forskellige måder.

Se vores store udvalg af opskrifter med Amigurumi

   

Selvom betegnelsen for de hæklede tøjdyr kan være en anelse flyvsk, så dækker det faktisk over et vidt begreb. Der er nemlig ikke som sådan nogle krav til de små amigurumi-skabninger. Fælles for dem er dog, at de er utroligt flotte og tit indeholder en masse personlige detaljer.

I Japan, hvor de nuttede dyr kommer fra mener man desuden, at dyrene har en sjæl. De søde dyr er lavet til at følge dig resten af livet for at holde dig med selskab og trøste. Det er altså også en god idé med de små dyr i gave, som kan følge barnet resten af livet.

Fordi Amigurumi i dag er så populært, så skal vi da heller ikke snydes for den sødeste bog med en masse søde og hæklede tøjdyr. Bogen hedder Amigurumiskatte og indeholder 15 utroligt søde og flotte opskrifter fyldt med farverige detaljer og udfordrende teknikker. Med bogen følger også en udførlig guide, så du kan komme godt i mål med dine egne amigurummiskatte

Find bogen her

Se vores store udvalg af bøger her

Hvad skal man kunne?

Egentlig kræver amigurumi ikke de helt store teknikker, hvis du er ny med en hæklenål. Dog er det godt at kunne lave en magisk ring til opstart af figuren, så der ikke kommer et lille hul ved start. Selvom det godt umiddelbart kan synes som en svær teknik, så er den hurtig at lære. Når den først er tillært, så er der ingen vej tilbage for at producere de fine bamser i et endeløst antal.

Læs mere om hæklede bamser her.

Når du har lært den magiske ring, så er det de basale fastmasker samt ind-og udtagninger. Hvis du er i tvivl om, hvad det er, så har vi lavet en guide til at komme i gang med hækling. Her får du ikke kun hjælp til gode teknikker, men også hjælp til, hvilken hæklenål og andet tilbehør du skal bruge for at komme godt i gang med at hækle.

Læs mere om at komme godt i gang med at hækle her

Hvilket garn?

Vi får tit spørgsmålet om, hvilket garn der er bedst til Amigurumi. Her vil vi altid anbefale bomuld, og det er af flere årsager. Først og fremmest er bomuld et utroligt stærkt garn, som kan holde til megen slid og vand. Garnet bliver altså ikke klistret ved vand som f.eks. uld.

Gå på opdagelse i det store udvalg af bomuldsgarn

Bomuld er også idéelt, da det kan maskinvaskes på op til 60 grader. Dermed kan ikke kun skidt og snavs men også bakterier fjernes fra de små dyr. Dyrene kan altså holde i årevis, når de er hæklet i bomuld, fordi det både er slidstærkt og kan vaskes i maskinen.

Udvalget er farver er desuden kæmpestort i bomuldsgarn. Yarn and Colors tilbyder over 100 forskellige farver i deres bomuldsgarn, så du er altså helt sikker på, at finde en farve, som passer lige til din amigurumi.

Se de forskellige Yarn and Colors garner her

Til slut skal du bruge fyldevat, som også kan tåle vask på høje temperaturer. Her vil vi anbefale vores syntetiske fyldevat. Det er supernemt at forme og fylde, så det fylder bamsen godt ud i alle hjørner, så der ikke opstår flade punkter. Fyldevatten kan desuden maskinvaskes, så det er nemt at håndtere.

Køb fyldevat her

Vi håber, at du nu er klar til at kaste dig ud i Amigurumi

God fornøjelse :-)