Begynder strikkeopskrifter

En strikkeopskrift til begyndere skal indeholde de mest basale strikketeknikker, men den må samtidig ikke blive for kedelig og ensidig. Mange tror fejlagtigt, at en karklud er det rigtige begynderprojekt, men sådan er det ikke for alle. Faktisk kan funktionelle genstande som en hue, halstørklæde eller endda en meget nem sweater sagtens udgøre sig som en strikkeopskrift til begyndere.

Find alle vores opskrifter her

Så sidder du som helt nybegynder eller skal du lære en anden at strikke, så sørg for at finde en spændende opskrift med basale teknikker. Det kan være et jævnligt skift mellem ret og vrang som perlestrik, rib eller lignende.

Begynderopskrifter hos YarnLiving

Her hos YarnLiving vil vi gerne gøre det nemt for dig at komme i gang med at strikke. Derfor har vi samlet en række opskrifter, som du kan gå i gang med, hvis du er ny med strikkepindene. 

Her er der både mulighed for at få hjælp i form af detaljerede forklaringer, diagrammer og videoer, som kan lede dig godt på vej. Kig listen igennem og se, om der ikke skulle være en opskrift, der falder i din smag.

Hue

Selvom du er helt ny med strikkepindene og ikke er stødt på begreberne rib eller perlestrik før, så skal du ikke lade dig skræmme væk af denne opskrift. Esters Beanie er en nem og hurtig strikkeopskrift at gå til for både nye strikkere såvel som gamle.

Huen kan strikkes i både DROPS Sky eller DROPS Air kombineret med en tråd mohair i form af DROPS Kid-Silk. Det gør det til en lækker og alsidig hue, som kan bruges på tværs af årstiderne i både efterår, vinter og forår.

Det gode ved denne hue er også, at den strikkes på pind 6,0 mm. Det er en forholdsvist stor strikkepind, hvilket betyder, at maskerne træder tydeligt frem, så det er let at se, hvad man har gang i. Vil du også lave en Esters Beanie? Så køb opskriften til kun 30 kr. her.

Halstørklæde

Vil du bare gerne i gang med at strikke derudad? Og skal det være nu! Så er det her halstørklæde helt sikkert et projekt, som du vil komme til at elske.

Halstørklædet er udelukkende strikket i en kombination af ret og vrang, de to mest basale begreber inden for strik. Når du først har fået dem ind under huden ved at strikke det her halstørklæde, så er du færdig på ingen tid.

Så kom i gang med at strikke dit helt eget Fringed Violet Scarf i de nuancer, som du kan lide. Heldigvis har Manos del Uruguay Fino Mini Skeins masser af fede nuancer at byde på, så det er bare at komme i gang. Find opskriften her.

Bluse

Strikbluser behøver slet ikke at være svære, selvom det er et lidt større projekt end et halstørklæde eller hue. Faktisk er mange opskrifter i dag målrettet nybegyndere, så du hurtigt og nemt kan komme i gang med dit strikkeprojekt, selvom du endnu ikke er en sand mester med strikkepindene.

En af de vigtigste dele af en nybegynderbluse er, at området omkring skuldre og hals ikke må være for indviklet. Det er nemlig her, at mange opskriftsforfattere ynder at hæve sværhedsgraden, da man virkelig kan ændre på udtrykket omkring disse områder. Heldigvis er der masser af opskrifter, der sagtens kan strikkes af en nybegynder, fordi der er gode beskrivelser og billeder tilknyttet opskriften.

Hvis du vil i gang med at strikke en bluse, så vil vi anbefale denne Regn bluse fra DROPS Design. Den er nem at gå til, bliver strikket i et dejligt, blødt og luftigt uldgarn og så er den bare en klassiker. Vil du i gang med at strikke? Så find opskriften her.

Vest

Er du også helt vild med veste? Så har vi fundet den helt rette nybegynderopskrift til dig!

Astas Vest er en let og varm vest, der kan bruges både til hverdagsbrug såvel som finere anledninger med en skjorte underneden. Her kan du også vælge at strikke den i DROPS Air eller DROPS Melody, så der er et kæmpe farveudvalg af vælge i mellem. På den måde kan du få lige dén vest, du ønsker.

Astas Vest er begyndervenlig, fordi den strikkes oppefra og ned, bruger basale strikketeknikker og så er alle delene meget udførligt forklaret. En af de største fordele ved at strikke oppefra og ned er, at du kan justere på længden af vesten undervejs. Så ønsker du en kort vest, der slutter over buksekanten eller en længere vest, der dækker mere af kroppen - det er helt op til dig.

Find opskriften her.

Hjælp til strikkeopskrifter

Hvis du er kommet i gang med en af vore opskrifter, men møder udfordringer undervejs, så er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os. Vores dygtige og erfarne kundeservicepersonale sidder klar til at hjælpe dig alle ugens syv dage. Så skulle du have et spørgsmål, stort som småt, så stil det meget gerne.

Som noget nyt er vi også begyndt at tilbyde hjælpevideoer på YouTube. På kanalen kan du få hjælp til alt lige fra at slå masker op til at lave den rette indtagning. Her kan du også følge med i vores mange garnnyheder og se alle farverne tæt på. Lyder det som noget for dig? Så tag et kig på vores YouTube kanal her.