Hækleopskrift sjaler

Hæklede sjaler er en yndet beklædning uanset årstid og outfit. De kan hækles tætte til de koldere årstider eller med lette, løse masker til de lunere dage. Det hæklede sjal er desuden et projekt som nybegynder såvel som erfaren hækler kan kaste sig ud i, da udvalget af opskrifter tillader både de helt simple opskrifter og de langt mere udfordrende. Derfor er sjalet også helt fantastisk til at øve hækleteknikker eller teste en garnkvalitet.

Et sjal har mange funktioner, og kan hækles dejligt stort, så det kan slås ud på stranden eller  i parken og bruges som tæppe. På den måde kan sjalet have flere funktioner.

Sjaler er desuden rigtigt smarte, da de kan foldes og bruges som halstørklæde. På den måde får man den ultimative brug ud af sjalet og det kan på den måde bruges hele året uanset vind og vejr. Hvis man ønsker et sjalstørklæde, så er det vigtigt at overveje, om farverne skal holdes mere afdæmpede, så det kan passe til flere jakker og outfits. 

Hvis du i stedet ønsker at strikke et sjal, så kan du læse mere om det her

Om du vælger at strikke eller hækle et sjal, så er der virkelig fokus på detaljen. De smukke sjaler er meget elegante og med vores store udvalg af opskrifter, så kan du finde lige den størrelse og teknik, som passer til dig og dine ønsker. 

Sjaler indbyder til, at nye teknikker kan øves. Det kan være oldemorfirkanter, farveskift eller hulmønster som skal mestres gennem hæklede sjaler. Du kan også vælge at hæklet et smukt sjal med striber eller mønster. Det er helt op til dig, hvad du vælger. Én ting er sikkert: der er nok at vælge imellem i vores udvalg af gratis opskrifter.

Find alle vore opskrifter på hæklede sjaler her

 

Inden du går i gang med at hækle dit sjal, så skal du overveje, hvad og hvordan det skal bruges. Skal det være et helårssjal, eller blot et sjal til hjemmebrug? Skal det være spraglet og anderledes, eller vil du holde det mere stilrent til hverdagsbrug? Alt efter, hvad du søger, så kan du nok finde det blandt vore mange gratis opskrifter.

Når du så har valgt opskriften, så er det vigtigt at kigge nærmere på, hvilket garn du ønsker til sjalet. Mange er rigtigt glade for garn med farveskift, da de smukke overgang virkelig kommer til sin ret i et sjal som her

 

Et tykt og lækkert sjal er ufatteligt lækkert til at dække skuldre og halsen. Det kan bruges som et lille tæppe på farten og snoes om skuldrene, når turen går videre. Her er et sjal som Granny sjalet i Go Handmade’s Bohéme Velvet Fine et godt valg, da de tykke fibre fra garnet efterlader meget små huller.

 

Hvis du derimod ønsker et mere løst og let sjal, så er et hulmønster som Perfect Catch et rigtigt godt valg. Her kan sjalet benyttes som en flot accessory til at lægge over skuldrene, binde om livet eller foldes og vikles om halsen som et let halstørklæde

 

Hvis du kan lide at hækle sjaler, så vil vi også anbefale dig at kigge nærmere på vore hæklede tæpper. Mange af de samme teknikker kan benyttes blot i endnu større skala, hvor det kalder på et fordybelsesprojekt. Vi har både opskrifter på hæklede babytæpper, sofatæpper, sengetæpper og naturligvis gulvtæpper.

 

Rigtig god fornøjelse med dit hæklede sjal.