DG370 Dale Gull - Cortina anno 1956

Størrelse: Voksen

Garnkvaliteter: Alpakka, Alpakka Forte, Natural Lanolin Wool, Pure ECO Wool

Teknik: Strik

Designer: Bitten Eriksen

 

DOWNLOAD LOOKBOOK HER

 

Se rettelser til opskrifthæftet her

-10%
80,10 DKK
89,00 DKK
Du sparer: 8,90 DKK
Lager: 4 stk tilbage på lager
Levering 1-2 hverdage
-10%

DG370 Dale Gull - Cortina anno 1956

Det startet i 1956 med Dale CORTINA som var den første offisielle genseren til det norske skilandslaget under Vinterolympiaden i Cortina d’Ampezzo i Italia. Designeren bak CORTINA-genseren er Birgit «Bitten» Eriksen, mor til Marius og alpinisten Stein Eriksen. Siden har Dales designere latt seg inspirere av den flotte klassikeren.

Bitten Eriksen (1900–1996) startet sin karriere som strikkedesigner allerede på slutten av 1920-tallet. I tiden hun var ansatt på Dale Garn og Trikotasje designet hun er lang rekke bestselgere. CORTINA er kanskje den mest kjente, men i Dales GULL-arkiv finner vi både Espen, Istapp og CORTINA II. Ni av Dales ti besteselgere i perioden 1955–1970 var designet av Bitten Eriksen.

Bitten Eriksen ble tidlig inspirert av Setesdals-mønstrene i Annichen Sibbern Bøhns bok «Norske Strikkemønstre». Familien Eriksen har bilder av flere ulike varianter, og bilder av en hun strikket til sin mann, Marius sr. – allerede da i tre farger og uten lus, er fra tidlig på 1930-tallet. *1)

Under krigen strikket hun en annen variant til sønnen Marius jr. Genseren var en hjemkomstgave da han kom hjem fra tysk fangenskap i 1945. Genseren var i flaggfargene rødt, hvitt og blått, og bildet av denne er fra 1948. *2)

Bitten har utelatt de tradisjonelle lusene man ellers finner på Setesdals-genserne, og hennes design med «kross og kringe» og andre border fra Setesdals-tradisjonen strikket hun med ensfarget bole og ermer.

CORTINA-designet er like aktuelt nå som for over 60 år siden. Derfor får du nå Cortina som ny og redesignet genser og jakke med rundfelling. Du kan også velge en ny, rund halsløsning i tillegg til klassikeren i primærsnitt med båthals. ANNE-KIRSTI ESPENES har redesignet klassikeren og dessuten laget nytt og lekkert tilbehør – og en supersøt hundegenser. Du kan nå strikke CORTINA i flere garntyper. Velg mellom Alpakka, Alpakka Forte, Pure ECO Baby Wool og Natural Lanolin Wool. Kanskje skal du i gang med en ny CORTINA-favoritt?

Historien om CORTINA er en staselig del av Dales stolte historie, og et stykke norsk designhistore. Kanskje blir det en CORTINA eller to på strikkelista i høst – det lurer vi på. Kanskje deler du bilder?

Det ♥ vi! #DaleCortina

 

Margaretha Finseth

Design & Brand Manager

HOUSE OF YARN

 

*1) Se bilde på side 57 | *2) Se bilde på side 57.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: