DROPS Brushed Alpaca Silk

Overvejer du at bruge DROPS Brushed Alpaca Silk i dit næste projekt, men er lidt i tvivl om, hvad det er og hvad det skal bruges til? Så har vi har i artiklen samlet en masse god viden om garnet samt tips til, hvilke opskrifter der er gode med DROPS Brushed Alpaca Silk. Det lækre alpacagarn er blandt de mest solgte DROPS garner nogensinde, og det er helt forståeligt. Garnet er nemlig fnuglet, men samtidig dejligt varmt - perfekt til beklædning.

Find DROPS Brushed Alpaca Silk her

           

Hvad er DROPS Brushed Alpaca Silk?

Kort fortalt er DROPS Brushed Alpaca Silk en blanding af børstet alpaca og silke. De to fibre spundet sammen giver en utroligt fjerlet og blød blanding, som desuden er meget slidstærk. Garnet er produceret af DROPS, som har et kæmpe udvalg af forskellige typer garn i alt fra alpaca til bomuld, men Brushed Alpaca Silk-garnet er helt klar en af de mest populære kollektioner.

Læs mere om alpaca her

Den lette kombination kommer først og fremmest af den børstede alpaka. Denne type fiber giver nemlig en helt utrolig lethed samtidig med, at det er et fyldigt garn med en meget puffet struktur. Sammen med silken, som giver et rigtigt flot skin, så er det altså bare den helt perfekte kombination til uldne sweatre såvel som lette sjaler.

Bliv klogere på garn med silke her

Den børstede alpaka er kombineret med den eksklusive Mulberry-silke, som giver tråden fra yderst til inderst et flot, blødt og skinnende resultat. Netop silken gør dette garn helt unikt, da det modsat ved andre producenter er en stærk naturfiber. Nogle producenter vælger at kombinere alpakaulden med akryl eller nylon, men den rene silke er langt stærkere og mere eksklusiv. Derfor er DROPS Brushed Alpaca Silk også det naturlige valg, hvis du ønsker et børstet alpaka garn i god kvalitet.

Køb DROPS Brushed Alpaca Silk billigt her

Hvorfor skal man vælge DROPS Brushed Alpaca Silk?

Hvis du leder efter et let og elegant alpaka garn, som er varmt og lækkert, så er DROPS Brushed Alpaca Silk helt sikkert en kvalitet for dig. Garnet er helt unik i sin sammensætning og derfor er du også sikker på, at hvad end du vælger at strikke eller hækle med garnet ligeledes bliver unikt.

Se alle vore garner med alpaka her

En anden fremragende bonus ved DROPS Brushed Alpaca Silk er, at kollektionen har et meget stort udvalg af farver. Med 25 smukke farver som består af alt fra beige og grå til mere kraftige farver som rød og karry er du altså sikret et stort udvalg. Dette er også helt ideelt, hvis du vælger at bruge garnet som følgetråd.

Klik her for at se det store udvalg af farver

              

Opskrifter med DROPS Brushed Alpaca Silk

DROPS Brushed Alpaca Silk er en utroligt populær kvalitet, så du kan derfor også vælge mellem et kæmpe udvalg af lækre opskrifter med garnet.

Køb DROPS Brushed Alpaca Silk her

Alle de opskrifter, som er udviklet af GarnStudio med DROPS Brushed Alpaca Silk er lavet med henblik på alle garnets bedste kvaliteter. Opskrifterne er alle med udførlige guides, så du kan blive guidet sikkert gennem processen fra start til færdigt produkt. Opskrifterne er desuden alle korrekturlæst og gennemgået nøje, så du er sikker på at få en rigtig god opskrift, når du køber garn fra DROPS.

Find alle opskrifter med DROPS Brushed Alpaca Silk her

Flere tråde DROPS Brushed Alpaca Silk

DROPS Brushed Alpaca Silk gør sig rigtigt godt i opskrifter med flere tråde. Her træder garnets egenskaber virkelig frem, så du får et lækkert, blødt og vamset resultat. Vi anbefaler ikke at bruge ren DROPS Brushed Alpaca Silk til meget fin mønsterstrik og lignende, da de flotte detaljer vil forsvinde i det bløde materiale. Dog kan snoninger og lignende træde meget flot frem med garnet her.

Frosted Leaves sweater er et rigtigt fint eksempel på en bluse med et simpelt hulmønster, som træder flot frem med brug af DROPS Brushed Alpaca Silk. Det enkle mønster med små blade og raglan er superenkel, når man lige fanger teknikken, men det ser vildt godt ud. Her får den smukke, puffede tekstur fra garnet virkelig lov til at træde flot frem. Blusen kan desuden strikkes i DROPS Kid-Silk, som du kan læse mere om her

                                                                    

DROPS Brushed Alpaca Silk som følgetråd

DROPS Brushed Alpaca Silk er helt ideel som følgetråd, da den giver et flot spil i farvevalget og mere struktur til strikket. Silken er nemlig rigtig god til at holde arbejdet på plads, så det strikkede eller hæklede mesterværk ikke falder sammen over tid. Desuden giver den børstede alpaka en smuk, “fluffy” overflade, som er meget populært i tiden.

I blusen her er Drops Brushed Alpaca Silk kombineret med både DROPS Alpaca og DROPS Delight. DROPS Delight er et multifarvet garn med en rigtigt flot effekt. Her hjælper DROPS Brushed Alpaca Silk med at tone farverne ned og give et mere unisont udtryk. Alpakagarnet giver desuden også en mere fluffy tekstur på blusen.

                              

Pleje og vask af DROPS Brushed Alpaca Silk

For at beholde den lækre, børstede effekt på garnet, så er det vigtigt at DROPS Brushed Alpaca Silk vaskes i hånden. Vandet må maksimalt være 30 grader, da der ellers er stor sandsynlighed for, at den flotte, puffede effekt falder sammen. Når garnet vaskes, så skal vaskemidlet fordeles godt ud i vandet inden blusen eller lignende lægges derned. Det er desuden meget vigtigt, at blusen ikke skrubbes eller vrides, da det kan ødelægge både silke- og alpakafibrene i blusen.

Når vask er færdigt, så skal det skylles godt i gennem, så eventuelle sæberester fjernes. Tøjet skal altid tørres fladt, så fibrene ikke strækkes. Det er desuden også vigtigt at nævne, at silke ikke må hverken dampes eller presses, da det ødelægger den sarte fiber.

Se DROPS Brushed Alpaca Silk her