Hæklet legemad

Har du nogensinde set de sjove rugbrødsmadder, flotte æbler og vellignende burgers, som er yderst populære at hækle til børnenes legekøkkener? Selvom opskrifterne kræver flere små dele, så er det faktisk slet ikke så svært at kreere de små, lækre retter med en hæklenål. Vi har her samlet en række forskellige opskrifter sammen med tips og tricks til, hvordan du opnår den bedste mad til legekøkkenet.

Se det store udvalg af hæklet legemad her

Hvilket garn?

Vi anbefaler som hovedregel at benytte sig af bomuldsgarn til hæklet legemad. Maden har det nemlig med at finde vej til munden, og her er bomuldsgarn nemlig helt idéelt. Garnet er nemlig et naturgarn uden nogen indhold af plastik. Garnet kan desuden vaskes på op til 60 grader i maskinen, så ikke kun skidt men også bakterier kan vaskes af.

Læs mere om bomuldsgarn her

En anden god grund til at vælge bomuldsgarn til den hæklede legemad er, at garnet kommer i utroligt mange farver. Mange producenter producerer nemlig bomuldsgarn, og de har alle deres helt eget farveskema. Derfor er du også sikker på, at finde den helt rigtige nuance til æblet eller pizzaskorpen hos os.

Bomuldsgarn - Se det store udvalg her

Tag et kig på Yarn and Colors, som i deres udvalg af bomuldsgarn har 100 forskellige farver at vælge i mellem. Her er der altså virkelig mulighed for at lege med nuancerne, så det helt rigtige resultat opnås. Garnet er desuden yderst populært, da det er meget høj kvalitets bomuld og derfor er meget lækkert at arbejde i. Bomuld er desuden én af de billigste garnkvaliteter på markedet.

Gå på opdagelse i det store udvalg af bomuldsgarn fra Yarn and Colors her

Hvilken hæklenål?

Som ved så mange andre opskrifter, så afhænger størrelsen på din hæklenål af, hvilken opskrift du skal i gang med. Som hovedregel skal der ved hæklet legemad bruges str. 2-2.5 ved 8/4 bomuldsgarn og 3.5-4.0 mm ved 8/8 bomuldsgarn. Dette er dog altid et estimat, så derfor er det vigtigt at kigge nærmere på, hvilken hæklenål, der anvendes i opskriften.

Bliv klogere på vores hæklenåle her

Det salte køkken

Det er sjældent noget mere lækkert end en god slice pizza, og det skal da heller ikke undværes i det lille køkken. Her kan du kreere lige det fyld, som du finder mest passende til den hæklede pizza, så du kan få lige dén type pizza, som der ønskes.

Udover pizza kan vi også tilbyde opskrifter på andre lækkerier som hot dogs, sushi, burgers og meget mere. Mulighederne er altså mange. Du kan også tage lidt fra den ene opskrift og tilføje til den anden, som det passer dig. Gør dét at hækle legemad til en leg.

 

Det søde køkken

Hvis der skal gang i det søde køkken, så har vi heldigvis også et stort antal opskrifter på de søde lækkerier. Vi kan også tilbyde alt til isbutikken med flere typer hæklede is. Her er der altså mulighed for at lave lige den smag ved at lave små ændringer i farverne på iskuglerne.

Leg med at sy og brodere små detaljer på den hæklede legemad som strøet sukker, krymmel og chokolade, så maden ser endnu mere virkelighedstro ud.

Grøntsagerne og frugten

Selvom det er lækket med både søde kager og store burgers, så må man altså ikke forglemme grøntsagerne og frugten. Her har vi samlet en lang række opskrifter i en grøntkurv, så du kan finde lige den opskrift, som passer til dig. Vælg mellem banan, gulerod, kiwi, champignon, æble, appelsin, jordbær og pære. Der er altså rig mulighed for også at gå i gang med grøntkurven med alt det bedste fra haven.

Find opskrifterne her

Vi håber, at du nu føler dig helt klædt på til at gå i gang med at hækle legemad.

God fornøjelse :-)