Filtede tøfler

Er du vild med filtede projekter? Eller har du aldrig prøvet at filte før? Lige meget hvad, så er filtning et skønt projekt for både nybegyndere og øvede, og det er slet ikke så kompliceret, som det måske lyder. På denne side kan du blive klogere på, hvad filtning egentlig er, og på denne side kan du forelske dig i forskellige filteprojekter.

Her på siden får du inspiration til ét specifikt og meget populært filteprojekt: nemlig filtede tøfler!

 

Se hele vores udvalg af filteopskrifter her.

Hjemmestrikkede og filtede tøfler er et hit hos alle i familien og kan bruges hele året rundt. Med tøfler fryser du aldrig fødderne, og samtidig har du følelsen af at have noget lækkert og blødt på fødderne. Du kan blandt vores opskrifter både finde tykke tøfler, som er perfekte til vinterbrug. I udvalget finder du også mere åbne og lette tøfler, som kan anvendes om foråret eller sommeren.

Filtede tøfler kan laves på mange forskellige måder. Fælles for de fleste er dog, at de først strikkes i et bestemt mønster for derefter at lægges i vaskemaskine, så filtningen kan begynde. Efter vask og mens tøflerne stadig er våde, tages tøflerne på fødderne og formes til den rigtige størrelse, hvilket også vil fremgå af de enkelte opskrifter.

Flere tøfler strikkes i retstrik i én farve, mens andre strikkes med mønster såsom striber og derved kombinerer forskellige farver. Til nogle tøfler benyttes et flerfarvet garn, der giver projektet et unikt farvemønster. Tøflernes udseende varierer derfor meget, så det er op til dig, om du vil have et par klassiske og ensfarvede tøfler, eller om der skal fuld knald på mønstre og farver.

I vores udvalg af opskrifter på strikkede tøfler fremgår det af hver opskrift, hvordan tøflerne strikkes, og hvilket garn der anbefales. Desuden medfølger en række videoer, som guider dig igennem det at strikke tøfler og det at filte dem efterfølgende.

Tjek f.eks. denne opskrift ud på “Good Morning Sunshine”-tøflerne. Disse flotte tøfler strikkes frem og tilbage i et stykke. Når stykket er strikket færdig, sys det sammen, før det filtes i vaskemaskinen.

Find den gratis opskrift lige her.

Vi tilbyder et stort og skønt udvalg af garner, som er velegnet til filtning. Fælles for disse garner er, at det er bløde og lækre uldgarner. Uld er nemlig helt oplagt til at filte med, at fibrene i ulden let vil filte sammen, når de udsættes for vask.

Her kan du se vores udvalg af filtegarner.

Om du vil strikke og filte tøfler til dame, herre eller barn, så finder du oplagte opskrifter i vores udvalg. Mulighederne er mange, så det er blot om at vælge den rette opskrift for dig.

Til mange opskrifter på tøfler benyttes almindelige strikkepinde og måske også strømpepinde. Her på hjemmesiden kan du gå på opdagelse blandt vores kæmpe udvalg af strikkepinde og hæklenåle og finde præcis det, du har brug for.

Se alle vores jumperpinde her.
Se alle vores strømpepinde her.

Nu håber vi, at du er klædt godt på til at gå i gang med et par flotte, strikkede og filtede tøfler. Rigtig god fornøjelse :-)