DROPS Air

Er du i tvivl om, hvad DROPS Air er for en type garn og hvad det kan bruges til? Så har vi her samlet en masse god viden og tips til, hvordan du får det bedste resultat med det populære garn fra DROPS. Garnet er nemlig en af de absolut mest populære garner, og det kan vi godt forstå. Det er nemlig et rigtigt lækkert og luftigt garn, som giver lette og luftige beklædningsgenstande, men samtidig er utroligt varmt og behageligt mod huden.

Find DROPS Air billigt her

            

Hvad er DROPS Air?

DROPS Air er et såkaldt “Blow” garn, som er produceret af en af nordens største garnproducenter, DROPS. DROPS har et kæmpe udvalg af forskellige typer garn i alt fra alpaca til bomuld, men Air-garnet er helt klar en af de mest populære kollektioner.

Se alle DROPS’ garner her

DROPS Air er modsat mange andre garner ikke spundet, som vi kender fra den klassiske kabelstruktur. Fibrene fra alpacaen og merinoulden er i stedet blæst ind i en tynd netstrømpe af polyamid, som holder fibrene fast og ligeligt fordelt. Det betyder også, at garnet er utroligt let og ved at strikke i DROPS Air, kan man opnå omkring 30-35% lettere tøj end normalt spundet garn i samme tykkelse.

Læs mere om alpacagarn her

Drops Air er nemlig et tykt og chunky garn, som gør sig utroligt godt på tykkere pinde omkring 5-6 mm. Det er derfor også helt idéelt at vælge, hvis du ønsker at strikke i et garn, hvor resultatet bliver superflot, men hvor strikketiden er lav.

Se alle vore garner til pind 5 her

Hvorfor skal man vælge DROPS Air?

Som navnet antyder, så er DROPS Air et utroligt let og luftigt kvalitetsgarn. DROPS Air er yderst anvendeligt til strik og hækling af tøj og indgår ofte i både lækre sweatre, jakker, huer og tæpper, da det udover at være et let garn også er meget slidstærkt.

Se det store udvalg af opskrifter med DROPS Air her

Drops Air har desuden et stort farveudvalg. I øjeblikket kommer DROPS Air i 35 forskellige farvenuancer, men den udvides hele tiden med nye og spændende farver. Det betyder også, at du er sikret et kvalitetsgarn, hvor du kan strikke eller hækle et produkt i lige den ønskede farve. Nederst på siden kan du se det store udvalg af farver.

Du skal altså være DROPS Air, hvis du søger et garn af yderst høj kvalitet og med helt unikke egenskaber. Det lækre blandingsgarn er den idéelle kombination af alpaca, uld og polyamid, som skaber det perfekte garn til at strikke og hækle tøj til alle årstider.

Læs mere om uldgarn her

Køb DROPS Air her

Opskrifter med DROPS Air

Da DROPS Air er en utroligt populær kvalitet, så kan du også vælge mellem et kæmpe udvalg af lækre opskrifter med garnet.

Køb DROPS Air her

Alle de opskrifter, som er udviklet af GarnStudio med DROPS Air er lavet med henblik på DROPS Airs bedste kvaliteter. Opskrifterne er alle med udførlige guides, så du kan blive guidet sikkert gennem processen fra start til færdigt produkt. Opskrifterne er desuden alle korrekturlæst og gennemgået nøje, så du er sikker på at få en rigtig god opskrift, når du køber garn fra DROPS.

Find alle opskrifter med DROPS Air her

DROPS Air er desuden en rigtig god erstatning for andre uldgarner. Det betyder, at det kan anvendes i populære opskrifter fra f.eks. PetiteKnit, MyFavouriteThing Knitwear og andre populære strikkedesignere. Vi har derfor samlet en guide til, hvordan du finder det bedste alternativ.

Find en guide til garnalternativer her.

Kan DROPS Air bruges til sweatre?

