Hækleopskrift nisser

Om du er til drillenisser eller de lidt sødere af slagsen, så er det altid hyggeligt at hækle nisser til den søde juletid. Nisser kan komme i et væld af afskygninger, men fælles for de fleste er den signifikante nissehue og drilske smil. Her har vi samlet en lang række sjove opskrifter til både nybegyndere og øvede med en hæklenål, så mon ikke du også kan finde en opskrift, som passer til dig?

Se vores store udvalg af hæklede nisser her

Den lille julenisse er helt unik for den danske juletradition, da vi er de eneste, der pynter op med de søde nisser til jul. Idéen om julenissen stammer helt tilbage fra begyndelsen af 1800-tallet, og er senere hen blevet allemandseje. I dag er julenissen kendt for at være julemandens personlige hjælper til fremstilling og pakning af gaver.

En julenisse holder traditionelt til i stalde og lader, men den er heldigvis rykket ind som pynt i vores hjem. Nisserne kan både laves, så de kan sidde, hænge eller stå selv. De kan være drilske, søde eller smilende eller sidde klar om den varme grød. Der er altså mange muligheder, når man skal i gang med at hækle sin julenisse.

Når du skal i gang med at hækle din nisse, så er det vigtigt at vælge den rigtige type garn. Her er bomuld helt idéelt, da det kan vaskes på høje temperaturer og generelt kan holde formen i rigtigt mange år. Det er desuden også denne type garn, som anbefales til bamser generelt. Vores to mest populære typer bomuld er Drops Paris og Mayflower Junior 8/4. Begge garner tåler maskinvask på op til 60 grader og har et stort udvalg af farver.

Blandt fordelene ved at lave en hjemmelavet nisse er, at du helt selv kan vælge, hvilke farver der skal pryde den. Er du f.eks. mere til at holde den i grønne nuancer eller de traditionelle røde, ja så vælger du bare den farve garn. Når det kommer til at vælge farve, så kig nærmere på Yarn and Colors som med både Must-Have og Epic tilbyder 100 forskellige farvenuance. Her er du altså sikker på at finde én, som passer lige til dig.

Dyk ned i vores store udvalg af bomuldsgarn her

Vil du hækle en utraditionel nisse? Julemusen Magnus er den sødeste julemus, som vil gøre lille som store i julehumør. Nissen kommer med en hæklet blusen og kan nemt tilføjes en lille nissehue, og så er den helt klar til jul. Hækl evt. nissehuen uden at sy eller hækle den fast, og så kan den lille bamse gøre glæde hele året.

Find opskriften på Julemusen Magnus her

Læs mere om at hækle bamser her

Vi håber, at du nu er godt klædt på til at gå i gang med din egen hæklede nisse.

God fornøjelse :-)