Blandede filteopskrifter

Hvis du ikke endnu har prøvet at filte, så har du et hyggeligt og spændende projekt i vente. Efter du har strikket et projekt, kan du filte det ved at vaske projektet én eller flere gange i vaskemaskine. Under vasken vil projektet filte, krympe sig sammen og blive slidstærkt.

Her på siden kan du få inspiration til, hvilke filteprojekter du kan kaste dig ud i. Mulighederne er mange, så det er blot med at forelske dig i projekt og påbegynde det.

Se alle vores filteopskrifter her.

Kaster du dig ud i filtning, er der ingen grænser for, hvad du kan læse. Her er blot nogle idéer: grydelapper, bordskånere, siddeunderlag, hjemmesko, påske- og julepynt, filtkugler, nøgleringe, halsvarmere, jakker og hundekurve.

Et skønt projekt at gå i gang med er en brødkurv. Tjek f.eks. denne flotte kurv ud, som både kan bruges som brødkurv, frugtkurv, kurv til nøgler osv. Kurven strikkes i 2 tråde DROPS Snow/Eskimo, som består af 100% uld. Garnet kommer i mange skønne farver, så det er bare med at vælge den farve, du holder mest af. Efter man har strikket kurven færdig, lægges den i vaskemaskinen og vaskes ved 40 grader. Efter vasken formes kurven, så den får de rigtige mål, og vupti! Du har en færdigstrikket og -filtet kurv!

Hvis du har et kæledyr, er der også mange skønne filteprojekter at gå i gang med. Herunder set du et udvalg af vores opskrifter, som især egner sig til katte. Du kan her vælge at strikke og filte en lille legemus eller et sødt lille hus til katten. Du kan også filte lave filtede bolde, som katten kan lege med. Dette er et nemt og hurtigt projekt, som hverken kræver meget garn eller tid.

Hvis du vil lave filtede bolde, vindes garnet op til et rundt garnnøgle i en ønsket størrelse. Herefter lægges bolden i tåen af en nylonsok, og der bindes en knude, så bolden ikke flytter sig, når den skal vaskes. Hvis du ønsker flere bolde, kan du lægge flere garnnøgler i som vist på billedet herunder. Boldene filtes ved at komme dem i en vaskemaskine og vaske dem på 40 grader. Efterfølgende og mens boldene stadig er våde formes de, så de får den rette størrelse og form.

Find opskriften på filtede bolde her.

Vi tilbyder både strikke- og hækleopskrifter, som kan filtes. I udvalget finder du således også flotte hækleprojekter til f.eks. kat. Se hele udvalget af opskrifter på strikkede eller hæklede projekter til filtning lige her.

Et andet skønt filteprojekt er siddeunderlag. Siddeunderlag er herlige at lægge på terrassestolene eller have med sig, hvis man skal på udflugt og sidde på sten eller sand. I vores udvalg af filteopskrifter finder du en række skønne siddeunderlag - både for strikkere og hæklere. At lave et siddeunderlag kan være et supernemt projekt, f.eks. hvis du vælger at strikke det i retstrik. Du kan dog også lege med andre teknikker og kreere et underlag med flotte mønstre.

 

Når du har fundet den helt ret filteopskrift for dig, kommer det til valget af garn. Her på hjemmesiden kan du gå på opdagelse blandt vores lækre filtegarner, som kan bruges til mange forskellige projekter. Kendetegnende for filtegarn er, at det er uldgarn. Uld er nemlig det mest ideelle garn at filte med, fordi garnets fibre let vil filte sammen under vask.

Se udvalget af filtegarn her.

Et rigtig populært strikke- og filteprojekt er også tøfler! Du kan på denne side læse meget mere om filtede tøfler og forelske dig i dette skønne filteprojekt.

Rigtig god fornøjelse med dit filteprojekt :-)