Hækleopskrift top

Skal du også i gang med en ny top til sommer? Ja, så er du kommet til det helt rigtige sted, for vi har nemlig et stort udvalg af opskrifter på hæklede toppe. Om du er til korte toppe, som giver maven sol eller de, som giver god vidde og plads til at bevæge sig i, så har vi helt sikkert et opskrift, som passer til dig.

Se vores store udvalg af hæklede toppe her

De behøver slet ikke at være svært at hækle sin egen beklædning. Faktisk kommer man rigtigt langt med et basalt kendskab til hækleteknikker som fastmasker, halvstangmasker og stangmasker. Derudover er det selvfølgelig også idéelt at kunne lave ud- og indtagninger, da det giver toppen form og struktur ved halsudskæring og slids.

Når det kommer til at hækle sin top, så er det også vigtigt at vælge det rigtige garn. Det har nemlig stor betydning for, hvorvidt din hud kan ånde i det, så toppen ikke bliver for tæt og varm. Her er naturgarner som bomuld, bambus og hør helt idéelt, da garnet giver huden mulighed for at ånde. Desuden er disse typer også bløde og i et stort farveudvalg, så det er jo et kæmpe plus.

Se vores store udvalg af bomuldsblandinger her

Hvis du vil vide mere om, hvorfor disse typer af garner er gode til hækling af toppe, så har vi skrevet dybdegående artikler om garnet. Her kommer vi også ind på, hvordan garnet behandles bedst, så det holder længe, og hvor kvaliteten stammer fra. Du kan læse mere om bomuld ved at klikke her, mens du kan klikke her for at læse mere om hørgarn.

Læs mere om bambusgarn ved at klikke her.

I vores store udvalg af opskrifter, kan du lade dig inspirere af toppenes form, farve, udtryk og materiale og deriblandt vælge dén, som passer til dig. Du kan både finde hæklede toppe med korte såvel som lange ærmer, med v-hals eller rund hals og med mange forskellige hækleteknikker. Ønsker du at udfordre dig selv, så vælg en top med mange fine detaljer for at få en helt unik top.

 

Du kan vælge denne top med korte ærmer for at dække skuldrene. Opskriften hedder Beach Ballet og er en sød slå-om top, som bindes på ryggen. Den har søde detaljer med kanter i vaffelmønster og vifter.

Opskriften er helt gratis og kan findes her

Er du derimod til en top med tynde stropper, så er Arrow Heart helt sikker den rigtige opskrift for dig. Toppen er hæklet i Drops Baby Merino, men stropperne er hæklet i Drops Melody for at give en flot effekt mellem de to garner. Det er altså en sjov og unik opskrift at give sig i kast med.

Klik her for at finde den gratis opskrift på Arrow Heart

Vil du hellere i gang med at strikke en top? Så frygt ej, for vi har også et kæmpe udvalg af strikkede toppe. Faktisk kan du læse mere om strikkede toppe her, hvor vi har fundet nogle rigtigt flotte opskrifter frem til dig.

Gå på opdagelse i alle vore strikkede toppe her

Vi håber, at du nu føler dig klædt på til at påbegynde din hæklede top.

God fornøjelse :-)