En af de mest yndede beklædningsgenstande at strikke i DROPS Air er lækre, chunky sweatre. DROPS Air egner sig nemlig aldeles godt til både strukturstrik og kabelmønstre, da den flotte struktur i garnet træder flot frem ved mønsterstrik. Herunder har vi samlet en række lækre sweatre i DROPS Air, som du kan give dig i kast med.

Find DROPS Air her

Hvis du gerne vil i gang med at strikke en bluse i DROPS Air, så kan vi vist ikke komme udenom denne smukke forårsbluse. Med de skønne, store pufærmer og detaljerede strukturmønster, så er det en opskrift til den mere garvede strikker. Heldigvis er der masser af hjælp at hente i opskriften, hvor både videoer og gode beskrivelser af de forskellige trin er at finde.

Du kan læse mere om opskriften her 

Er du mere til at hækle en bluse i DROPS Air? Denne smukke bluse er fyldt med snoninger og reliefmasker, som kan udfordre den garvede hækler. Heldigvis medfølger både udførlige diagrammer, beskrivelser og videoer, så du kan komme godt i gang med at hækle en bluse i DROPS Air. Blusen her er hæklet i 02 Hvede, som er en utroligt flot, lys beige farve. Farven er perfekt til alle årstider, og er desuden rigtig god, hvis du ikke ønsker en helt hvid bluse.

Find opskriften her 

Se hele det store udvalg af farver i DROPS Air her

DROPS Air til damestrik

Udover lækre opskrifter på hjemmelavede bluser, så kan DROPS Air også sagtens benyttes til en strikket vest. Faktisk er denne fra GarnStudio en meget populær vest for sit tidsløse snit og moderne ribdetaljer. Vesten er meget simpel og anbefales til nybegyndere, da den veksler mellem rib- og retstrik. Vesten her er strikket i DROPS Air i farven 10 Tåge, men med 35 forskellige farver at vælge i mellem, så kan du helt sikkert også finde én til dig.

Se den skønne vest her og bestil garn 

Du skal selvfølgelig heller ikke snydes for et par lækre cardigans i DROPS Air. Begge cardigans er strikket i patent, som er en supersjov og hurtig strikketeknik. Shout for Winter, den hvide cardigan, strikkes i falsk patent, mens den lyseblå, Avriel Cardigan, strikkes i helpatent. Begge cardigans er perfekt til brug om sommeren i form af en lækker sommerjakke, men kan også benyttes om vinteren til at holde armene varme. Shout for Winter er desuden strikket i 2 tråde Air, som kan erstattes af én tråd Wish, men det kan du læse mere om længere nede.

Find opskriften på Avriel Cardigan her 

Kast dig ud i Shout for Winter cardiganen her

Find DROPS Air her

DROPS Air til strik til børn

DROPS Air er helt ideelt til strik til børn, da garnet er helt kløfrit, hvilket betyder, at alle kan bære det. Udover at være helt kløfrit, så kommer garnet også i rigtigt mange fede farver, som helt sikkert falder i barnets smag. Herunder kan du finde en række forskellige opskrifter på strikkede veste, bluser og huer til børn. Så kan du komme godt og sikkert i gang med at strikke med DROPS Air til børn.

Hvad er forskellen på DROPS Air og DROPS Wish?

Det nylancerede DROPS Wish og DROPS Air har rigtigt mange af de samme egenskaber, så det kan være svært at kende forskel på de to. Den bærende forskel er dog, at DROPS Wish er dobbelt så tykt som DROPS Air. Det betyder altså, at 1 tråd DROPS Wish svarer til to tråde DROPS Air. Det er altså smart, hvis du har en opskrift, hvor du skal bruge to tråde Air, men ikke lige kan finde den helt rette farvenuance. Så vil vi nemlig anbefale dig at tage et kig på DROPS Wish.

Find og køb DROPS Air her

Læs mere om DROPS Wish her